Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 14:04, 05 mar 2015

Do góry
Bardzo lubię goryczkę...ale niestety po trzecim zakupie nie mam jej w swoim ogródku.Postanowiłam kupić nasionka i wysiałam...może tym razem ...już coś się pokazuje...

Mam goryczkę Makinoi Marsha...ale wolno rośnie.
Ogród na glinie 13:59, 05 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
To piszcie co myślicie. Jakoś muszę ugryźć to co jest.
a tymczasem kilka zielonych fotek:

młode sadzonki dają kolorek

Każda z nas widzę już odlicza dni do eksplozji wiosny

Co do ścieżki... żwirek to faktycznie nienajlepszy pomysł. Jak wiesz, u mnie nie ma jeszcze kostki, a to co go zastępuje przemieszcza się bez jeżdżenia po tym wężem
Od rozchlapującej się wody będzie ślisko i to chyba przede wszystkim należy wziąć pod uwagę przy doborze materiału.
W cieniu - zacieniona 13:58, 05 mar 2015

Do góry
Wielosił

Kuklik

Rutewka
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:57, 05 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Mała sugestie dot kształtu naprzeciw?
ładnie by było żeby naprzeciw poszerzenia z magnolią było podobnie- wtedy będzie wizualnie się zgrywało.
Narysowałam Ci mniej- więcej, możesz modyfoikować, ale złapiesz myśl- myślę że złapiesz.

Poprawię linię rabaty, ale na zasadzie co najwyżej poszerzenia, bo wykopywać i przesadzać tego co jest nie będę. Tam już mam dżumę zarośniętą Chyba że się da...
Ta linia na rysunku mi wyszła trochę pokraczna.
Tak wygląda w realu.. na razie zdycham i nie jestem w stanie myśleć.. wystarczy, że nad pracą się muszę skupić.. ale będę kombinować i wiem o co ci chodzi

Ogród na glinie 13:51, 05 mar 2015

Do góry

Ogród na glinie 13:50, 05 mar 2015

Do góry
To piszcie co myślicie. Jakoś muszę ugryźć to co jest.
a tymczasem kilka zielonych fotek:

młode sadzonki dają kolorek

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:35, 05 mar 2015

Do góry
Kochani, pewna różyczka w wazonie po przekwitnięciu puściła boczkiem listki, myślicie, że jak "umoczę" ją w ukorzeniaczu to mi się przyjmie?

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:29, 05 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Oooo! Moje pnie (w dużej części) takie zielone jak na dole, na tym łuszczącym się kawałku... No nic, będę obrywać, mus to mus

Dlatego brzozy warto jednak mieć jako solitery, wtedy nie łapią zielonego.
Specjalnie dla ciebie zrobiłam dziś też fotki rh... sadziłam je wiosną 2012... na lekkich wzniesieniach, by ziemia się nie obsuwała, to na brzegu dałam kamienie. Brak miejsca na zrobienie łagodnego spadku. Jakbym nawoziła, podlewała, to byłyby jeszcze większe, ale u mnie muszą radzić sobie same..
03.05.2012

05.03.215

A to drugie miejsce... kopczym nie za wysoki, pod spodem dołek o średnicy 0,8-1,0m i na głębokość 0,5m
05.05.2012

05.03.2015
Na Łowieckiej 13:27, 05 mar 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
.

Grzebanie musi byc Ostatnio to nawet w kopczykach piwonii szukałam
Ilono,gdzie będą te isysy? Nie mogę się doczekac takiej ilości. Będzie pięknie Ciekawa jestem kolorków jakie wybrałaś. A może jeden?

Mały śpi więc mam chwilkę, kiedy nikt mi nic na siłę przez ramię nie wciska na klawiaturze
Wybrałam na OLX irysy syberyjskie w kolorze coś pomiędzy fioletem a błękitem. Przynajmniej ze zdjęcia tak wynika. Sprzedawała je prywatna osoba ze swojego ogródka. Wszystkie mają być takie same. Martwiło mnie tylko ich krótkie kwitnienie ale dzięki Tobie, połączę je z pomponellą i tak najpierw zakwitną irysy a później zostaną moje ukochane róże
Chcę nimi wypełnić tę obwódkę bukszpanową:
- tej kuli bukszpanowej już nie ma (przekreślona)
- po całym obwodzie rosną sadzonki bukszpanu, które chcę by dorosły do wysokości murka z cegieł

Z drugiej strony wygląda to tak:
W tym roku chcę zdrobić szeroką ścieżkę żwirową, bo i tak wszyscy chodzą na skróty.

Chyba, że koncepcja już któryś raz z rzędu się zmieni;-D A to bardzo możliwe znając mnie
Ogród na glinie 13:24, 05 mar 2015

Do góry
dorzucam jeszcze fotkę rozetki
tutaj dobieraliśmy ją kolorystycznie, bo tej kostki już nie produkują
drugie zdjęcie jest stare, no i w zależności od oświetlenia różne kolory wychodzą

ogrodzenie frontowe, które jest bardzo długie, jest takie samo jak płotek wokół tarasu, ciemne panele są na tyłach działki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 05 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Swietnie widac jak zroznicowane sa poziomy donic super ....zrób tego wiecej w ogrodzie Pin normalnie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:15, 05 mar 2015

Do góry
Ogród na glinie 13:15, 05 mar 2015

Do góry
prezentacja szarego żwirku
są tam narazie luźno rozrzucone kamienie i myślałam by w takim kolorze, kremowo-beżowym zrobić ścieżki z nieregularnych, płaskatych kamieni
wydaje mi się, ze ten ostry żwirek uwydatnia kolor tarasu i podkreśla, że są 2 kolory brązowego

myślę sobie głośno, że drewniana ścieżka, która zestarzeje się w swoim naturalnym kolorze, to będzie kolejny kolor do ogrodu, chyba powinnam jednak zrobić 2 takie same ścieżki z kamienia...
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:13, 05 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

U mnie zielone jest tylko przy same ziemi.. foto z dzisiaj, dół i góra nie skubana

Oooo! Moje pnie (w dużej części) takie zielone jak na dole, na tym łuszczącym się kawałku... No nic, będę obrywać, mus to mus
Rododendronowy ogród II. 13:12, 05 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Bogdziu, dziękuję za piękne widoki !!! Bardzo.
Na tym drugim zdjęciu kolory oszałamiające i ślicznie wyglądają w tym zestawieniu. Co to są za rododendrony? Mogę poprosić o ich nazwanie?
Pozdrawiam cieplutko

Prosze bardzo

Ogród na glinie 13:11, 05 mar 2015

Do góry
ławeczki pomalowaliśmy w tym samym kolorze co taras, ale są odrobinę ciemniejsze, bo to inne drewno, taras modrzew, ławki sosna
skrzynki warzywne mają być w tym samy kolorze

no i tu pełna gama kolorystyczna
kostka wokół domu i na ogromnym parkingu jest różowo-żółto-szara
a słupki wokół tarasu (te same są we frontowym ogrodzeniu) są niby szare, ale jednak mają dodatek beżu i nijak się mają do ostro szarego żwirku, dlatego mam w planie wymienić go na beżowy (plus bryła domu)

Rododendronowy ogród II. 13:11, 05 mar 2015

Do góry
Justyna napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za ptaszęta
To będziesz miała komplet koperkowych Cudne są. Ciekawa jestem tej różowej. Może w przyszłym sezonie będzie dostępna Rosea Plena.
Napisz mi proszę, jak wygląda Jej Delikatność po kwitnieniu. Czy koperkowe liście są ozdobą do jesieni? Przebarwiają się? Usuwasz kwiatostany po przekwitnięciu? A może masz jej zdjęcia w różnych fazach. Etap wczesno-wiosenny jest bardzo dekoracyjny, taki śmieszny bordowy jeżyk.
Ja zamówiłam czerwoną pełną na prezent dla mamy.
A ranników w sprzedaży nie widziałam. Uskuteczniam międzysąsiedzką wymianę barterową
Serdecznie

Justynko ja ta różowa dopiero zamówiłam , nie wiem kiedy dostanę i czy zakwitnie w tym roku . Jesli tak to bedę sie chwalic na pewno.Liscie koperkowych usychają po kwitnieniu niestety więc nie ma z nich dekoracji.Znalazłam takie zdjecia

Na pewno mam ich więcej ale znależc w moim bałaganie nie mogę.
Wymiana to super sposób na zdobywanie roślin. Pozdrówka ślę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:05, 05 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ano widzisz, to dlatego moje dooorenbosy mają lekko zzieleniałe pnie... Też nie podlewam
Ale te wierzchnie łuszczące się płaty wcale tak łatwo nie odchodzą, nie w całości. To może też przez mokrość w glebie

U mnie zielone jest tylko przy same ziemi.. foto z dzisiaj, dół i góra nie skubana

Ogród na glinie 13:05, 05 mar 2015

Do góry
kawałek dalej huśtawka, ma iść do przodu, stać na żwirku a z tyłu rząd Szmaragdów

i tutaj widać już taras
jest drugi odcień brązu, bo nie wyobrażałam sobie zrobić go w takim ciemnym kolorze

fragment widoku z drzwi tarasowych

W cieniu - zacieniona 13:04, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
Piękny masz ten okienny ogródek. Ja mam kotke w domu, która upodobała sobie podgryzanie roślinek i niestety w domu za wiele roślin nie mogę trzymać. I jest tak łysawo. W tym roku zamierzam zająć się moim ogrodem, więc będę miała namiastkę za oknem
Miło Cię u mnie widzieć.Też czekam na prawdziwą wiosnę.Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies