Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

zbigniew_gazda 07:40, 18 mar 2015

Ooo zakupy super Mirella. Trzmieliny przed zimą zabezpiecz przed mrozami zwłaszcza pieniek. Jest jeszcze cienki i lubi go przemrozić. Liatrę w tamtym roku nabyłem okazyjnie białą i fioletową. Ciekawe czy wystartuje w tym roku.
Warmia 08:41, 18 mar 2015

Ja też mam liatrę, ale fioletową. Pięknie kwitnie i w tamtym roku musiałam ją podzielić, bo dość mocno się rozrosła .
Jeżeli mam usunąć zdjęcie to daj znać.
zbigniew_gazda 09:38, 18 mar 2015

Piszę w sprawie zabezpieczenia kul trzmieliny. Kup sobie włókniny ale nie takiej co ludziska dają na ziemię lub pod żwirek, ale są inne np. z bąbelkami ale niekoniecznie. Przygotuj sobie kawałki tego materiału. Jak nadejdą mrozy to nałóż na kulę trzmieliny i okręć razem z pieńkiem do samego dołu. Przewiąż sznurkiem lub drucikiem aby wiatr nie rozebrał tego i gites. Najbardziej narażone na przemarznięcie jest miejsce szczepienia czyli pod kulą. Przyglądnij się i zauważysz zgrubienie. Powodzenia.

ps. Warmia- śliczny kolorek powyzej.
Anusia 17:37, 18 mar 2015

Mirella fajne zakupy! Ja jutro pędzę do biedry po nowy kubeł i mopa więc na pewno zajrzę na stoisko z cebulowymi. Teraz poluję na hosty.
wietrzyk 19:40, 18 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Piękna słoneczna pogoda od rana.
Dzisiaj przesadzanie i sadzenie, o ile będą wykopane dołki.
Bardzo ciężko mi się teraz pracuje w ogrodzie. Piesek, którego przygarnęłam baaaaardzo mi pomaga. Poobgryzane stokrotki to jego sprawka, a myślałam, że to synek poobrywał. Piesek chce się bawić, myślę, że mu to minie. Razem z moim drugim psem Abim są na razie nie do ogarnięcia.
Szkoda, że już nie ma mojej najukochańszej psiej damy Biguleńki

Czy to właśnie ten psotnik? Czy może sunia, o której piszesz? Wygląda bardzo spokojnie.

Ależ się rozkręciłaś i z zakupami i z pracą Gratuluję zapału I podziwiam
jalos 20:35, 18 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Dzień dobry
Zobaczcie jakie fajne cebulowe w Biedronce za 2,37 zł po 5 szt. Cebulek w opakowaniu mam więcej 6 może 7.
Były różne rodzaje kwiatów, aż żałuję, że kupiłam tylko 3 opakowania.

Mirelko, ja w poniedziałek też kupiłam liatrę w B. tylko ja wzięłam purpurową i jeszcze jeżówki purpurowe kupiłam i nie wiem jeszcze tylko gdzie to posadzę.

Jakie towarzystwo proponujesz/ecie dla liatry?
Mysza 20:53, 18 mar 2015

Warmia napisał(a)
Ja też mam liatrę, ale fioletową. Pięknie kwitnie i w tamtym roku musiałam ją podzielić, bo dość mocno się rozrosła .
Jeżeli mam usunąć zdjęcie to daj znać.

Mirelko ja właśnie w takim kolorze miałam liatrę w zeszłym roku.Byłam z niej bardzo zadowolona.Ślicznie i długo kwitła.
Fajne zakupy.Trzmielinki piękniusie
Czekam na zdjęcia jak wsadzisz
szemusia 22:09, 18 mar 2015

O żesz...
Dlaczego w mojej B. takich cudów nie ma? Byłam wczoraj i tylko jakieś nosionka wisiały...
Albo już wzrok nie ten...
Zakupy fajowe
wiunia 22:15, 18 mar 2015

Mirelko też oglądałam te cyprysiki po 10 zł i bardzo mnie korciło, żeby kupić ale się nie zdecydowałam...... i oczywiście od razu po powrocie do domu żałowałam Ciekawe czy jeszcze mają , oglądałam je w zeszłym tygodniu
Super ta liatria- miałam dwa lata temu fioletową, też z B rosła i kwitła super!
jalos 22:19, 18 mar 2015

Wiunia, i co się stało z Twoją liatrą? Nie przetrwała? Nie można jej zostawić na zimę w gruncie?