Byłam pewna ,że odpisałam ....ale tego posta ni ma ....
Ja też miałam mieszane uczucia co do tego białego podkładu...ale brązowe były mi za ciemne , a te szarawe też mi jakoś na wiosnę nie pasowały...echh, no i wkońcu się skusiłam... ... I nie żałuję .. Może też się skusisz , jak zobaczyłaś moj
Gdybyś wiedziała jak ja z sobą walczę w sklepach ogrodniczych ... Normalnie Don Kichot i jego wiatraki wysiadają ... Założyłam sobie ,że bedę dopiero kombinować z nasadzeniami na nowej rabacie dopieropo powrocie z Anglii... Ńo bo jakbym teraz nasadziła a w maju chciała zmieniać , to by mnie chłop pewnikiem z domu wywalił ...,
Stad jestem wzorem wstrzemiężliwości ogrodniczej ....., hihihu.. ....Sama nie wierze ,ze takie cuś napisałam
Ale magnolię też mam na celowniku .... Będę czekała z niecierpliwościa na zdjątka Twojego magnoliowego cudu
Patrz Ewciu .. Jak było tło z mchu , to nikt nie użył słowa romantyczny.. Wystarczyło zmienić podkład na białą wiklinę i mimo ,że nic się oprócz tego nie zmieniło , to jednak charakter wianka uległ zmianie....
Aganiu ... Ja mam stałe dylematy czy siedzieć na forum i odwiedzać Ulubione Ogrodniczki I Ogrodników czy kopać i grzebać w ogródeczku ... Podziwiam wszystkich , którzy mają " dużo ".. bo ja mam " mało " i ledwo wyrabiam
Zaraz na pismo obrazkowe polecem , bo to jest to co tygryski lubią najbardziej
A domek z ptaszkiem ???... Echhh... Ma już chyba z 5 lat .. Ja bardzo lubi takie dziabągi , stąd jak gdzieś coś widzę to kupuję..w jakiś sklepach typu " hasie , szkło i beleco ".... Ten domek był właśnie w takim skle pie kupiony...
A teraz na przykład kupiłam kurę ... Kura czeka na kolejnego chętnego na wianek a w głowie kiełkują mi pomysły
Łyżeczka służy do porównania wielkości... ..a kura mało fotogeńiczna .. W rzeczywistości jest duuużoo piękniejsza
Co ja tu mam, nie mam pojęcia. Pustynnik to nie jest, oglądałam go u Aliny i ma grube mięsiste liście, a to ma miękkie. To jedna z angielskich niespodzianek sprzed dwóch lat, posiana rok temu. Mam dwie takie sztuki. Jakieś sugestie?
I jeszcze szklarenkowo, debiutuje biała pelargonia i niesamowicie pięknie rozrasta się kamelia, ma mnóstwo przyrostów.
Mariola prosiła o wejście, ale nie ma jeszcze za dużo do oglądania.
Ewcia .. Wianek już przeszedł fejslifting, bo mech bardzo się sypał i teraz zamiast niego jest podkład wiklinowy.. Jutro obfocę ..bo dziś już ciemno jak w dooopie u mudżina
Beatko dziękuję , a ja tez myślałam o Tobie ( bo mi sie przypomniało wiankowanie u Ciebie).
Wianek gotowy kupiłam w Tyczach
Może jutro wpadniemy na siebie.......?