Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 08:47, 15 mar 2015

bdan napisał(a)
Kasiu też się do gratulacji na 500-kę dołanczam.

Odnośnie wędzarni - sama jakiś czas temu zastanawiałam się, czy nie robić.
Ale stwierdziłam, że nie wiem, czy chcę często jeść wędzone produkty. Zaczełam coś czytać o szkodliwości dymu z wędzenia i doszłam do wniosku, że odpuszczam. Ja często sama piekę mięso w piekarniku zamiast kupnej szynki, może zdrowsze, co jakiś czas można u nas kupić od osób, które wędzą w domach (okresy świąteczne).

dzięki za gratulacje :*
no więc właśnie-napaliłam się chyba trochę jak szczerbaty na suchary wszędzie o tym mówią, w gazetce ostatnio było pokazane jak to wybudować od podstaw, więc zachciałam mieć takie coś u siebie! ale teraz nawet em mówi, po co ta wędzarnia, żeby może z 2 razy w sezonie coś uwędzić? i pewnie ma rację!
ostatnio też właśnie robię sama pieczone miąska na kanapki, bo sklepowe wędliny mi się już znudziły i szybko się psują!
kitek81 08:50, 15 mar 2015

dzisiaj miało być słoneczko! u mnie niestety od rana lekko pada i zimno em sprawdzał, że niby od 13j ma wyjść słońce, więc teraz idę podszykować do obiadku, potem popikuję resztę pelasiek, petunii i za stipę się wezmę! muszę zrobić u teściowej przemeblowanie i stół postawić pod oknem, bo parapetu już za mało a gdzie tu jeszcze pomidorki, które na dniach posieję
Luckaa 10:28, 15 mar 2015

No Kaśka prognoza kłamała bo słońce zajrzało do nas o 10.30 , działacie dziś? Ja mam wyczerpanie materiału.
kitek81 11:17, 15 mar 2015

Luckaa napisał(a)
No Kaśka prognoza kłamała bo słońce zajrzało do nas o 10.30 , działacie dziś? Ja mam wyczerpanie materiału.

U mnie jakoś przed chwilą na moment wyszło nieśmiało słońce, ale znów się schowało.
My zrobiliśmy przemeblowanie u teściowej, stół już stoi przy oknie obiad podszykowany, idę teraz pikować
A czemu jesteś taka wyczerpana? Może jak słonko wyjdzie, to i chęci się pojawią
kitek81 15:17, 15 mar 2015

Stipy popikowane wyszło mi 57 sadzonek

Petunie też

I petunie, pelaśki i inne
Joaska 16:00, 15 mar 2015

kitek81 napisał(a)

2 dni to niedużo, może dały radę wytrzymać, toć to nie tydzień! byłaś, sprawdzałaś i jak jest?
ja mam większość w pokoju u teściowej, potem jak to wszystko podrośnie, to ma jak w dżungli

Mają te rośliny wolę życia, żyją wszystkie chociaż dzwonki irlandzkie się powyciągały bardzo mus się wziąć za pikowanie ...
kitek81 16:26, 15 mar 2015

Joaska napisał(a)

Mają te rośliny wolę życia, żyją wszystkie chociaż dzwonki irlandzkie się powyciągały bardzo mus się wziąć za pikowanie ...

No to dobrze, twarde są ja na razie to co było mam popikowane zaraz chyba pójdę i posieję jeszcze pomidorki a i jeszcze aksamitki mi zostały
Joaska 16:35, 15 mar 2015

ło mamuniu .. ja się ograniczę do tego co już wysiałam, resztę posieję już bezporednio w gruncie ...
kitek81 18:04, 15 mar 2015

A ja się wzięłam i posiałam pomidorki-8 rodzajów
kitek81 19:06, 15 mar 2015

oglądałam pogodę i na najbliższe dni zapowiadają ładną pogodę, jutro idę na popołudnie, więc z rana mogłabym popryskać Promanalem-co mogę tym opryskać? wszystkie drzewka i krzewy owocowe? czy czegoś nie? coś jeszcze?