Tu zdjęcie z lata 2013 r. widok z domku dzieciaków w stronę domu i tarasu. Chciałabym zagospodarować też rabatę która znajduje się przed tarasem, a dokładnie w miescu gdzie stoi ławka na tarasie tzn. za nią od rogu lewego tarasu do momentu gdzie rośnie juka.Na działce mam kilka poziomów i narazie nie potrafię tego okiełznać choć wiem iż daje to możliwości do ciekawych rozwiązań.
Obiecałam że pokaże moje warzywkowe nabytki, ta, tam:
i stipa wysiana wczoraj wieczorkiem; wyczytałam że jak dobrze bedzie to dopiero za miesiąc może bedzie cos widać; szkoda ze tak dlugo trzeba czekać, bo ja z tych niecierpliwych
Od dołu będę musiała je mocno podkrzesać. Muszę Marzeny podpytać na jaką wysokość ma u siebie na przedpłociu. Cieńkie są do góry i mało gałązek tam jest.
Mam w sumie dwa rodzaje dereni: 3 sztuki elegantisima chcę je dać z drugiej strony ogrodu, w rzędzie między żółtymi tujami yellow ribbon i cisami, a przed nimi śliwę wiśniową Nigra, po bokach moga być trawy
oraz 3 sztuki Sibirica (ten też ma czerwone gałazki, ale listki jednobarwne, jasnozielone). Sibirica mógłby pójść za pęcherznicami, też byłby cięty.
Z wkomponowanym w rabatę trawnikiem sugerowanym przez Danusię ....
Może tak ? Tylko koniecznie mus pomyśleć nad proporcjami ... Z Twoich rysunków wynika , że planujesz b.szeroką ścieżkę do domków ... Wydaje mi się , że powinny być węższe ?