Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

AgnieszkaW 14:00, 26 mar 2015

Irenko, w biegu zaglądam tylko, ale za to systematycznie, choć mało piszę, ot, zarobiona jestem, czasu na wszystko brakuje... U ciebie juz śliczna wiosna, a psiunio taki słodki Buziak i zmykam, zajrzę jutro

Mirka 14:05, 26 mar 2015

Irenko patyki róż widziałam u mnie też trzy się przyjęły tylko czy zakwitną?
Margarete 15:04, 26 mar 2015

Zaglądam, podziwiam twoją wiosnę...jakie masz wyprzedzenie w porównaniu z nasza wiosna... tak ze 2 tygodnie conakmniej, i hiacynty i tulipany juz pokazujesz i szafirki... a u mnie poza ciemiernikami i krokusami niczego nie ma, szaro jeszcze i buro, nawet trawa rusza i zieleni sie powoli.

Ciesze sie że pokazujesz sie na forum, że działasz w ogrodzie - bo to ozancza że radzisz sobie ze złym samopoczuciem a to najważniejsze.
Buziaki zostawiam!
Milka 17:05, 26 mar 2015

beta....Beatko bardzo dziękuję i wzajemniewiosna cieszy
idą łubiny

malkul....Gosia, jej, aleś mi komplementa strzeliłapozdrawiam wiosenniedzięki

jak mnie ta wiosna cieszy

Madżenko....u ciebie porządeczek, ale sponiewieranie jest potrzebne dla zdrowia u mnie dziś pięknie popadało, tak długo i powolutku

tu mi super te trawy przezimowały, aż jestem zdziwiona

Ania monteverde....no ja stale nie pamiętam ich nazwy, kiedyś przed rewolucjami miałam ich całe łany; zrobiłam bez ziemniaka, do wody, ukorzeniacz i do ziemi z piachem, ciepłe i zaciszne miejsce, z 14 patków, 10 ma te listki a potem jak cięłam róże Chopin tez patyki do ziemi, ale ukorzeniacz, 15 sztuk, zobaczymy czy coś będzie, bo jak się tak rozpędziłam, to i Cathedral, Leonardo i Abraham tak ukorzeniłam, no bo po cięciu i na razie wszystko idzie, ale co potem, nie wiem

Agatko...no robótkę teraz mam, jak z dzieckiem, ale ona taka milusia

Olili....Iza, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów, zwłaszcza, że sama jesteś w tak ciężkiej sytuacji, ból strasznie dokucza, jestem w stanie sobie wyobrazić, jak ciężko dzień za dniem go znosić, sama ciut teraz cierpię, ale chodzę na zabiegi, robię, co każą i liczę, ze co dzień będzie lepiej. Tak samo mam nadzieję, ze będzie u ciebie, są coraz lepsze metody, ja się uczepiłam tych naturalnych, tu szukam siły, może też tym się zainteresujesz, trzeba próbować, póki siły są. Pamiętam twój piękny ogród, jak do nas dołączyłaś, akurat pierwsza fota, to z moimi ulubionymi hortensjami. Życzę ci dużo sił, radości z wiosny i wszystkiego, co sobie wymarzyszoczywiście, jak siły pozwolą, zaglądaj do naspozdrawiam serdecznie
niedługo ucieszy nas czerwień kwiatów pigwowca

ewakatowice 17:17, 26 mar 2015

Irenko, podziwiam Twoje zdjęcia omaszczone pięknymi wpisami.
Milka 17:48, 26 mar 2015

AgnieszkaW....miał być kotek, ale jakoś ja chyba psiara, ale kto wie, może latem i kota sobie sprawię, bo lubię je bardzo, od dziecka z kotami, ale zawsze mnie do psów ciągnęło, rodzice nie pozwalali, co które przywlokłam psie szczenią, znikało, dlatego jako dorosła osoba, mam je już stale
teraz z czasem krucho, ogród ciągnie, no i życie tak pędzie...pozdrawiam

Mirka...no to pytanie za 100 punktów u mnie z 14 przeżyło w tej wersji z listkami 10, ale przy okazji wiosennego cięcia, robiłam kolejne, sama nie wiem po co, jak mi już miejsca brak, więc lepiej niech padną, ale pewnie na przekór będzie inaczej
no i sprawdziłam patyki hortensji na ulicy, wszystkie idą, wykosili trawkę, ale patyki całe

Bogusiu...dzięki za nasionka

Maragaret...Małgosiu, tak powoli coś działam, ostatnio mniej, ale w weekend mam już ułożony plan, a pewnie skończy się inaczej u mnie super popadało, susza okropna, od razu takie pachnące powietrze byłam u ciebie i podziwiałam nowy nabytek i wiosnę buziaki

tawuły Gold Carpet ruszyły

tu przycięte, już hosty kły wystawiają

tu dosadzone trawki, nie wiem jak to jest, bo mi stale parzyście wychodzi

a te tu skąd? nie pamietam abym je sadziła
Milka 17:50, 26 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
Irenko, podziwiam Twoje zdjęcia omaszczone pięknymi wpisami.

Jesteś
mam nadzieję, że ok
A wiesz, że jak u innych oglądam fotki, to wolę jak opisane, więc może dlatego tak skrobię
jak ładnie mąż cisy przyciął i...oczywiście taczka, przez 3 lata gania za mną na forum
Zielona 17:50, 26 mar 2015

Miła... jak fajnie czytać Cię taką... taką Irenkową
Milka 17:58, 26 mar 2015

Martuś, też wolę taką wersję siebie ale czasami chochlik jest
pozdrawiam

wilczomlecze od Alinki

i floksy od Gosiaczka
bogumila 18:00, 26 mar 2015

Irenko...to nazywa się siła przyciągania...Ty u mnie a ja nie mogę się nadziwić jak szybko u Ciebie jest wiosennie...wszystko już kipi.Pozdrawiam.