Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek planety 13:51, 05 gru 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
ło matko, zapomniałam o ziemi !

a teraz muszę się z kłamaną rozkoszą oddać rezultatom pracy informatyków

Łoj cudowny widok pragnę jej

Optymistycznie bo jak nie przyjade i wleje ..... Buziolki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:50, 05 gru 2014

Do góry
No co tak uciekasz, Kasiu?
Robota nie zając.

Czas na trochę oddechu od niej.
Zupasięgotuje, ta sama co wczoraj czyli ogórkowa. Można chwilę posiedzieć.
Trochę plusów za oknem się pokazało. Było +2, i wiecej nie będzie. Kretowiska zmarznięte. Szarawo juz się robi. Chociaż przez chwilę i słonko błysło.

Ogrodu nie odwiedzałam, tyle co z okna widzę osiedlowe krzaczki. Ptaszki się kręcą. Najwięcej kosy. Pod lipami dokładnie wysprzątane z ziarenek lipowych do gołej ziemi. Na niektórych irgach i berberysach, też już prawie nic nie ma, To co zostało czeka na przylot kwiczołów, ta chmara jak przylatuje, to czyści dokumentnie, idą jak tyralierą. Nic się nie zostaje. Ale u mnie się pokazują dopiero jak śnieg spada. A tu go nie widać. Na razie.

Blaski i cienie nowego życia 13:36, 05 gru 2014

Do góry
Ulcia, wyszłaś już spod pierzynki, wirus się rozprzestrzenia po ogrodowisku, zdrowiej jak najszybciej
Makowo na Kociewiu 13:26, 05 gru 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Tak z dzisiaj Małgosiu musiałam jej tylko łepek podnieść bo opadał.

Do domu kupiłam sobie takie dwa cukierki

Piekne te donice! skąd to napisz mi na provka
Kiedyś będzie tu ogród 13:24, 05 gru 2014

Do góry
Ha, ha każdy robi to co lubi......fajne te piórka, wiem już, gdzie urządzę im stołówkę, dzięki za podpowiedź, Zrobię im smakołyki takie jak Mariusz i będę podpatrywać, u mnie też się drą jak diabli, ale ich prawie nigdy nie widzę

Berberysów mam sporo, kaliny są jeszcze małe, ale owocują, u mnie winogrona nie zebrane
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 13:21, 05 gru 2014

Do góry
aage napisał(a)
Hello December

Macham serdecznie

Zosatję Cudnie , prawdziwa skandynawska uczta!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:19, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:18, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:17, 05 gru 2014

Do góry

Jeże w naszych ogrodach 13:17, 05 gru 2014

Do góry

To zdjęcie oseska.
Jeż w pojemniczku ma wodę i drobno pokrojone surowe mięso. Jest mięsożerny i tutaj dodam że nie jada jabłek.
Podaję za wiki "W naturze żywią się ślimakami, dżdżownicami, jajami ptaków, małymi ssakami i płazami, ale głównie owadami"
Miałam sporo slimaków i widze po tym sezonie znaczna poprawę czyli zmniejszenie ich ilości. Mniej objedzone są liście funkji...
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:14, 05 gru 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Super gdzie woda to godzinami mógłbym się wpatrywać. Rybki okazałe, u mnie zanim podrosną czapla wyłapie, a w stawie wydra, dlatego kojaków nawet już nie sprowadzam. Położenie stawów jest piękne, ale coś za coś, a karaski kolorowe mnożą się na potęgę, czapla razem z wydra nie nadąża.
Fajnie ujęte oczko na pierwszej fotce.

Ja tylko miewam przelotem kaczki A do zmniejszenia populacji karasi.. wrzuciłam złote orfy..
Dowód że kaczki czasem mam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 05 gru 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 05 gru 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:12, 05 gru 2014

Do góry
Pszczółka, Bogdzia - aby ruszyło Pendolino jak trzeba to... trzeba czasu, kasy i roboty.. nasze infrastruktura kolejowa do tego pociągu się nie nadaje. Ale jakby co to Bożenka, Ty masz szansę najszybciej przejechać sie tym cudem techniki .. bo koło ciebie jest kawałek torów co pozwoli jechać temu troszkę szybciej niż nasze pociągi.
Wizja w 2-3 godziny do Wrocławia jest bardzo kusząca.. wtedy na weekend mogłabym wpadać z odwiedzinami No cóż, szybko tego nie doczekamy.. 2 lata minimum (optymistycznie) .. tak na moje oko

Melduję, że moja goryczka jeszcze kwitnie I w nosie ma kilkustopniowe mrozy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 05 gru 2014

Do góry
Jestem
w wiecznym niedoczasie

ale i mnie wreszcie zmroziło więc dziele się z Wami:

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:07, 05 gru 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Jak Pendolino w twoich rękach, to jest szansa, źe nim pojedziemy. Do mnie dojdą cebulę kamasaja, robi się na plusie, mogę je posadzić jeszcze?

Sadź teraz, bo jak nie posadzisz to wiosna nie zakwitną..

Pieris.. nigdy taki ładny nie był.. przeprowadzka dobrze mu zrobiła.. chociaż przesadzany w najgorsze upały..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:04, 05 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu powiedz proszę jaki filtr kupiłaś. Mnie taki zakup czaka na wiosnę i poszukuję sprawdzonego sprzętu.

Cena do jakości grała pierwsze skrzypce...
takie i tu kupiliśmy
Niestety do mojej kałuży i tej ilosci ryb jest zdecydowanie za mały. Co kilka dni wymaga czyszczenia filtrów. Mam nadzieję, że jak już woda sie oczyściła z tego co było to tak szybko nie będzie sie zapychał. Niestety jak filtry sie zatkają to woda ucieka bokiem i nie wraca do stawu.... trzeba tego pilnować.
U mnie najlepsze byłyby takie. Ale niestety cena jest zaporowa.
Liczę jednak, że rośliny się rozrosły, po roku niefiltrowania woda była bardzo brudna, a teraz zastartuje wiosną z czystej wody i nie będzie tak źle. A mąż kombinuje jak zrobić awaryjne obejście na wypadek zapchania filtrów.
I z tego co sie orientuję, ważna jest też pompa co podaje wodę. U nas pompa jest wydajna i pompuje dużo wody, a wiec i też dużo jest od razu filtrowane. Co powoduje, że sie zapycha szybko.
Jak będę bogata to kiedy sobie kupię te porządne filtry, a teraz mam co mam... i sę cieszę, że mam bo to lepsze niż nic
Filtry są montowane na poziomie wody i takie na górze kaskady, są ciśnieniowe (poniżej poziomu oczka, łatwo je zamaskować na poziomie oczka), taki jak nasz jest przelewowy bo musi stać powyżej poziomu lustra wody i trudno go zamaskować.
Teraz pytanie gdzie u Ciebie będzie filtr??
Taka była szrekowa woda po roku bez filtra Żadnej ryby nie było widać.

To już po miesiącu

A teraz pokazywałam wyżej

Norweski ogródek... 12:54, 05 gru 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Napisz, proszę, co to za drzewka w donicach?
Jurajski Ogród 12:29, 05 gru 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszka, zawrót głowy. Sceny do najlepszego filmu na święta. Kiedyś były takie jak "Baśń o 12 miesiącach", "Królowa śniegu" i inne piękne. Baśń.
W Dolinie Muminków 12:20, 05 gru 2014

Do góry
Basiu spóżnione życzenia imieninowe posyłam100 lat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies