Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 14:23, 09 gru 2014

Do góry
mira napisał(a)
na chwileńkę wpadłam na forum i od razu na porządki w zdjęciach - uwielbiam takie porządki i u siebie i u kogoś - Pszczółka też działa porządkowo i to fajne
tę cepeliadę liliowcową możesz pokazywać znacznie więcej no i co wyrosło z tych pięknych sadzonek irysów
muszę się wrócić jeszcze do dereni ale to na inny raz

pozdrawiam

Pszczółka ma relacje w formie "rok w ogrodzie" bardzo spójną, ja tylko wyciągam zdjęcia roślin i wkładam do właściwych tematów albo tutaj . Mira, część irysów dałem do tematy jakiś czas temu https://www.ogrodowisko.pl/watek/425-kosacce-irysy-iris?page=18#post_8 , ale to nie wszystkie, jeszcze wrócę
Dla Ciebie Kosaciec syberyjski 'Joanna Lotaryngii', niestety nie z mojej kolekcji.

Ogród wyrozumiały 14:07, 09 gru 2014

Do góry
Super choina. Kolory dobre Bardzo mi się podoba
Olili napisał(a)
Takie ubranie dziś dałam badylkom

Bardzo zamglone wyszły,nie potrafię robić zdjęć.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:47, 09 gru 2014

Do góry
Dzieci się na mnie jak na wariatkę patrzą, matka w lodówce zdjęcia robi !!!
Wuzetka forjuuuu

Nie ja piekłam, przepisu nie mam, ale pycha jest
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:35, 09 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myślałam że nawierzchnie już są, czy nie?

Żółte to rabaty wysypane żwirkiem granitowym i w tej przy tarasie można posadzić rośliny, a jednocześnie chodzić po tym, bo taras to są schody?

Danusiu, dziękuję za wizytę. Ta nawierzchnia już jest zrobiona tak jak na rysunku - brązowy kolor. Chcę tylko poszerzyć podjazd i dorobić chodnik do bramki (jeszcze nie ma, mogę chodnik zrobić w dowolnym miejscu). Mój problem jest taki, że myślałam o innym materiale, żeby jakoś umiejętnie połączyć w całość. Jednak wszyscy mi odradzają, więc sama nie wiem co robić. Pewnie nie uda mi się dokupić kostki w identycznym kolorze jak ta, która już leży.
Za pomysł nasadzeń dziękuję, podoba mi się.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:30, 09 gru 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Mała_Mi dobrze radzi, żeby mieć szeroki podjazd, U mnie dwa auta(pracujemy w różnych godzinach) więc zrobiłam mijankę , na której stoi samochód, a z garazu mozna swobodnie wyjechać, garaż mamy na 1 samochód, myslimy przyszłościowo, na emeryturce nie będą potrzebne dwa . Reszta podjazdu normalnej szerokości. Nawierzchnia taka sobie, ale tylko taką mogłam kupić w mocno promocyjnej cenie, wstawiam zdjęcie, tochę słabo widać, jak obejrzysz, daj znać to usunę [img

Jolu, dziękuję za uwagi, zostaw zdjęcie proszę, pokażę M. niech myśli, może Twój pomysł na podjazd wykorzystamy. Szeroki podjazd to na pewno komfort. Pozdrawiam.

PS. Jolu lecę do Ciebie, patrzeć jaką masz linię rabat, bo kostka ułożona na "kwadratowo". U mnie też tak można by zrobić, ale rabaty trochę zaokrąglone przynajmniej w narożnikach chciałam.
Ogrody inspirowane naturą 12:23, 09 gru 2014

Do góry
Staw w bylinowym ogrodzie, inspirowanym naturą, brzegi stawu są łagodne, aby zwierzęta mogły się wydostać, wysypane piaskiem. Ogród porastają byliny jakby rodem z natury, jednak odmiany hodowlane jeśli chodzi o niektóre gatunki.

Rododendronowy ogród II. 12:14, 09 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A u mnie dzis mgły , mgły i nic wiecej.

A to ja nie chcę nic więcej. Jak i strzyżyka i mysikrólika obejrzałam (pierwszy raz w życiu).
Ogród Magdalenka 12:10, 09 gru 2014

Do góry

Piękna matrona.
Przyjazny ogród 12:00, 09 gru 2014

Do góry
Aniu, na polu szaro buro i ponuro, tak więc warto łączyć przyjemnie z pożytecznym, segreguje galerię, jednocześnie ciekawsze fotki wędrują do różnych tematów na forum. U mnie wstawiam wedle daty, czyli w formie misz masz, inaczej nie będzie, ale może ktoś wypatrz jakąś ciekawą dla siebie roślinkę, wówczas napiszę o niej więcej. Teraz jadę do Przemyśla, a potem dalej grzebię .

To ujecie z tego sezonu

Mały ogródek Eli 11:41, 09 gru 2014

Do góry

Mis zrobiony przez starszaka z pomoca mamy

Wiananek szuka miejsca. Mial byc na drzwiach wejsciowych ale tak mi sie podoba ze zostaje w salonie

Szukam lepszej alternatywy dla bialej nitki. Przy wlaczonym swietle niestety ja widac
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:34, 09 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dla Was.

I tak byle do Świąt. Potem dnia przybędzie "na barani skok".
Co się stało kwiatom ... 11:33, 09 gru 2014

Do góry
Agnieszka, Przez chwile miałyśmy piękne klimaty w ogrodach, teraz wypatruję śniegu, narty czekają w kącie
Łukasz, Masz rację, czekam na śnieg i nie nie tylko o efekty mi chodzi
Ania, Myślę o drugiej turze
Kasia, Tematy kulinarne na wątkach nie ma co robić w ogrodzie to kucharzymy.
Renata, Cepeliny pychota, Ania wzbogaciła moją kuchnię i dziękuję jej za to, śląskie też smaczne.

Przyjazny ogród 11:31, 09 gru 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Dzisiejszy dzionek na kompie, czyszczenie fotek na ostro, bo na dysku brak już miejsca, a twardy zewnętrzny też zapchany. W zasadzie 2/3 fotek jest do wyrzucenia, dopiero widać jak dużo składa się śmieci.

Zdjęcia które zostawiam (bo ciekawe), a nie pokazywałem włożę na forum, nie da się zrobić tego w ciągu jednego dnia, pozostawiam to zadanie na najbardziej kapryśne zimowe dni.

W lipcu kwitnie Pływacz zwyczajny (Utricularia vulgaris), dryfujące maleństwo w stawach, mięsożerne.

Niepokaźnie zakwitła kotewka orzech wodny

A w moim ogródku liliowcowa cepeliada

Ale miło pooglądać kolorowe nasadzenia ja też za Wami tęsknię i pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:30, 09 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj z Frankiem popełniliśmy świąteczne kartki do szkoły
zatem sezon okołoświąteczny rozpoczęty. Bawiliśmy się świetnie

Aneto, są świetne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:22, 09 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Maj/czerwiec Lipiec (w tle liliowce i lilie). Jezóki już kwitną i rozplenica coraz większa

Piękny pokaz rabaty w przeglądzie rocznym. Pouczający i dostarczający tak potrzebnych wrażeń ogródkowych.
Śliczne tło ma ta rabata, bardzo wypełnione, wielopiętrowe.
Świetny pomysł z trytomą koło stipy.

Wnioski: muszę posadzić sobie koperkową np. koło kostrzewy Mairea (mus podszkolić się w koperkowych).

Co to za krzew o bordowych liściach między ławką a liliowcem cytrynowym; róża czy leszczyna?

Każda trawa ma swojego kwiatka:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 09 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Maj/czerwiec (w tle barbula za jeżówkami któych jeszcze nie widać)

Czerwiec i oczotegliwa trojeść..

Lipiec (w tle liliowce i lilie). Jezóki już kwitną i rozplenica coraz większa

LIpiec/sierpień

Przecież z tego wątku nie sposób wyjść wiecznie coś pięknego pokazujesz Aniu pozdrówka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:07, 09 gru 2014

Do góry
ze swiatecznych "nie własnymi ręcami"...

o matko ale krzywo stoja
Lysichiton - tulejnik 11:01, 09 gru 2014

Do góry
Końcem lipca dojrzewają owoce i rozpadają się owocostany. Sieki kiełkują łatwo, często jednak zamierają. Potrzebują wody z dużą zawartością żelaza.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:59, 09 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

mam dzisiaj już +4 st.C śniegu nie ma, wiatru nie ma co mnie bardzo cieszy pozdrawiam odwiedzających
Przyjazny ogród 10:53, 09 gru 2014

Do góry
Ostrożeń siedmiogrodzki - ta wielgachna roslina występuje na Pogórzu Przemyskim. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostro%C5%BCe%C5%84_siedmiogrodzki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies