Czyli po niebieskie granulki juz czas sie udać. Od dwoch lat systematycznie sypie i jakos je ograniczyłam, ale tej wiosny ilosć jaj mnie zatrowyżla, są dosłownie wszędzie. Co je zjada? Moze trzeba jakiegoś naturalnego wroga slimaków do ogrodu wpuścić? Ale chyba żadna żaba takiej ilosci nie podoła...
Moja stellata ledwie pęka a forsycje już dawno kiwtną. Ciekawe
Rózanka w obwódce bukszpanowej z krokusami zachwyca!
Witam doświadczoną ogrodniczkę i przychodze po pomoc - szukam bukszapnów sprawdzonych kopanych - doniesiono mi że może masz jakieś namiary ?
Dziękuję z góry
To znaczy z jakiej???? Że czasami ubieram się kościołowo???? Czasami muszę, ale to nie jest moja wola tylko konieczność.
Poza tym do moich pojazdów pasują dresy Wczoraj porzucone stoją sobie na środku trawnika ..
Poszło na PW... może dojdzie i się nie roztopi.. bo u nas dziś na termometrze mam +22 stopnie!!! Zanosi się na deszcz i dobrze.. jak spadnie to ogród podleje bo sucho strasznie.
I trawka się zazieleni bo na razie szara.. brzydka
Dziękuję w imieniu różanki.. potem wygląda to okropnie Będą zmiany.
Moje forsycje w pąkach.. obejrzałam, ale już kolor zaczyna się pojawiać.
Za to róże w liściach!!! Mus pociachać i to szybko. Tylko te zapowiedzi deszczu ze śniegiem oraz brak czasu powstrzymują. Mówiłam że carexy Gold Fountains mam ochotę wyciepać bo paskudne po zimie.. listę co się da przesadzić pod brzozę zrobiłam.. widziałam już wolne miejsce na bylinówce pod coś innego.. (o zgrozo... chciałam tam dać niziutkie róże typu Pashmina). I z planów nici. Trawka cały zeszły sezon stała w miejscu, po zimie obraz nędzy i rozpaczy.... wczoraj ją podeszłam wyciepać, a tu w środku zieloniutke kłosy w ilości ogromnej!! Czyżby zanosiło się, że to będzie jedna z najpiękniejszych traw w ogrodzie tego typu??? Przycięłam końce i zostawiłam.. zobaczę co odbije.. na foto nie widać ile liści idzie.. ale naprawdę duuuuzo. I taka piękna seledynowa zieleń. Te w środku to nowe przyrosty.