Też planowałam co 10 cm, więc dobrze myślałam Wszystkie mają być w jednym kolorze coś pomiędzy błekitem a fioletowym a jak wyjdzie to zobaczymy
To z żadnej okazji. Tak kombinowałam. Mam bardzo fajne dwa przepisy. Wszyscy się zakochali w tych ciastach i teraz muszę na okrągło piec Ale bardzo to lubię
Zapraszam na ciacho i kawkę
A tutaj moje ogrodowe - w ubiegłym roku w każdym z tych miejsc był 1 tulipan, a teraz
I te wszędobylskie chwaściory. Położenie kostki przesunęło się na jesień, więc do tego czasu z powodu nawiewanego piachu, zrobienie rabat typu obwódka, kora także przesunięte.
Odkąd odkryłam te przepisy, rodzinka mi żyć nie daje. Zwłaszcza to wczorajsze jest boskie jeżeli ktoś lubi mus i czekoladę To zupełnie inne ciasto niż te wszystkie oklepane karpatki, serniki itd. Naprawdę warto na nie poświęcić czas.
Zapewniam, że się udaje zawsze i zawsze robi wrażenie Nazywa się "Potrójnie musowe ciasto czekoladowe"
Podam ci linka do strony z moim ulubionym blogiem kulinarnym z tym ciastem. Od razu tylko powiem, że ja trochę zmodyfikowałam przepis i do czekoladowego musu dodaję półtora łyżeczki żelatyny, choć w przepisie nie ma (ale naprawdę wg mnie jest przydatna. Ciasto się lepiej ściąga a smaku nie zmiania oczywiście). A składniki na mus z białej czekolady podwajam, bo choć pozornie jest ich tyle co na mus czekoladowy to wychodzi jej mniej dziwnym sposobem a w smaku jest rewelacyjna
Dodam jeszcze, ze pomimo dużej ilości czekolady używanej do zrobienia tego ciasta nie jest ono ani za słodnie ani zamulające. Jest takie w sam raz
Niestety "troszkę" kaloryczne ale cóż? - Niedługo i tak spalimy w ogrodzie
Ilona - bardzo dziękuję za przepis. Na pewno wybróbuję Myślałam, że dam radę wczoraj, ale pomimo urlopu, cały dzień załatwiałam różne sprawy poza domem. Teraz wpadłam z kawą na ogrodowisko i zaraz pędzę do ogrodu. Uruchamiam oprysk miedzianem, bo wśrodku tygodnia nie ma szans, żeby to zrobić.