Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe przygody 19:23, 24 lis 2014

Do góry
senkju
właśnie wydrukowałam sobie album z całego sezonu 2014 i będę myślała co tu zmienić i co dodać nowe róże już wesoło siedzą w ziemi czekam na wiosnę
Moja bajka 19:19, 24 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Aż mi tchu zabrakło - jaby niebiosa sie otworzyły - cos pieknego!

A angy cudne - masz zdolnosci w łapciach

A co do orzecha, aleś go ochlastała - co prawda licz sie z tym że on silnie odrasta, tak więc będzie jeszcze z nim roboty.
Słońca na pewno będziesz miała sporo
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 19:19, 24 lis 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Absolutnie się z tym NIE zgadzam

Absolutnie to może być w jednym ogrodzie, ale nie w każdym.
Wystarczy zajrzeć na wątek o opuchlakach.. nie ja jedna sie tam żalę, że zrobiły sobie stołówkę na moich rozchodnikach. I to na wszystkich, a miałam ich dużo nawet na przedpłociu!!!
Kachat W pryzmie kompostowej opuchlaków nie ma, tam najczęściej żeruje kruszyca złotawka.. larwy ciut sie różnią. Też gdzieś było podane i to chyba przez Matyldę jak je odróżniać.

A to wyrywkowa lista co lubią opuchlaki:
Aster
Tawułka
Bergenia
Camellia
Jeżówka
Epimedium
Trzmielina
Żurawka
Hosta
Kalmia
Lilia
Floksy, płomyki
Rhododendron
Rozchodnik
Lilak, (bez )
Cis
Choiny kanadyjskie
Wisteria
Truskawka
Borówka amerykańska itd itp

Jesienią moje rozchodniki (to mniejsza kępa) były takie

A to w kwietniu ta sama kępa.... tylko tyle sie zostało!!!!! Strzałkami oznaczyłam absolutnie opuchlaka. I to jest absolutnie. Sprawdziłam pozostałe rozchodniki... były pod każdym... wybiłam po kilkaset z każdego kawałka.. zalałam nicieniami, w sezonie wrotyczem.... jesienią wykopałam by sprawdzić co słychać.. i słychać i widać.. Ręce mi opadły. Na liściach ani nacięcia świadczącego o larwach. Zresztą na żurawkach też nacięć liści nie ma..
W cieniu - zacieniona 19:13, 24 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Podoba mi się dębolistna ale wiem że przemarza i Dolbirm też fajna
Aniu,wiem...kilka roślin już straciłam,ale ciągle próbuję...może dłużej u mnie zagości?Na razie miała jedną zimę...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:08, 24 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)

żeby nie było to nie listopadowe foty

Przepiękne meandry!
Hortensje - bajka, mam nadzieję że moje tez szybko takie będą
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:05, 24 lis 2014

Do góry
A dziś -2 C oj, byle się moje iglaki zdąrzyły ukorzenić
Fotki przed praca zrobione ...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:05, 24 lis 2014

Do góry
Teraz 0*C będzie przymrozek pewnie

Ogrodowe przygody 19:00, 24 lis 2014

Do góry
Ogrodowe przygody 19:00, 24 lis 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 18:51, 24 lis 2014

Do góry
...i jeszcze dzisiaj Tardiva...tym razem udało mi się ukorzenić patyczki..
Ogrodowe przygody 18:49, 24 lis 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 18:48, 24 lis 2014

Do góry
White Dolprim...silnie rośnie,wypuszcza po cięciu bardzo wysokie pędy,cięłam b.nisko.Wiosną włożyłam przycięte patyki,ale się nie ukorzeniły...odgięłam gałązki dla A.i czekam....

Ogródek Ewy 18:46, 24 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajna pamiątka. Kiedyś lubiłam wyszywac a teraz brak mi już cierpliwości i oczy już nie pozwalaja.Miłego dnia.

Aż się boję pomyśleć, że kiedyś i ja nie będę mogła wyszywać. Kocham to robić, sprawia mi to ogromną radość, a jeszcze jak to, co robię podoba się innym to już nic więcej nie potrzeba do szczęścia.

To ostatnie moje prace, które trafiły już do nowych właścicieli.
Zdjęcia robocze więc jeszcze bez ramek.
Ogrodowe przygody 18:44, 24 lis 2014

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:39, 24 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiu czarodziejko, sprawiasz, że (jeśli to możliwe) jeszcze bardziej uwielbiam Twój ogród . Ach, te korzenie... Uwielbiam... Też głosuję na dinusia . Twój perukowiec w ogóle jest cudny i prawdę mówiąc wcale nie trzeba czekać na jesień, bo piękny był nawet w czerwcu, oto dowód

Szkoda, że mój nie jest tak intensywnie wybarwiony. Chociaż jak go przycięłam (za Twoją radą) to młode listki były takie śliczne jak u Ciebie. W Twoim ogrodzie czuć magię, a wszystko to sprawiłaś swoimi rączkami . Dziś pożegnałam się z orzechem (tak jak planowałam nie wycięliśmy całego, ale w porównaniu do tego jaki był to niewiele zostało) i trochę się cieszę, bo się rozjaśni, posadzę coś pod nim, a z drugiej strony mi smutno i żal. I bądź tu mądry i pisz wiersze. Buźka Słonko.

O matko to Ty w czerwcu u mnie byłaś? O to to teraz zapraszam na maj lub lipiec

A co do perułkowca - to tym razem popisu jesiennego nie było - w zeszłym roku to była żatówa - patrz(klon historyczny):

A w tym ledwo ciepełkiem sie pokrył, w dodatku nie zsynchronizował się z sumakami...:

W cieniu - zacieniona 18:39, 24 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
to chroń się przed wirusem, nie przed M
ja cieszę się z deszczyku, sobotę przesadziłam różę, magnolię, milin i kilka bylin, miałam też do posadzenia jeszcze trochę cebul to i deszczyk potrzeby
Myślę, że ja na ćwiczeniach nie złapię żadnej zarazy
a kolorowe hortki dawaj, dawaj to poezja dla oczu i duszy
...odmian hortek jeszcze kilka zostało...
Aniu...ćwicz...ćwicz ...i nie dawaj się wirusom...nic juz nie robię na Z. ,za daleko żeby pojechać na 5 min.,jak wyzdrowieje to się przejadę...
Ogrodowe przygody 18:37, 24 lis 2014

Do góry
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 18:27, 24 lis 2014

Do góry
Mam też sadzonkę Jukka filamentosa x elata ale trzymam w domu bo jest za młoda by przezimowała

Mam też siewki Jukka glauca Baileyi

Jeszcze mam Jukka Rostrata przezimuje w ogrodzie pod dobrym okryciem ja jedną zabiłem na polu bo za wcześnie osłony ściągnąłem i zmarzła środek (serce) i po niej
I został mi się okaz który zimuję w donicy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 24 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
dorwałam się do carex Frosted Curls, ciut je skróciłam i podzieliłam, skoro wypadają żurawki, ich będzie więcej i z tulipanami będzie ok

takiej wielkości sadzonki robiłam, trawka u mnie 3 rok urosły duże kępy, jedna potrzebuje tak 60x60 cm, jak włażą na siebie, nie podoba mi się
ale trawa bardzo mi się podoba, jest ozdobą przez cały rok

Irenko też mam te trawki, u mnie są pierwszy rok i bardzo się rozrosły i tez je bardzo lubie. Czy musze je okrywac na zime? Czy dają rade? A dzieliłas teraz czy na wiosne? U mnie i w sloncu bardzo dobrze rosną i pod sosnami tam gdzie sucho nawet.
Pomysł na ogród 18:18, 24 lis 2014

Do góry
Skula napisał(a)
zobacz to :

No dzięki Skula, naprawdę Ja swoje truskawki 'wiszące' już miesiąc temu wysadziłam z doniczek w ziemię - po owocach nie było już śladu.

A spotkania z łosiem zazdroszczę, akurat jego jeszcze nigdy nie miałam okazji widzieć w naturze na żywo Tylko lepiej uważać i się nie zbliżać za bardzo, bo jeleniowate jak zobaczą intruza mogą zaatakować i nawet zabić człowieka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies