Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:36, 19 lut 2015

makkasia napisał(a)
Kuruj siem życzę zdrowia !!!
U mnie pampersowy eksperyment rozpoczęty
ściskam mocno !!!

Sałata wyciąga się z braku słoneczka, ale żyje W tle widać pojedyncze werbeny

Mala_Mi 10:07, 19 lut 2015

Julka, Kacha, Basiu, Rozark, Agnieszka, Ola, Jankosia, Ewa - dziękuję za życzenia zdrowotne, przydadzą się.

Madżen - u mnie jeszcze troszkę zimowo i niech tak będzie, bo ani zdrowie ani nadmiar czasu mnie nie rozpieszcza.. i na jakiś czas jedna para rąk wypadła z użycia.. naprawiają. Ale by się naprawiło muszą popsuć..
Taki u mnie stan pogodowy... jeszcze nie pora na grzebanie w ogrodzie.

Pszczółka - też piwonie wykonałam... Coral Sunset, Duchesse de Nemours, Do Tell i Róża Hansestadt Rostock . Róże powinne pasować do piwonii Coral Sunet. Do tego trawki (wiesz jakie ) i coś na granatowo-fioletowo.
Maję mogę teraz oglądać tylko w internecie Obejrzę na pewno

Gaga - idzie wiosna, bo ogrodniczki się uaktywniają, nawet te zaskorupione.

Joaska 10:26, 19 lut 2015

Aniu, imprezę urodzinową przegapiłam, więc teraz życzę ze szczerego serducha 100 lat
U mnie jeszcze widoki typowo zimowe, śnieg po kolana ziemia zmrożona, daleko jeszcze do wiosny ....
zazdroszczę takich widoczków jak u Ciebie już widać wiosnę.

Mala_Mi 10:31, 19 lut 2015

Przeczytałam wszytko, dzięki że zaglądacie, ale z braku czasu każdemu już nie podziękuję za życzenia zdrowia, udanego wypoczynku, życzeń urodzinowych.... przeliczyłam ile wpisów i poddaje się

Ciociu Gosiu pięknie dziękuję za streszczenie.. jesteś niezastąpiona

Agania - Chopok ma trasy i dla uczących się fajne, nawet bardzo fajne, dobrze przygotowane, długie, szerokie, kanapy wygodne, tylko z powodu ceny nie zawsze opłaca się tam jechać, to już strefa euro Niestety góra jest górą odkrytą i warunki pogodowe są jakie są, potrafią być muldy, potrafi być lodowisko czy twardy śnieg. Dlatego Chopok jest uważany za trudną górę i często ludzie wracają i narzekają. W dodatku to góra skalista.. wiec jak mało śniegu to i kamienie trzeba omijać. Ale ja ja lubię za różnorodne trasy, za trudne trasy i za możliwość jeżdżenia poza trasami czego nie oferuje praktycznie żaden ośrodek narciarski. Są to tak zwane freeride zone. Są trasy czarne których nie psuje żaden ratrak.. Ale też i są trasy przygotowane że można ciąć długim łukiem na krawędziach. I brak kosmicznych kolejek...to mnie u nas najbardziej denerwuje. Zjazd z góry na dół to pokonanie kilometra różnicy wysokości, tu już można się zmęczyć i poczuć watr w żaglach, długość zjazdu nawet powyżej 5 km. Nie trzeba jak w Białce odpychać się kijami by zjechać do dołu. To nie ta bajka...
Tak nie ogrodowo było.
W domciu kwitną kolejne storczyki.. ..

Milka 10:34, 19 lut 2015

Faktycznie jeszcze nie musisz sie śpieszyc do ogrodu, lepiej skup się na tym, co najważniejsze
storczyki śliczne, moje wybujały, uchyliłam okno, zimno złapały i spadły wszytskie pąki
Zielona 11:03, 19 lut 2015

Aniu, po jakim czasie od siania ruszyła się werbena?
lojalna_ 11:31, 19 lut 2015

Fajnie ze jestes juz i rece zeby dobrze naprawili
Agania 11:33, 19 lut 2015

Ciekawie opisałaś Chopok, już mnie tam ciągnie ja ciągle jeszcze jestem przed wielkim szu,szu, ale wyrwać się z wami nie mogłam, bo miałam trochę urlopu dla podratowania zdrowia, w sensie konstrukcji sztywnej, takie tam zalecenia od neurologa, ale podkręciłaś mi atmosferę i ochotę na wyjazd

Pięknie zakwitły Ci storczyki, zdrowiej...buziak...lux torpedo
Mariusz 11:58, 19 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Butterfly - Beatko, lubię werbenę i wolę ją mieć z zapasie. Zima jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa, a jest to roślina nie z naszego klimatu. Podpędzone w domu szybciej kwitną

Z werbena w tym sezonie podobnie postępuję, wstawię je do domu, sadzonki mam pod liśćmi na polu, pięknie przeżyły. Jesienią zapikowałem późne siewki do doniczek i na zimę nakryłem liśćmi, teraz zetnę stare pędy i do pomieszczenia.

Chopok piękne miejsce, aż żal, że w dzieciństwie nikt mi desek na nogi nie założył
Wieloszka 12:28, 19 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Renia i Madzia - zawsze coś potraficie napisać, że leżę i płaczę ze śmiechu Na narty Was nie wzięłam.... ale do Wojsławic już nas umówiłam... z objazdem do Irenki i Finki

Widzę, że przewietrzyło Cię na tych stokach porządnie i już robisz dalekosiężne plany Jak będziesz (będziecie) ten objazd robić, to zapraszam po drodze do dużego ogrodu
Zdrówka dla całej rodzinki!