Zimozielony ogród przy białym domu
15:45, 12 wrz 2012
Widać Cię Danusiu w lustrze

Jeszcze dosadziłem cebulki tulipanów a częściowo wymieniłowie na nowe
![]()
wyjmowanie koszyków ze starymi cebulami
![]()
![]()
i już nowe
![]()
![]()
w podłużnych koszykach powtarzam ten sam kolor na zmianę z okrągłymi w których są różne kolory
Trzeba iść umyć lustro, ale jeszcze klej schnie i nie można
Witam Was w nowym wątku o białym domu i jego ogrodzie.
Młoda, fajna rodzina tu mieszka z 12 -to letnim synem (Mati), który na pewno będzie albo ogrodnikiem, albo architektem krajobrazu, ja to wiemWidzę jak się interesuje i jak lubi kwiaty
Wszyscy w tym domu kochają ładne ogrody i dopracowane detale. Mam nadzieję, a raczej to wiem, że ogród im się spodoba. Projekt został zrobiony zimą, realizacja już w toku, jedyną przeszkodą są braki w szkółkach, bo na kopane rośliny jeszcze za wcześnie, a z pojemnikowanych trochę się trzeba najeździć.
Ten ogród ma bogatą historię, bowiem kiedyś podobno był wspaniały, jednak kiedy obecni właściciele postawili dom, okazało się że wszystkie owocowe drzewa i krzewy sa mocno podniszczone i zaniedbane, a co najgorsze rosną chaotycznie porozrzucane po całym przyszłym trawniku i wyglądają niestety...kiepsko.
Panuje mały chaosikCzas ogarnąć go i uporządkować przestrzeń, wprowadzić wodę, kąciki do siedzenia. Zadbać o ładne widoki z okna i tarasu. No i front domu jest nie mniej ważny.
![]()
![]()
![]()
![]()
jaka niesamowita różnica, caculko
A ciekawa jestem, jakby się chciało położyć ekobord między trawnikiem a np. owódką z kostki, lub kostką to w którą stronę musiałby mieć ,,lico"... no bo kostkę to nie wiem czy się na nim położy... i czy dawać podsypkę, bo przecież się te ,,gwoździki" nie wbiją chyba za głęboko... no same dylematy
Jedyne zdjęcie moje dziś, sama sobie zrobiłam
![]()
Przepraszam, ale cos przeoczyłam, Danusi, co to za roslina - ta na pierwszym planie![]()