Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:58, 21 lut 2015

Do góry
Gosiu , Aniu moje kwiatki tegoroczne.

Aniu te białe od Ciebie.Na razie troszke jeszcze przykryte przed mrozami ale bardzo azurowymi gałązkami.
To właśnie tu 21:57, 21 lut 2015

Do góry
Leida napisał(a)

Ania , jak Twój ma mniejsze to mój rzekłabym, że ma mikre kwiatostany w porównaniu do Dzidki. Ale chyba wynagradza małość zapachem. U Dzidki wszystko rośnie jak na drożdzach i jest dwa razy wieksze niż gdzie indziej.

Haniu i Aniu, u Dzidki też ma mikre kwiatostany. Taka jego uroda.

Ogrodowe przygody 21:55, 21 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Gratki dla Ciebie Iwonko

Pytanie mam pewnie głupie co to za roslina na zdjęciu? Jakiś dzwonek? Nie wiem ale kolor obłędny!!!
Mój 4 arowy azyl... 21:54, 21 lut 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Miałam na dzisiaj wielkie plany związane z wypadem na działkę, ale słońce pokazało się późno no i zaczęło wiać. Z grabienia tego, co nawiało zrezygnowałam. Ziemia dalej zmarznięta, nic z ziemi nie wychodzi poza kilkoma kiełkami narcyzów i przebiśniegów. Wśród listków tylko jeden pączek dojrzałam i uwieczniłam.

Te pierwsze najbardziej cieszą
Mój 4 arowy azyl... 21:53, 21 lut 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ładnie przezimowała ożanka wysiana w ubiegłym roku z nasion od Marioli. Liczę na piękne kwitnienie

Basiu w tamtym roku kwitła Ci ożanka bo u mnie nie i na jesień ścielam jej łodygi w tej chwili jest w taki stanie jak u Ciebie
To właśnie tu 21:52, 21 lut 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzidko, ale piękne te Twoje bzy....aż mi zapachniało....ale kiedy to będzie
Pozdrawiam

Aniu, dla mnie to będzie wkrótce.

Z wiekiem czas płynie szybciej.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:35, 21 lut 2015

Do góry
Co u mnie
Palmy ładnie zimują jak i reszta roślin, jest nadzieja 1 gunera żyje zauważyłem ostatnio
Dziś pracowałem w ogrodzie bo śnieg znikł tylko na oczku kry lodu pływają i oby do wiosny

wspomnienia starej wiosny i niech nowa zagląda
Postawić trawkę nad i... 21:35, 21 lut 2015

Do góry
Dobry wieczor
...Martus, wszyscy je mają, wiesz, wątpliwości...ja też, a jednak wpadam, coś mnie ciągnie,czy to przyzwyczajenie? nie, raczej wyśmienite towarzystwo

...Madzenko wiosna na całego a już szczególnie dzisiaj było u nas cudownie Ciebie podglądam i wiem że mocno działasz ogrodowo

...Elus, u mnie już nie tylko listki ale i kolorowe główki się otworzyły, szczególnie te od wschodu i południa, one zawsze są szybkie dzisiaj tiramisu było na deser przepadamy za tym

...Ewuś, mam nadzieje ze już jest u Ciebie, zaraz polecę zobaczyć

...takiego dnia nie mogłam przepuścić i dwie godzinki spędziłam w ogrodzie...
...obcielam wyschniete i połamane miskanty i rozplenice, pozbierałam latające po ogrodzie połamane główki hortensji, obcielam żywopłot grabowy...oceniłam tez pierwsze straty po zimie: dwa wrzosy i jedna tuja na pniu...
...cebulowe wychodzą, na południowej stronie juz mam pierwsze małe listki tulipanów, takie na 4 cm szaleństwo...
...cudowny dzień w ogrodzie
...i moje ogrodnicze dylematy, może ktoś pomoże? Która lepsza: lawenda Hidcote czy Dwarf Blue?
...jaka jest najładniejsza odmiana rozchodnika? I którą różę wybrać z tych różowych? Harlowe Carr czy może Princess Aleksandra of Kent, a może Boscobel, a może Pomponelle? Dostaje białej gorączki w tym planowaniu, dobrze że przynajmniej wiem jakie chcę bukszapny

Z wrażenia nie zrobiłam zdjęć dzisiaj w ogrodzie, poza tymi pierwszymi krokusami

To właśnie tu 21:34, 21 lut 2015

Do góry
Leida napisał(a)
Dzidka, żadna kalina jeszcze u Ciebie nie kwitnie?

Teraz bardzo obfite kwitnienie rozpoczęła bodnantense 'Dawn'.
Ale moją uwagę kieruję na kalinę davidii, która to po raz pierwszy zimowała w ogrodzie. Mam nadzieję, że wkrótce zakwitnie.

Leida napisał(a)

Ja mam "odziedziczony" bez co najmniej 50 letni - kwiaty ma takie grube, że aż się gałęzie pod nimi uginają. Chyba wśród tych nowoczesnych odmian takiego nie widziałam. Może Ci go jakoś rozmożyć?

Jestem bardzo, a to bardzo zainteresowana 'odziedziczonym' bzem.
Musimy podpytać Ewę o jej sposób rozmnażania.

Leida napisał(a)

Melduje posłusznie, że wszystkie róże żyja pod słoikami i wszyscy mnie dopytują co ja tam "kiszę". Hortensje na strychu tez już się szykują do życia. Muszę im przemówić do rozumu, żeby jeszcze trochę poczekały bo zima przynajmniej u nas jeszcze się nie kończy, chociaż już mogłaby.

To wspaniale, że żyją.
A określenie "kiszę" tak mi się spodobało, że wprowadzę do określenia do mojego ogrodniczego słownika.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:34, 21 lut 2015

Do góry
Sylvestriana napisał(a)
I drzewo numer 2 do identyfikacji - to raczej jakaś thuja - czubek się nie przewiesza. Proszę o pomoc jeśli to możliwe

To najprawdopodobniej tuja "Brabant"
Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:31, 21 lut 2015

Do góry
Zima walentynkowa 2014

Lubię czasem "poszaleć" walentynkowo. I w domu i w ogrodzie.

Do góry
Jeszcze więcej śniegu

Do góry
Zima śnieżna

Wizytówka - Ogród nie tylko bukszpanowy 21:30, 21 lut 2015

Do góry
Pojawiają się różne dekoracje. Także oświetlenie świąteczne.

Do góry
Czerwień ożywia zimozielony ogród

Do góry
Zima świąteczna

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 21 lut 2015

Do góry
Dziękuję za gratki i wpisy...
Pomidory i papryka posiana (w pampersie).
Ogród w większości opryskany miedzianem.. potem wiało i nie szło pryskać.
Drzewka i krzewy owocowe na "patyku" pomalowane wapnem.
To co przycięłam zniosłam na jedną stertę.
Sezon rozpoczęty.
Kosmita..to ja.. dobrze, że kupiliśmy spalinowy opryskiwacz.. to dobry wynalazek.. idzie mało środka, robota szybka i dokładna. 30l cieczy i godzina roboty.. najdłużej odpalenie i namieszanie (zalałam kotłownię, musiałam sprzątać, w końcu przeszłam na wodę w ogrodzie.. odpaliłam wodę.. nie zapowiadają większych przymrozków przez 10 dni). Nie szło sprawnie, ale to robi zawsze eM... ja tylko doraźnie w zastępstwie. Promalnal liczę, że już to chłopisko moje zrobi.. jemu to idzie sprawniej.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:20, 21 lut 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
No to i ja mam wyzwanie oto fotelik nie patrzcie natło bo to piwnica a wielki jest a do tego ubrudzony smoł,czym zmyć żeby nie zepsuć miejsca ?????/ Nie ma siedziska muszę poszukać tapicera

smołę spróbowałbym zmyć benzyną ekstrakcyjną lub terpentyną,
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:17, 21 lut 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
dzisiejszy zachód -pilnowałem ogniska to i upilnowałem

piękne niebo, ale dobrze zwiastuje? nie na mróz? kocisko ma za dobrze też bym tak chciała
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:15, 21 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie tak ciepło nie było ale kazdy dzień podnosi temperature.Kwiatki od Ciebie mają już pączki, dziekowac nie będe.

Nie dziękuj nie można, cieszę się ja miałam dzisiaj przykrą uroczystość i pół dnia przeleciało, po ten ni jak nie mogłam iść już do ogrodu, miałam obowiązki w domu, ale co się odwlecze to nie uciecze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies