Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

popcorn 06:57, 27 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Tak to z tego... on jest późny ciemiernik.. ale za to jak zakwitnie to jest woow. I bardzo długo kwitnie. Inne ciemierniki też mi się wysiały Ciekawe czy pełne powtórzą cechy mateczne..
A ten nazywa się PRETTY ELLEN WHITE i taki jest w środku.

to sie ciesze niezmiernie!! Przepiekny jest!!! Na siewki pelnych bym chuchala i dmuchala!! Ciekawa jestem co z nich wyrosnie.

milego dnia!!!
Madzenka 07:07, 27 mar 2015

Czyli po niebieskie granulki juz czas sie udać. Od dwoch lat systematycznie sypie i jakos je ograniczyłam, ale tej wiosny ilosć jaj mnie zatrowyżla, są dosłownie wszędzie. Co je zjada? Moze trzeba jakiegoś naturalnego wroga slimaków do ogrodu wpuścić? Ale chyba żadna żaba takiej ilosci nie podoła...

Moja stellata ledwie pęka a forsycje już dawno kiwtną. Ciekawe

Rózanka w obwódce bukszpanowej z krokusami zachwyca!
Kasya 07:24, 27 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

U mnie pod dachem znajdywałam.. i nie mam pojęcia czego tam szukają. Zjadają rośliny, zjadają mięso, karmę dla psa i siebie nawzajem... blee.. zmieńmy temat.. bo aż mam dreszcze. Jesteśmy na wojennej ścieżce i żadnemu nie przepuszczę.. nawet wystrojona "do kościoła" jak wypatrzę to nie spocznę jak nie ubiję. Tylko france prowadzą wojnę partyzancką... siedzą pod ziemią..

Od takiej strony cię jeszcze nie znałam
katiaxx 11:20, 27 mar 2015

Witam doświadczoną ogrodniczkę i przychodze po pomoc - szukam bukszapnów sprawdzonych kopanych - doniesiono mi że może masz jakieś namiary ?
Dziękuję z góry
Mala_Mi 11:25, 27 mar 2015

Kasya napisał(a)

Od takiej strony cię jeszcze nie znałam

To znaczy z jakiej???? Że czasami ubieram się kościołowo???? Czasami muszę, ale to nie jest moja wola tylko konieczność.
Poza tym do moich pojazdów pasują dresy Wczoraj porzucone stoją sobie na środku trawnika ..

Mala_Mi 11:30, 27 mar 2015

katiaxx napisał(a)
Witam doświadczoną ogrodniczkę i przychodze po pomoc - szukam bukszapnów sprawdzonych kopanych - doniesiono mi że może masz jakieś namiary ?
Dziękuję z góry

Poszło na PW... może dojdzie i się nie roztopi.. bo u nas dziś na termometrze mam +22 stopnie!!! Zanosi się na deszcz i dobrze.. jak spadnie to ogród podleje bo sucho strasznie.
I trawka się zazieleni bo na razie szara.. brzydka

malkul 11:30, 27 mar 2015

TO ty na dwie taczki lecisz?
malgorzata_s... 11:35, 27 mar 2015

U mnie wczoraj w słońcu 20 było tylko wiatr chłodny wiał momentami. Dzisiaj leje że aż miło. Ruszy wszystko z kopyta teraz
Mala_Mi 11:38, 27 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Czyli po niebieskie granulki juz czas sie udać. Od dwoch lat systematycznie sypie i jakos je ograniczyłam, ale tej wiosny ilosć jaj mnie zatrowyżla, są dosłownie wszędzie. Co je zjada? Moze trzeba jakiegoś naturalnego wroga slimaków do ogrodu wpuścić? Ale chyba żadna żaba takiej ilosci nie podoła...

Moja stellata ledwie pęka a forsycje już dawno kiwtną. Ciekawe

Rózanka w obwódce bukszpanowej z krokusami zachwyca!

Dziękuję w imieniu różanki.. potem wygląda to okropnie Będą zmiany.
Moje forsycje w pąkach.. obejrzałam, ale już kolor zaczyna się pojawiać.
Za to róże w liściach!!! Mus pociachać i to szybko. Tylko te zapowiedzi deszczu ze śniegiem oraz brak czasu powstrzymują. Mówiłam że carexy Gold Fountains mam ochotę wyciepać bo paskudne po zimie.. listę co się da przesadzić pod brzozę zrobiłam.. widziałam już wolne miejsce na bylinówce pod coś innego.. (o zgrozo... chciałam tam dać niziutkie róże typu Pashmina). I z planów nici. Trawka cały zeszły sezon stała w miejscu, po zimie obraz nędzy i rozpaczy.... wczoraj ją podeszłam wyciepać, a tu w środku zieloniutke kłosy w ilości ogromnej!! Czyżby zanosiło się, że to będzie jedna z najpiękniejszych traw w ogrodzie tego typu??? Przycięłam końce i zostawiłam.. zobaczę co odbije.. na foto nie widać ile liści idzie.. ale naprawdę duuuuzo. I taka piękna seledynowa zieleń. Te w środku to nowe przyrosty.

Mala_Mi 11:41, 27 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie wczoraj w słońcu 20 było tylko wiatr chłodny wiał momentami. Dzisiaj leje że aż miło. Ruszy wszystko z kopyta teraz

U mnie wczoraj to tyle w cieniu było Dziś cieplej.. to lato.. i patrz co się porobiło
To tegoroczne !!!

Prymulki mi w gruncie kiepsko rosną tak je lubię ...
Twoje prymulki jeszcze żyją i nawet 1 kwiatuszek się pojawił.. liczę że się rozrosną ..