Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Ewy 01:48, 24 sty 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Witam

O kurczę Już 200 stron ? Gratki zostawiam

Czytam o planach rabatowych i niecierpliwości ogrodniczki Pogoda trochę nam ostatnio zawróciła w głowie ale to dopiero styczeń Moje tulipany w donicach w gospodarczym oszalały i jak się nie ochłodzi będą za niedługo kwitnąć I co ja będę miał na wiosnę ? figę z makiem

Pozdrawiam

Dziękuję za kwiatucha
200 stron to dzięki tym wszystkim forumowiczom którzy do mnie zaglądają.
Styczeń powiadasz? Ja podobnie jak Twoje tulipanki czuje już wiosnę i bardzo chciałabym wierzyć że w tych najbliższych miesiącach już nie zmarznę.
W cieniu - zacieniona 01:31, 24 sty 2015

Do góry
Bogusiu, co to jest? Wiesz może?

Nie za bardzo mi się to podoba...

Ale tak w ogóle, to wiesz, że wszystko co pokazujesz u Siebie jest dla mnie super- hiper...
Co się stało kwiatom ... 00:07, 24 sty 2015

Do góry
Agnieszka, bardzo jest mi miło że mam niewielki wkład w Twój miły nastrój,
Przemek, jeśli się podoba to jest ok , piwonie zakwitną.
Jeśli chodzi o wystawę storczyków to nie wiem kiedy, ogólnie brak czasu na wszystko, ale nie narzekam.
Ewa, dziękuję, mam taki zamiar pokazywać to co mi.......
przedstawisz swoją śliczną różę którą dostałam od Ciebie?
Zbyszek, róże masz bardzo ładne, takich nie mam a widok miodzio to jest To, dziękuję.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:42, 23 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Anetko czy pamiętasz może jakiej szerokości jest ten pas kamyków pod domem? Wiosną będę podobny musiała zrobić i nie mogę się zdecydować jakiej powinien byż szerokości U Ciebie wydaje mi sie taki akuratny
Zamieszkać w ogrodzie 23:36, 23 sty 2015

Do góry
dzięki Luki ja już chyba wszystko przeczytałam i oczywiście mam teraz kompletny chaos w głowie, pomysł mam , dom jest raczej prosty i oszczędny ale ogród ma być angielski kipiący kolorami, kilka pomysłów już mam ... tu np. narożnik od - wschodni w sumie na wprost tarasu ale to kawałek za piaskownicą ( sa tam już borówki, truskawki poziomki i agrest) idea była taka że warzywa i owoce w ogrodzie są piękne a moje dzieciaki nie chcą w ogóle jeść owoców - od kiedy tego lata posadziłam tam poziomki nawet teraz sprawdzają czy obok piaskownicy są czerwone kuleczki...

ps czy ta folię też mam zdjąć???
Zamieszkać w ogrodzie 23:06, 23 sty 2015

Do góry
Witajcie moi mili. W maju ub. roku więc już ponad pół roku temu w wielkim pośpiechu przeprowadziliśmy się z ciasnoty bloku do własnego (już za 35 lat) domu. Założenie było takie żeby był trawnik i miejsce do wyszalenia się dla dwóch moich ukochanych synków ( 2 i 6 lat) i aby i nam z mężem udało się na chwilę odsapnąć a nie wlec tylko całe to towarzystwo w poszukiwaniu kawałka placu zabaw z cieniem w centrum wielkiego miasta.

Ale po tym intensywnym czasie jakim była budowa ( wprowadziliśmy się w rok od jej rozpoczęcia) okazało się że ten" wybieg dla dzikusów" chcielibyśmy aby przekształcił się w piękny kawałek świata - naszego świata i abyśmy na te kilka letnich miesięcy mogli być w ogrodzie dosłownie a w ciągu pozostałych być bardzo blisko ( stad taka bryła budynku i duże przeszklenie które zaprasza ogród do wnętrza).
W domu opanowaliśmy już większość rzeczy podstawowych dosłownie podstawowych i chciałam zabrać się za stworzenie ogrodu.
Mam nadzieję że wszyscy mili forumowicze pomożecie, bardzo proszę o komentarze gdyż do tej pory pelargonie na balkonie to szczyt moich możliwości.

Ogród nie powstanie szybko wszystko robimy sami i w miarę możliwości po kawałeczku.
Pokażę kilka zdjęć co udało się do tej pory i poproszę o kilka rad.
Witajcie raz jeszcze

Magda

tak wyglądał front budynku latem ub. roku teraz już trochę lepiej - jest pierwsza rabata pod oknem:

jak mówi mój mąż nasz prywatny Ku Klux Klan ( w przyszłym roku musze to jakoś zabezpieczyć bardziej estetycznie). W centrum klon japoński pazurkowy, z tyłu 3 rododendrony, po bokach klona 2 azalie z tyłu skrajnie po bokach hortensje ogrodowe z lewej w rzędzie tawuła (kolory, szczegóły nieznane wszystko w pięknym prezencie od przyjaciół na "nowy dom") sama jestem ciekawa co z tego będzie.
Z przodu Żurawki : prośba o komentarz wyglądają prze mizernie co mam z nimi zrobić ???
puste placki obsadzone cebulami ... i tak tak już doczytałam czarna szmatę zdejmę wiosną teraz jeszcze nie ma krawężnika i boję się że ziemia popłynie...
I czy zmieści się tam jeszcze jeden rododendron? znów znajomi kupili nam jeden póki co rośnie w innym miejscu ale mi tam nie odpowiada
tył domu latem wyglądał tak: trawa posiana ale nie wzeszła jeszcze - teraz już jest widać przy miejscu na taras desperackie próby posiadania czegokolwiek...

no i na koniec mój pupilek prezent od mężusia
:
tyle na dziś komentujcie proszę
Ogródek w którym klon osłupiał:) 23:01, 23 sty 2015

Do góry
Ale gdy tylko rozpoczęły się ciepłe dni, a było to bardzo wcześnie, bo jak pamiętamy w zeszłym roku praktycznie zimy nie było to zaczęłam kopać w ziemi, gdyż zawsze bardzo chciałam mieć oczko wodne i choć wiem, że teraz są bardzo modne oczka wodne w prostych kształtach minimalistyczne to ja jednak zdecydowałam się na okrągłe oczko wysypane kamyczkami w stylistyce rodem z lat 90-tych

Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:57, 23 sty 2015

Do góry
Znalazłam jeszcze zdjęcie obrazujące kształt i wielkość ogródka
Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:38, 23 sty 2015

Do góry
Jesienią 2013 r skończyliśmy płot nawieźliśmy parę ciężarówek dobrej ziemi, bo u nas to sama ciężka glina. Następnie usiedliśmy i postanowiliśmy tak przesiedzieć do wiosny 2014 r.

Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:27, 23 sty 2015

Do góry
W maju 2013 rozpoczęliśmy budowę płotu między nogami głównego bohatera

Ogródek w którym klon osłupiał:) 22:23, 23 sty 2015

Do góry
pierwsza zima w naszym ogródku

Co się stało kwiatom ... 22:17, 23 sty 2015

Do góry
Mirella gratki na roczek
storczyków nie mam , róże masz ładniejsze to może taki widoczek bo podpatrzyłem że też to lubisz

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:14, 23 sty 2015

Do góry
Najpierw wrzucę zdjęcie tej trzeciej części i najbardziej nurtującej jeśli chodzi o zasłonięcie domu sąsiadów.

1.Pusta, no prawie.
Są 3 drzewa, których nie chcielibyśmy przesadzać.
Jest to dąb kolumnowy i 2 brzozy. Reszty nie rysowałam, bo będą w innym miejscu. Tak myślę

2. Z moimi bazgrołami. Nie mam zdolności plastycznych, ale się staram

I może będzie bardziej czytelne.
Przyjazny ogród 22:11, 23 sty 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Z swojego doświadczenia wiem, że nie za bardzo się aklimatyzują, dlatego postawiłem na nasiona. Razem z czosnkami, trawami skiełkowała średnio, tyle że w małej ilości, sporadycznie rosnąca, na kolana nie powala.
Nigdy nie wiem co odpisać na takie pytanie, bo nie popieram pobierania/kopania roślin z natury, najlepiej z łąki użytkowej, kośnej ... jak sąsiad nie protestuje .
W sprzedaży odmiana 'Nana' o której Piotrek pisał, można też trafić na białą 'Alba', ale mam trudności z ich uprawą.

Mira dzięki za namiary

Zobacz proszę czy to firletka, w Anglii widziałam na wystawie taką roślinkę - chyba firletka i bardzo była propagowana jako korzystna dla pszczół
bardzo mi się spodobała i dziwiłam się że to znana mi z lak nasza roślinka

a jeśli chodzi o nasiona piwonii to może jedno nazwij Mira i niech sobie czeka

uwielbiam rośliny z historią czyli takie jakie masz od Ani

pozdrawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:31, 23 sty 2015

Do góry
Iwona Miriam jest warta grzechu ,

drzewka w trasie kierunek Zakopane lub Kudowa a bliżej Grudziądz(Teper) lub Bydgoszcz(Uzdowski)- bardzo bardzo ciekawe

W Bydgoszczy kupiłem np. drugiego jałowca chińskiego Plumosa Aurea, ten starszy na Zakopiance pod Krakowem

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:15, 23 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Od trzech lata jestem z Tobą codziennie widze jak wypiekniał Twój ogród, bo duszą zawsze była piekna

Z tym wypadkiem na torach to swieta prawda.... Najpierw mnie przejechało dokładnie i powolutku TLK ...po probie uwiecznienia mojego "pieknego" ogrodu zimą 2012 r... A potem Intercity poprawiło mi po kręgoslupie latem 2012 gdy po moich rewolucjach wiosennych mialo być pieknie... A zdjecia nie klamaly
Wspolczuje "świezynkom" tego Pendolino , ale na szczescie z Ogrodowiskiem wskauje sie po pewnym czasie do pociagu, i to wcale nie byle jakiego

I spozniony buziak na trzylecie forumowania dla Ciebie

Szaleństwo u Pszczółki ?

To masowanie kompleksów Chociaż raz jestem wyższa
Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 21:11, 23 sty 2015

Do góry
Dobranoc, Agnieszko!

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 21:10, 23 sty 2015

Do góry

Moja "przyziemna" :) pasja 21:04, 23 sty 2015

Do góry
Ja też am dużo bluszczu ,jak byś chciała
Taki mam

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 21:02, 23 sty 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies