Przepiękny okaz i jaki wielki. Rekordzistą u nas jest Zbyszek, Twój równie duży.
Ja jeszcze się nie przekonałam żeby u siebie posadzić, szukam mu miejsca, bo w tym roku u Tyny widziałam czysto białego i w dodatku takiego półpełnego
A tutaj zdjęcie z wystawy tegorocznej. Wolę jednak pełne kwiaty, choć te są wyjątkowo duże
A ja mam hibiskusa syryjskiego, którego wyhodowałam sobie z nasionka. Mam jeszcze kilkanaście innych sadzonek, też z nasion które wysiałam trzy lata temu, ale rosną w cieniu i mają dopiero pąki, mam nadzieję że będą też inne.
I jeszcze hibiskus w doniczce, taki amarantowy, żaden nadzwyczajny.
Jolu, już spałam, ale pies coś niespokojnie się kręcił, za oknem jakoś zbyt jasno mi się wydawało, wstałam zobaczyć skąd poświata, ale to tylko mgła w świetle latarni. Cóż wybiłam się ze snu. Posiedziałam jeszcze godzinke i reszte nocy przespałam do 10-tej rano.
Teraz juz po spacerze zaglądam kto u mnie gościł?
Dziękuję za odwiedziny, na odpędzenie mgieł i mżawki cos wesołego trzeba wstawić.
No to mnie zastrzeliłaś!!!
O bylinowym słyszę pierwszy raz i z tego co widzę to ma ogromne kwiaty, a skoro bylina to pewnie obumiera jesienią i odrasta wiosną - muszę poczytać
Hibiskus, o którym wspominałam jest krzewem lub drzewkiem szczepionym na pniu i zrzuca tylko liście na zimę. Ja osobiście go nie okrywam i generalnie wszystkie krzewy rosnące na południu Polski nie są okrywane.
Obiecałam Kasi że wstawie zdjęcia prac techniką którą mnie zaraziła.
Może nie są to ideały ale cieszę się że początki mam już za sobą i będzie tylko lepiej.
Dwa pierwsze jaja już pokazywałam (dosłownie)Teraz pokażę dwa kolejne które robiłam dla swoich dziewczynek.
Agnieszko a napiszesz mi co Ty chcesz zamówić to może bym też sobie to obejrzała
Już wstępnie wypisałam listę, ale muszę ją zmniejszyć bo nie wydołam finansowo
Ta róża naprawdę jest niska niższej nie znam nawet fiery jest większa
no może alladin palace