Tak, u nas nawet metalowe dachy siadały, jak nikt z dachu śniegu nie zwalił. Nie jedna hala się zawaliła pod śniegiem.
Mam nadzieję, że prognozy miną się z rzeczywistością.
Dla poprawy Twojego nastroju zeszłoroczne kwiatki przyjmij.
Agatka z "Ogrodu naturalnego pachnącego lasem" zrobiła mi prawdziwą niespodziankę . Spodziewałam się nasionek stipy, a dostałam takie śliczności, które wyszły spod Jej rączek i jeszcze serwetki do decoupage
A te torebeczki na nasionka to prawdziwe cacuszka
To mój pierwszy wpis na Ogrodowisku. Mam problem w zeszłym roku posadziłam żywopłot z cisu i po zimie widok opłakany (sadziliśmy w kwietniu 2014). Czy one chorują? Czy mogę im jakoś pomóc?
Dopiero zakładamy nasz ogród - ziemię mamy gliniastą. U sąsiada jest poziom znacznie wyższy - nawiózł on ziemię. NIe wiem czy jesteśmy w stanie uratować ten żywopłot.
Prosze o poradę (z góry ślicznie dziękuję)
Witam,
Postanowiłam podzielić się z Wami moim niedawnym nabytkiem. Senecia aquarine to piękny sukulent, bardzo łatwy w uprawie. Zimą podlewamy go tylko raz w miesiącu!
Przyłączam się do słów uznania. Jestem oczarowana i ogromnie żałuję, że nie trafiłam wcześniej na stronę Ogrodowiska z Pani projektem. Tak się niestety skupiłam na doborze roślin, że nie pomyślałam, że można stworzyć ogród monochromatyczny.
kolorki z ogródeczka dziś pięknie słonecznie ale mroźny wiatr hula.. natłok kwiatowych myśli w mojej głowie marzę o wiośnie, o lecie, o burzy kwiatów w ogródeczku ale jeszcze nie mam kompozycji w głowie chyba wstrzymam się z planem aż nasiona wzejdą a jeszcze nic nie wysiałam
Zapraszam na przechadzkę po ogródeczku wspomnienie kocanek