Mus Kasi info przekazać...ogród na dzisiaj pożegnałam, cięliśmy wierzbę i miskanty...rączkami eMa aż żal było schodzić tak cudownie ptaszki koncerują, boski miałam przedwieczorek
Basiu, dziękuję, jeszcze jestem kuter noga, dzisiaj podlaliśmy wszystkie cebulowe i tarasowe również dostały papu, siedząc na tarasie i popijając kawkę mam na co spojrzeć
ale już coraz więcej kwiecia w ogródku się pojawia
Prymulki główkowate znalazłam
Buziaczka przesyłam do Ciebie
A to Turzyca elata "Aurea". Wygląda kiepsko, dlatego wycięłam ją nisko. Ale w snopku widać że dołem jest zielona i rośnie. Zobaczymy czy przeżyje. Rano było 10 stopni, w dzień 15, ma być ciepło.
Byłam, ale nie wiem czy Ci pomogłam...masz taką widowię, że napewno znajdziecie dobre rozwiązanie, zaufaj też swoojemu instyktowi i to co ci serce podpowiada, ja sadzę z rozmysłem, żeby jak najmniej przesadzać, a przynajmniej tak mi się wydaje.....w swoim dużo muszę zmieścić, bo na dodatek lubię ciekawe i rzadkie rośliny, teraz rozpoczął kwitnienie dereń jadalny variegata, ja go upchałam, ale mi zimuje z powodzeniem i go mam
Przesadziłam śliwo-wiśnię (chyba) znalazłam ją kiedy kosiłam trawę miała jakieś 2 cm mamusi już nie ma za to dziecko ma się dobrze Taka mała że ledwo ją widać .
Rabata przy płocie ma być kwiatowo
Rządek kwiatów żółtych przed nimi ostróżka reszta została. Też mało widać ?!
No i zrobiłam jeszcze miejsce na rabatę z różami mają przewieszać się przez płot przed nimi przywrotnik na przemian z szałwią i kocimiętką
Nie wiem co z tym moim aparatem ... właśnie się udało i musiałam edytować
obiecana fotka i prośba do Was o pomysły,
Na tej rabacie jest kilka hortensji Limelight, poza tym rododendrony, hosty, a cała rabata ma obwódkę z bukszpanu z przerwą tu gdzie widoczna jest kulka i tulipany.
Bogusiu dzięki, cieszy mnie to, jak nigdy ale tych twoich pomidorków, och zazdraszczam, mam nasiona, pora siać pozdrawiam, coś w tym jest ..przyciąganiu, siłą myśli
orliki, jeden trafił do mojego ogrodu, teraz dominują wszędzie