Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 16:24, 29 mar 2015

renatamama3 napisał(a)

Kasiu ,te dziś szalałam w szkółce ,tyle,że u Hajdrowskich.Fajne zakupy zrobiłaś ,też mam na liście rodka ,nawet dziurę dla niego już wykopałam .pozdrawiam

No prosze więc nie ja jedna Ale super uczucia jak wizyta w SPA
Rodki są tanie w carefurze ale tylko Nowa Zembla. Zobaczymy jak się przyjmie ale wygrada zdrowo.
Wa wawrzynek posadziłam nad oczkiem bo na to miejsce mam widok z okien jadalni i często tu właśnie wyglądam na ogród
Listki pusciły berberysy, sa bajeczne

A przy wejściu do domu posadziłam w skrzynce bratki
kasiek 16:28, 29 mar 2015

Pola napisał(a)
Kasia zakupy piękne, fajnie sezon zaczęty

Rozpoczety? A kiedy poprzedni miał się skończyć ?
Za to napewno to nowy sezon dla owadów
kasiek 16:32, 29 mar 2015

Agania napisał(a)
Krzywaczka była....auuuu....Cieszę się ogromnie, że wpadł ci w ręce wyczekiwany wawrzynek....wisieńka cudo...ja sobie wysiewam nasionka....zawsze to coś ogrodowego
buziaczek

Krzywaczkę obiecałam mamie w zeszłym roku, jest nią zachwycona...
Zreszta nie becz, ja już nie mam miejsca i od następnego razu bedę z Toba jeździć dla towarzystwa bo mam najwyzej miejsca na 3-4 nowe rosliny. I...koniec! Ale będę podziwiać Twoje zakupy
Fajnie że wysiewasz, ja na Twoim miejscu robiłabym to samo, a tak to nie mam czasu...
Wisienka super, taka iglica, to nowość a taka wąska kolumna mi była potrzebna
Dla Ciebie coś na osłodę
Malgosik 16:43, 29 mar 2015

ładne fotki
poczekam z wbijaniem podpór, ale już przynajmniej wiem czego chcę
to podpory na grusze, które narazie rozpięłam na bambusach
poczekam aż ziemia siądzie
kasiek 16:48, 29 mar 2015

Milka napisał(a)
Kasiu, dzielna z ciebie dziewczyna, podziwiam Cię
Zakupy wypasione, idealnie do twojego ogrodu pasuja, faktycznie jest taki tajemniczy i zachwyca mnie ta wijaca drózka cmokam

Ech z tą odwagą różnie bywa... Zaciskam zęby bo wiem że od wielu lat żyje na kredyt, po czym słyszę sygnał pogotowia i nawet nie wiem kiedy łzy napływaja mi do oczu... To są trudne tematy, wiele mnie zmieniły, przyodziały w pancerz, choc to wszystko pozory... Z moim mężem przeszlismy nie jedno piekło... Mam nadzieję że zawsze będzie przy mnie....

Dróżki się wiją się w moim ogrodzie jak moja historia, to tu, to tam, nie wiesz dokąd trafisz, i nie wiesz co Cie czeka za zakrętem... Ale idziesz, bo ciekawość i nadzieja są silniejsze
Odcmokuje
kasiek 16:49, 29 mar 2015

Malgosik napisał(a)
ładne fotki
poczekam z wbijaniem podpór, ale już przynajmniej wiem czego chcę
to podpory na grusze, które narazie rozpięłam na bambusach
poczekam aż ziemia siądzie

I tak trzymaj - kilka dni deszczu i bedzie można działać. Zreszta jak masz gline to ziemia zbija się szybko, powodzenia
kasiek 16:58, 29 mar 2015

Madziarzeszow napisał(a)
Wiosna piękna zawitała na całego u Ciebie prymulki cudne i takie dorodne
Pozdrawiam

U Ciebie też, ja sie ciesze z zeszłourodzinowych krokusów, tak wzbogaciły marzec Jeszcze czeka mnie zakup ranników, ciemierników i przylaszczek
Teraz juz kwitnie cała scieżka fioletowych krokusów, aż po nowa altanę
Ślicznie zakwitły tez żółciótkie jak kurczaki krokusy...

Zakwitły też piękne pasiato fioletowo białe krokusy, olbrzymie kwiaty!

kasiek 17:02, 29 mar 2015

I na koniec te mniejsze tez dostały kilka duuuzych krokusów.. Jak sa w kupie to super jest efekt!

Fioletowe zakwitły tez wokół miejsca na basen... Acha - bomba z niego piaskownica - młodsza ciągle babki stawia lub ćwiczy skoki w dal

I na koniec ostatni zakup raz jeszcze - bratki
kasiek 17:02, 29 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszystko wczoraj obejrzałam, całą piękną wiosnę i zakupy ale sił brakło na pisanie
Buziaczki zostawiam

Ja wogóle czasu nie łapie, chcę wszystko naraz i często nie wychodzi
Marze o urlopie - takim miesięcznym!
ZbigniewG 17:12, 29 mar 2015

kasiek napisał(a)
... A dzis odwiedziłam Krzywaczkę i nabyłam...

Kasia a ja byłem niedaleko i odpuściłem Krzywaczkę bo myślałem że dopiero od 1 kwietnia
taka strata okazji a jednocześnie jaka oszczędność na koncie