Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:00, 13 gru 2014

Do góry
A ja dzis pozazdrościłam Ani spotkania i sobie obejrzałam zdjecia z majowego spotkania u mnie , miłe chwile.....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:59, 13 gru 2014

Do góry
Obiecane konspiracyjne fotki bombek

Zdjęcia przekłamują kolory.. kanciate są srebrne o minimalnym złotawym połysku... a srebrno-szare zdecydowanie jaśniejsze...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 13 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A na koniec...choć chyba powinienem to zrobić na początku - zapraszam do świątecznego domu

Obłędnie Seba u Ciebie. Jestem w totalnym szoku, że takie cuda robisz. Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 13 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wnęki w kuchni w świątecznym wydaniu

pięknie bardzo, ale to bardzo, mi się podoba
choinka śliczna ..."na bogato"
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:55, 13 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
U Was aż tak mocno wiało? Dziwne, bo tu u mnie, owszem, był wiatr, ale taki sobie. Bywały jesienie i zimy bez zapowiedzianych orkanów, kiedy wiatr potrafił duć potępieńczo przez kilka nocy z rzędu. Dzisiaj był zupełny spokój, cudowne słońce i plus 10 stopni. Jak ja bym chciała całą taką zimę.
Bobby James jest rzeczywiście zjawiskowy, ale ostrzejsze zimy są dla niego zabójcze i trzeba sporo czasu żeby odrósł. U Jasi rośnie zacisznie, przy murze i też dwa lata temu przemarzł do cna.
W angielskich ogrodach widziałam tę rożę, oplatającą stare, jabłoniowe drzewa, wyglądają wtedy jakby kwitły, no i zapach jest cudowny.
A Laguna i Jasmina u Vivy są zjawiskowe.
Robiłaś jakieś dekoracje? Bo ja zupełnie nic, tylko uzupełniłam kolekcję bombek i zabawek na choinkę z AD, o kolejne kilka sztuk.

Był potępieńczy wiatr.......strasznie było w nocy z piątku na sobotę był najsilniejszy powiew, że aż się bałam, takich efektów nikomu nie życzę.

Gabrysiu sobota była piękna przepełniona słońcem....dzień ciepły...wszystkie okna otwarte...dom oddychał.....w ogrodzie sikorki bawiły sie na całego

było 14 na plusie, zimę lubię taką lekką...dopiero w wigilię, żeby było biało

Ja tę różę jednak posadzę....jest fantastyczna i na ten zapach czekam
Róże te, które chcę to są właśnie te pnące

Jeszcze sprzątam, do świąt troszkę czasu jest, pracuję, jestem bez urlopu, więc ciężko coś zaplanować......wianki jeszcze poczynię......mam nadzieję, u mnie wigilia....rodzina będzie, podstawowe zakupy zrobiłam, dzisiaj okna myłam...pomału idę do przodu

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:52, 13 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tak sobie u Was oglądłam od paru dni i czekałam na natchnienie.Dzisiaj było słonecznie i ciepło w miarę więc podziałałam

Jestem w szoku że Wy takie rzeczy samodzielnie robicie przez to widzę że jestem jeszcze dalekoooo za Wami ogrodomaniakami cudne
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:47, 13 gru 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:45, 13 gru 2014

Do góry
Agnieszka W dzięki kochana

Mariola, cmokam i ja

Mirka straszne to, ale jak nie miec milusińskich, ja juz 4 raz to przezywam
trzymaj się dzielnie, cmokam

Mala_Mi stareńki jest, cięzko mu i wam, odezwę sie niebawem

GorAna Aniu, zatem i ty swoje przeszłaś, dzielni musimy być; duże psy generalnie krótko zyją, Sonia taka smutna teraz, nic tylko lezy i wzdycha..

aga_pe..no jasne, że pamietam, sliczne młody psy, o rany! co sie stało! biedulka, cmokam

Gosiu no coś ten grudzień taki...wg mnie to najtrudniejszy miesiąc, tulam mocno

makkasia odwzajemniam

Marzenko no wpadłam z fotami, była raz taka szadź..

nie mam polotu w pisaniu dziś, wybaczcie, pozdrawiam zagladających, u was na razie nie pobiegam ale niebawem tak
cd nastapi, bo cudna ta szadź
z ogrodowych spraw; nie dokończyłam, nawet narzędzia wbite w ziemi zpostały, cebulki 170 sztuk kamasaji leżą, czyli jak zwykle
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:45, 13 gru 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:43, 13 gru 2014

Do góry
Tak sobie u Was oglądłam od paru dni i czekałam na natchnienie.Dzisiaj było słonecznie i ciepło w miarę więc podziałałam

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:41, 13 gru 2014

Do góry
Popracowałam w ogrodzie do ciemaka ale mi to dobrze zrobiło wszystko wyłazi z ziemi tzn.cebulowe, mam nadzieję, że nie wymrozi do wiosnypodlałam wszystkie rodki deszczówką, a piły jak gupie nazbierałam deszczówki
A to dzisiejszy pączek Pilgrim, słabe zdjęcie bo z telefonu

świeżutki nawet nie muśnięty mrozem
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 13 gru 2014

Do góry
Dziś byłam grzeczna i był u mnie Mikołaj.. spóźnił się trochę... ale latam z tą dmuchawą do liści , a tu listonosz woła mnie przez płot... paczkę przyniósł... Oczywiście poleciałam zobaczyć co tam jest.. liście nie uciekną .. a tam 5 dużych bombek... dla każdego w rodzinie.. ładnie ozdobione

Aniu - Mikołaju... wzruszyłam się bardzo.. to było pierwsze wrażenie... po prostu się wzruszyłam..
I Muminek ma pierwszą swoja bombkę, podpisaną...
A na widok bombki dla mnie roześmiałam się od ucha do ucha.... i Wy chyba też to zrobicie.. PO prostu czaderska bombka.. i Mała Mi też jest w kolorze czerwonym!!!

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:39, 13 gru 2014

Do góry
Viola -Moja Ascot niemal na patelni rosnie,nie zauwazyłam żeby jej słońce przeszkadzało.
Do towarzystwa ma Myriam, Baronessę,białą odętkę.
Na wiosnę planuję dodać rozplenicę Autumn Magic,którą widziałam u Vivy.
Każdy ma indywidualne plany zestawień

iwonadm -jak dobrze przysypałaś i za szybko po zimie nie odkopiesz powinna przetrwać

paniprzyrodo - nie ma co zbytnio nadrabiać
monteverde -sezon zimowy nadszedł,nie mam co zbytnio focić

Marzena2007 ,monteverde ,Anita1978 - Mała_Mi udostępniła nam lokum,materiały,profesjonalny sprzęt,doradztwo i świetną atmosferę dzięki temu udało mi się pierwszy raz wykombinować 2 wianki

Nie dopracowane do końca jeszcze,bo w moim zaścianku nie zdobyłam ani cynamonu,ani waniliowej laseczki
Pistolet na klej tez w planie.Bakcyla wiankowego złapałam
Najwięcej uroku mają te gwiazdeczki anyzowe ,zaledwie 4,ale jak pachną.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:35, 13 gru 2014

Do góry
Aniu monteverde, odpuszczać ja nie mogę, o wiośnie nie myślę, tylko tu i teraz

Gosia no dzis na chwilkę jestem

Ewaoo4 będą kolejne ale tylko biedaki ze schroniska, wynalazł dla mnie mąż psa o imieniu Miłek a drugi o imieniu mojej pierwszej suczki Saga; myślę, ze póki żyła, była u nas szczęśliwa, najgorsze to, że nie wiem, co to w końcu było, bo ma to kluczowe znaczenie dla mojego zdrowia..lekarze nigdy nie byli moimi ulubieńcami

Kindzia, dziś stoję twardo na nogach i walczę

agata19762 nie ma innej opcji dzięki cudny kwiatek

Ula dzięki wielkie, ale tak się złożyło że nawet nie mam kiedy rozpamietywać, jeszcze przyjdzie na to czas

Kasiek cudna ta twoja piękność dziś z opóźnieniem dotarłam do ciebiebuziaki

Haniu, to prawda, dzięki za tualnie, bardzo mi potrzebne

Mało mnie, więc i fotek nie ma, ale był jeden dobry dzień, piekny, nawet u mnie szadź i cos mam

Moja bajka 20:34, 13 gru 2014

Do góry
Ptaszki będą mieć wersal

podziwaim twój talent i szybkość w wykonaniu pomysłów...Kasiek jesteś niemożliwa
W cieniu - zacieniona 20:27, 13 gru 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Kalina podobała mi się właśnie ze względu na pokrój kwiatów.Zobaczymy,czy będzie u mnie dobrze rosła.

Lubię też pięciornika...tego o białych kwiatach...u mnie jeszcze malutki krzaczek...

Mnie to szałwie ktoś powinien mi wysiać i dać sadzonki bo tyle razy próbowałam z nasion i nic tego pięciornika też bardzo lubię, żółtego nie pozdrówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:25, 13 gru 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Ale cudne zdjęcia sikorek Aganiu. Dzisiaj próbowałam zrobić zdjęcie moim, ale one takie płochliwe i się nie udało. tołuje ię ich u mnie całe stadko ale kryją się w gałązkach mandżurskiej i po fotach
A dzisiaj przyleciały 3 sójki rozbójnice i je na długi czas wypłoszyły.
Wędzonym łososiem narobiłaś mi apetytu i chyba sobie w sobotę uwędzę bo dzisiaj to troszkę za wcześnie i do świąt mógłby nóg dostać Często wędzimy też pstrągi, są równie pyszne a ich smak nie umywa się do tych ze sklepu.
U mnie pracy jeszcze dużo Aganiu, ale dzisiaj się troszkę urobiłam więc odpoczywam. A na świąteczne przygotowania jeszcze za wcześnie, powoli zdążymy wszystko zrobić.
Pozdrawiam serdecznie i wielki buziak

Łososia zjemy przed świętami

U Ciebie już świątecznie i nastrojowo.....jeszcze zachwycę się u Ciebie......przed świętami.....jesteś prawdziwą wróżką...tworzysz cuda

Mały akcencik już jest

buziak
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:21, 13 gru 2014

Do góry
Poczytałam dziś u Danusi, że zebrała 5 listków w ogrodzie...
Pogoda piękna, poszłam i ja zbierać liście... sama przyjemność była (tylko teraz od odkurzacza tak mnie ręce bolą, że ruszać się nie mogę)... i też zebrałam 5.... ale wielkich worków. Zostało się chyba jeszcze 500.... ale ta ilość jest nie do wysprzątania. Zależało mi by trochę wyzbierać przy różach.. i melduję, że róże zakopczykowane. Filtr od oczka opróżniony. Wiatr z części traw wiązanie utrącił.... ale mogę odtrąbić, że teraz może przyjść zima.. To co najpilniejsze mam zrobione. Jak nic więcej nie zrobię, to nic się nie stanie. Ogród da radę
Jak będzie ciepło to trawy poprawię i może ciut bylin przytnę.. Juk i trytom w tym roku nie wiążę..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:14, 13 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Super Wam te wianki wyszły, nie wierzę, że byłyście nieodpowiednio przygotowane

Komplemenciarz
Fajny taki grudzień jak dziś
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 13 gru 2014

Do góry
Agata - wianki to pretekst do spotkania .

Nie czuć świa bo dziś było bardziej wiosennie niż jesiennie.. nawet kałuża prawie sie rozmroziła.. za to wiatr nawalił tyle liści do niej, że szok.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies