Piękne zielone jeżyki
Te suche łatwo będą wychodzić ale to za jakiś czas...latem.
Jak stipa bardziej wybuja tego suchego niewiele będzie widać.
A nowe już przepikowane?
pozdrawiam
Wiesz Iwonko że ja do tej pory jeszcze nie spotkałam u siebie tego dziadostwa. Ale muszę się dokładniej przyjrzeć moim iglakom. Promanal stosowałam w ubiegłym roku, teraz jeszcze czekam na ocieplenie.
Widziałam w ubiegłym roku w ogrodzie mojej cioci ogromnego cisa, cały był oblepiony tym dziadostwem. Przy następnej wizycie muszę go dokładnie obejrzeć bo coś tam jej radziłam zastosować na te dziady. Ciekawe czy sobie z tym poradziła.
Nawet znalazłam zdjęcie tego cisa z misecznikami.
Dziękuję za propozycję podarowania miodunki ale nie mam dobrego miejsca dla tej roślinki, za mało miejsc ocienionych w ogrodzie. Szkoda byłoby ją męczyć na mojej patelni.
Ależ skąd! Samowolka. Rabata z tujami danica była już przed projektem. A trójkąt koło śmietnika miał być obsadzony trawami, ale jak pojechałam szukać traw - nic nie było więc impulsywnie kupiłam to co było, czyli miskanty Goliaty (wiem, że są bardzo ekspansywne, więc mają wylot),trytomy, bo ładnie kwitły na zdjęciu u strzęplice siną, bo akurat była......
A miało być tak:
23 Physocarpus opulifolius „Lady in Red” Pęcherznica kalinolistna
56 Imperata cylindrica „Red Baron” Imperata cylindryczna
58 Panicum virgatum 'Shenandoah' Proso rózgowate
59 Pennisetum alopecuroides „Hammeln”Rozplenica japońska
A przed dzrzwiami wejściowymi:
71 Sorbus ×arnoldiana 'Coral Pink' Jarząb Arnolda
44 Calamagrostis brachytricha Trzcinnik krótkowłosy
17 Hydrangea arborescens „Anabelle” Hortensja drzewiasta
31 Thuja occidentalis „Danica” Żywotnik zachodni
33 Taxus x media „Hicksii” Cis pośredni
Mirelko ja właśnie w takim kolorze miałam liatrę w zeszłym roku.Byłam z niej bardzo zadowolona.Ślicznie i długo kwitła.
Fajne zakupy.Trzmielinki piękniusie
Czekam na zdjęcia jak wsadzisz
No i się stało stwierdziliśmy że ten duży jegomość też nie pasi, a że korzeń hoho poszła piła w ruch. Jutro rodzice wracają za to ja muszę gdzieś wyjechać na parę dni
nie wiem czy z tymi krawędziami o to chodziło ale się starałam a i doszedł kawałek trawniczka przejścia się doczekałam, płyty usunę wszystkie
Mirelko, ja w poniedziałek też kupiłam liatrę w B. tylko ja wzięłam purpurową i jeszcze jeżówki purpurowe kupiłam i nie wiem jeszcze tylko gdzie to posadzę.
Ewa hortensje baaardzo ładnie rozkrzewione, ale trzeba koniecznie przyciąć. trudno narysować w którm miejscu bo dokładnie nie widać pąków ale popatrz na nie i przytnij tuż nad 2 pąkiem oraz wytnij całkowicie te cieniuteńkie, tak mniej więcej o 2/3