Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:05, 25 mar 2015

Witam wszystkich gości

Dzisiaj nie miałem zbyt wiele czasu na ogród ale udało mi się zrobić dla Was parę zdjęć Jutro ciężki dzień, dłużej zostaję w pracy a gdy wrócę będzie już noc Buuu Pogoda za oknem wspaniała, prawie 20 kresek na termometrze ale na weekend zapowiadają opady Deszcz też potrzebny bo jest bardzo sucho a woda potrzebna rośliną po zimie

Karol dziękuję za słowa uznania Staram się a takie komentarze dodają skrzydeł i mobilizują do dalszego działania

Doroto coś mi mówi że to końcówka moich wiosennych zakupów do donic Już nie mam w czym sadzić ... chyba że jeszcze dokupię pojemników Moja znajoma z kwiaciarni spełnia moje zachcianki stąd te ilości kwiatów Czekam na ciemierniki bo wciąż ich brak na giełdzie kwiatowej

Gosiu Bratki i stokrotki możesz o tej porze roku spokojnie sadzić U mnie w nocy bywa po -6 stopni i dają radę Na zakupy koniecznie musisz się wybrać i sprawić sobie radochę

Agatko urzekły mnie te bratki Mix kolorów na jednej łodydze Szukam dla nich zastosowania ale nie mogę się zdecydować Żółtymi mam obsadzone skrzynie ... lubię ten kolor

Ewo faktycznie udało mi się sporo zdziałać w sobotę ale w niedzielę po tych ogrodowych pracach nie było kolorowo
Niebieskie hiacynty zostały posadzone jesienią a teraz podsadziłem je białymi stokrotkami Jak hiacynty zakwitną liczę na ciekawy efekt

Renato coś czuję że byłaś na Balickiej Bratki w mixie też świetnie się prezentują Czekam na zdjęcia u Ciebie Zauważyłem że te drobnokwiatowe dłużej kwitną od tych tradycyjnych ... a może tylko u mnie ?

Paweł jakimś dziwnym trafem dużo roślin nam się powtarza ... mamy podobny chyba gust

Pozdrowienia wiosenne zostawiam
Gardener27 21:06, 25 mar 2015

laurowisnia 10:48, 26 mar 2015

Jeżeli od 6 w sobotę podziałałeś to nie tylko w niedzielę ale i cały tydzień możesz spokojnie odpoczywać. Stokrotki białe urocze i tulipany ładnie się zapowiadają.
Nie wiem o jakiej giełdzie piszesz ale na Balickiej były ciemierniki białe, tylko duże sadzonki.
Mirella 11:11, 26 mar 2015

Bratkowo
Tyle w nich ciepła, śliczne.
Ewa777 12:02, 26 mar 2015

Bratkowo i słonecznie
MagdalenaK8 12:05, 26 mar 2015

Po oglądnięciu wszystkiego zaśpiewałam ...jesteś lekiem na całe zło .
Napisz mi czy w tej wanience masz porobione dziurki?
Pozdrawiam serdecznie
Karol99 14:16, 26 mar 2015

Świetne te bratki.
Dorota123 21:04, 26 mar 2015

Nasadzenia bardzo przemyślane, foty śliczne.
Przemku u mnie odwrotnie, donic różnych nagromadziłam ,tylko w lecie jak wyjeżdżam jest problem z podlewaniem. W ubiegłym roku wywiozłam taczkami do sąsiadki, a w tym roku poszła do pracy, więc nie miałabym sumienia obarczać ją moimi roślinkami.
Gardener27 22:26, 26 mar 2015

Agatko muszę zrobić rozeznanie w terenie odnośnie ciemierników Za przydatne informacje dziękuję

Mirello, Ewo, Karolu dzięki że jesteście i zawsze można na was liczyć

Magdaleno w wanience są zrobione dziurki by nadmiar wody mógł odpływać swobodnie ale ile było gadania że ją zepsułem Szkoda gadać Ja dla niej nie widziałem innego zastosowania Spadek po mojej prababci

Doroto rośliny w pojemnikach są piękne ale wymagają ciągłego podlewania Latem gdy zaczyna się okres urlopowy jest z nimi kłopot Nigdy bym nie wpadł na pomysł by na taczkach je wywozić Ja daję klucze sąsiadce i podlewa

Gardener27 22:26, 26 mar 2015