Witam
Mam pytanie odnośnie storczyka , którego mam nadzieje udało mi się wkleić zdjęcie
Poradźcie proszę czy powinnam go już przesadzić i czy moge go rozdzielić ponieważ sa dwa w jednej doniczce.Nie przesadzalam do tej pory storczyków i stąd moje wątpliwości. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
I zrobiłam jeszcze z góry.Nie wiem jak rozmieścić płyty???
Jakby tu oszukać perspektywę i skrócić ten tył troszkę?
Tak mnie zachwycił ten Oli warzywniczek, że może zanim roslinki mi nie wyrosną to dałabym choć 1 skrzynię za brzozami? Taką z truskawkami, poziomką i może groszkiem pachnacym?
Taką ze szczypiorkiem i ziołami to zrobiłabym na tarasieBliżej domku
koh nang yuan tajlandia bajeczna prywatna wysepka z opisów, faktycznie jest przecudnej urody jednak dzikie tłumy turystów mnie przyngębiały i odbierały cały urok.
Tak mi wyszło wstępnie z ławeczką.
Są 2 klony zółte, pnąca różaI koło kulek żurawka, albo lawenda, albo może wrzosik??
I żurawka i lawenda powinny ładnie kontrastować z żółtym klonem.
Co myślicie?
Z tyłu cis, albo tujka do cięcia.
Koh Tao w Tajlandii. Tzw. wyspa żółwia
jest niewielką wyspą, mekką miłośników nurkowania. Bardzo fajne połączenie spokoju i odrobiny cywilizacji. My zawiedziliśmy te wyspę na skuterku, każdą plażę dokładnie obadaliśmy punkty widokowe również (było to nie lada wyzwanie gdyż wyspa jest bardzo górzysta a strome i długie podejścia dały nam nieźle popalić), rafa nas trochę zawiodła ale cóż, trzeba żyć dalej
ulice portu Surat Thani wieczorowa porą (stąd wypływaliśmy na wyspę Koh Tao nocnym statkiem transportowym gdzie w dolnej kajucie były rzędy materacy jeden obok drugiego. czulismy sie jak międzynarodowe sardynki)
Danusiu mam nadzieję , że jak tylko zdrówko będzie to może juz w tym roku grządki będą ładniejsze do pokazania- takie są plany. A zdjęcie faktycznie można zrobić tylko ja musiałabym się schować za jakiś większy krzaczek żeby trochę swoich centymetrów zakryć. I co najważniejsze to musiałabym sobie zakupić taki piękny koszyczek i twarzowy kapelusz. O przepraszam przypomniałam sobie , że ja mam taki kapelusz z dużym rondem i zakładam go w dni słoneczne do ogrodu. Dzięki za piękne zdjęcie- strasznie podobaja mi się takie wypielęgnowane warzywniki i do takiego dążę.
A oto mój mur, zaprojektowany i wykonany prze mojego męża.
Na jego całej długości nie ma fundamentu, jest tylko pod słupkami, ponieważ nie mogliśmy tam wykonywać głębokich wykopów. Mąż wymyślił inne rozwiązanie, jeśli Ktoś z Forumowiczów jest zainteresowany, chętnie odpowie na pytania.