Danusiu- przepięknie. Piękne kompozycje to jedno, ale rozmiary roślin i drzew...marzenie
Powtórzę pytanie, które przewinęło się już w wątku, a nie ukrywam, że ja również z niecierpliwością czekam na odpowiedź: w jakim rozstawie są posadzone limelight? Dzięki z góry za odpowiedź
Co metr mniej więcej,. ale można też sadzić nawet trzy sztuki w jeden dołek. Wszystko zależy od tego jak chcemy je potem prowadzić i ograniczać bądź nie.
Oglądanie zdjęć realizacji jest jak rehabilitacja po tygodniu pracy
Zastanawiam się nad pewna rzeczą
Danusiu twój ogród jest idealny, jest "gotowy" czy chciałabyś tworzyć go na nowo mając przed oczami nowe twoje ogrody?
Każdy ogród jest inny, a przy wyborze stylu czy obsadzeń kierowałam się własnymi upodobaniami i kształtem działki. Ciągle go ulepszam, zmieniam, ale wszystkie kompozycje które mi się udały w nowych ogrodach nie znalazłyby zastosowania,. bo mój ogród jest półcienisty więc np. lawenda się nie uda
Danusiu moja lawenda rośnie z powodzeniem w pol cieniu od siedmiu lat co roku robię z niej młode. W tym roku zrobiłam w kole 25 nowych które już podwoiły wielkość.
Pewnie będą ładniejsze bo w samym słońcu
Witaj, czy lubisz ten układ a tylko Ci potrzeba pomysłów na nasadzenia czy ewentualnie chcesz się pozbyć części albo całości trawnika?
Jakie są wymiary tego przedogródka?