Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Postawić trawkę nad i... 20:53, 19 lis 2014

Do góry
...róż jeszcze nie zabezpieczyłam , liczę na łaskawość pogodową...skoczek zniknął albo raczej udał się na jesienną hibernacje...nie pryskalam go niczym tak jak radzilyscie, w takich niskich temperaturach i tak nie mają skuteczności...
...czasu na forum za dużo nie mam, dzisiaj odwiedzę kilka wątków ale jak nadrobić tysiące postów? Nie ma szans...

Buziaki...

Postawić trawkę nad i... 20:47, 19 lis 2014

Do góry
...macham również...zostawiam kffiatuchy

Do raju daleko - u Ewy 20:44, 19 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Zacytowałem te dzieła sztuki bo nie mogę się napatrzeć Ile lat rwało formowanie takich okazów ?
Ogródek Iwony 20:42, 19 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj powinien być zamaskowany ten dom, gdyby dało się wsadzić buka kolumnowego Byłoby o wiele ładniej i proporcjonalnie

Buk był w moich rozważaniach, aby pojawił się w ogrodzie.
Czerwone kulki, to chyba kontynuacja czerwonych berberysów, tym razem kulek.
Zielone kulki, to mogłyby być bukszpany. Tło na płot? Jakieś pomysły? Winobluszcz jest piękny jesienią, ale trzeba go ziemią pilnować, bo lubi się panoszyć. Coś innego na ekran? Wtedy hortensje poszłyby w drugi środkowy szpaler przed berberys.
Jakieś podpowiedzi dziewczyny i chłopaki?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:41, 19 lis 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Ta róza to Louis Odier

O takich widoków mi potrzeba, cudo i od razu radośniej
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:41, 19 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko, bilety do parku zakupione, wydrukowane. Ciekawe po jakim kursie mi zejdzie z karty... Fajnie będzie!
Plan jest następujący:
Przylatujemy, podpisujemy umowę wynajmu auta, jedziemy nim do mieszkania, padamy na twarz Wyspani wstajemy w środku tamtejszej nocy (zmiana czasu) i od razu jedziemy zwiedzać największą i najdalej położoną atrakcję - Chichen Itza. 200km w jedną stronę. Otwarte od 8mej rano, zamierzam być pierwszym zwiedzającym hihi - to nasza 15ta więc raczej zdążymy spokojnie Zwiedzamy, wracamy przez kolonialne miasto Valladolid, gdzie zwiedzamy i jemy obiadokolację (na nasze warunki czasowe).

W Cancun może jeszcze się rozejrzymy i wracamy do domu, znowu padając na twarz hihi. Kolejne 2 dni plażujemy przyzwyczajając się do różnicy czasu i kolejnego, 4go już dnia mamy cały dzień w Xcaret kupiony. Potem zostaje niecałe 1,5 tygodnia na Tulum, Coba, Playa del Carmen i Cancun oraz drugi dzień gratis parku Xcaret (do wykorzystania do 7 dni po pierwszej wizycie). Fajnie będzie! Teraz czekam tylko na przewodnik i mapę, dokształcać się będę znowu końcem stycznia, bo pewnie dużo zapomnę

Czarnogóra podobno bardzo się rozwinęła i już jest mniej autentycznie niż kilkanaście lat temu. Ale trzeba zobaczyć W takim razie miejscowość z ładną plażą sobie znajdę. Ale to plan za dwa lata, bo w te wakacje zaplanowałam już Gruzję...

Wszystko swietnie zaplanowane! Chichen Itza obowiazkowa' bo przeciez to piramidy. Myslalam, że tam od temepratury i wilgotnosci wyzione ducha

Ale powiem Ci w tajemnicy, ze z Meksyku najlepiej wspominam xcaret. Zacznijcie od splywu pontonami to bajkowe, błekitne miejsce z kolrowymi papugami wszelkimi zwierzakami.

A z Tulum muszisz nam wyslac taka fotkę . Z krzywą palemką

Wieczorem wypij za mnie mojito

Początki w Kruklandii 20:41, 19 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Dzisiaj jeszcze gorzej...

A może być jeszcze gorzej ? Mam nadzieję że nie Ocieplenie zapowiadają a zimy podobno ma nie być

Brr .... już zapomniałem jak wygląda śnieg
Życie w wiejskim ogrodzie 20:37, 19 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
A lawenda to gdzie jest posadzona? Pomiędzy różami??? Czy za różami, przed hortkami????
Widać kwiotki tylko sterczące

Bonica piękna!

Na tej rabacie są 3 rzędy nasadzeń Hortensje, róże a pośrodku lawenda Nie wiem czy w przyszłym sezonie przebije się przez ten gąszcz bo wszystko będzie większe ?

Ogródek Iwony 20:31, 19 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tutaj powinien być zamaskowany ten dom, gdyby dało się wsadzić buka kolumnowego Byłoby o wiele ładniej i proporcjonalnie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:24, 19 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Agnieszko - staram się ogarnąć wątek od początku, ale ostatnia dyskusja była tak pouczająca, że wciągnęłam ją na bezdechu Witam się więc wirtualnie, bo realnie miałyśmy okazję poznać się w Wojsławicach

Domyślam się, że klamka zapadła, ale przecież wiedzy nigdy dość...
Dlatego do listy bylin obficie kwitnących, wartych posadzenia w wyrazistej grupie, chcę dorzucić jeszcze jedną:

ostrogowiec

biały lub różowy /w nazwie czerwony, ale ma piękny nieoczywisty kolor różu, coś jak Leo Konstancji, malinowy....?/
Kiedy nie kwitnie, ma ładne srebrzyste liście.

Fotka dla Ciebie z jednym i drugim kolorem:

Hej Marta! Zanim zdążyłam zachwycić się kolejną bylinką, już mi Mała Mi zawczasu z głowy wybiła
Klamka zapadła - bo sama widzisz, lista mogłaby się nie kończyć, trzeba się na coś zdecydować i czegoś trzymać kurczowo, bo inaczej... no zwariować można od nadmiaru bylinowego szczęścia
A najgorsze, że na tej liście nie ma tego idealnego ideału - więc... wrzucaj następne, jak coś ciekawego wpadnie Ci w oko, najwyżej Mała Mi znów się z propozycją rozprawi
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:22, 19 lis 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:21, 19 lis 2014

Do góry
Klimaty świąteczne, ogrody w Szwecji 20:20, 19 lis 2014

Do góry
A co powiecie na klasyka - ogród bylinowy Pieta Oudolfa?
Przygotowany na zamówienie dzielnicy Skarholmen- to jest przedmieście Sztokholmu.

Widziałam go w wersji jesiennej, po przymrozkach, ale mimo tego można podziwiać doskonałe zestawienie roślin, które ciągle są atrakcyjne.

Większość roślin jest u nas też dostępna, więc można się inspirować...

Ja jestem zachwycona!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:18, 19 lis 2014

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 20:11, 19 lis 2014

Do góry
Jolu obejrzalam dawna dzialke bardzo ladnie mialas
No ale teraz bedzie jeszcze ladniej
pozdrawiam

Juz 205 strona ale przyjmij gratulacje

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:10, 19 lis 2014

Do góry
Kolejna Na wiosnę jeszcze bez ławeczki

Życie w wiejskim ogrodzie 20:07, 19 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

A te roże też w półcieniu? I też dają sobie radę?

Róże Swany też bardzo dobrze sobie radzą w półcieniu Dodam tylko że ta cała rabata została założona na wiosnę od zera i tak pięknie w ciągu jednego sezonu się rozrosła

Po drugiej stronie mam posadzony rząd róż Bonica podsadzonych szałwią

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:06, 19 lis 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:04, 19 lis 2014

Do góry
Fotki już

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:02, 19 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)
Witam

W przyszłym sezonie muszę poprawić to miejsce, dosypać ziemi, zdjąć włókninę i poprawić to i tamto. Przy okazji moze jakoś ożywić ? macie jakiś pomysł ? Zdjęcie jeszcze sprzed rewolucji więc wybaczcie ten sajgon w tle
Wystawa pn-zachodnia ale słońce latem dość wcześnie i mocno tam świeci.

Ziemia jest między zielonymi liniami, po bokach beton

Moim zdaniem bonsai tutaj nie powinien rosnąc, szkoda bonsaja - nie jest odpowiednio wyeksponowany, a jest taki ładny, dopracowany, przenieś go gdzies na wysepkę, wyżwirujesz dossadzisz trawki. może czerwone małe kulki z berberysu?

A tutaj żeby złagodzić tą plątaninę tych żerdzi drewnianych potrzeba coś rozczochranego, żeby wypełniło dziurę, może delikatne gałazki choiny kanadyjskiej? Sama nie wiem ale chyba nawet grab Fastigiata lub buk bordowy kolumnowy byłby tutaj fajny. To co jest - jest za małę, drewno przytłacza to miejsce i roślina niknie co byś do niej nie dodała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies