Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:50, 29 lis 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Aniu,wymyśliłam że to młody Graham Thomas,bo ten gostek u którego kupiłam na all miał tylko 4 odmiany żółte.

Arthura,Fresię, Casanowę i Grahama
Trzy pierwsze wykluczyłam i pozostaje tylko Graham
Zobaczymy jak będzie rósł w następnym sezonie.

I masz rację bo Graham ma takie brązowe w środku pręcikimój Graham
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 08:33, 29 lis 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Ta gdzieś się zaplątała

nie cytuję wszystkich bombek , ale wszystkie są cudne i wiem ile pracy kosztują, bo moja Mama robi takie same karczochy...szacun Beatko...przy okazji wylukałam że masz tam fajny warsztacik pracy-wstążeczki ładnie poukładane, inne na patyczkach szpulkach...wnioskuję że od dawna się tym zajmujesz i że tworzysz też inne dzieła sztuki

pozdrawiam i chylę czoła
Pokażę nasz ogród 08:31, 29 lis 2014

Do góry
Posprzątane, lubię te czarne prostokąty jesienią:

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 28 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Potem zielone liście i siewki ...

Listopad i kolejne siewki..

Zimą zasypane śniegiem i nie ma nic.

Mówisz że siewki naparstnicy giną pod sniegiem ?

Ogród w duszy mi gra... 23:56, 28 lis 2014

Do góry
taką sukienkę można odcisnąć od twardej, wyraźnej falbanki, są też maty silikonowe specjalne, takie jak ta poniżej chociaż drogie a kwiatuszki i snieżynki to robię wykrawając takimi wykrawaczkami do lukru plastycznego tylko muszą być z takim tłoczkiem żeby łatwo je było przyklejać
na studiach dorabiałam sobie robiąc biżuterię to mam trochę sprzętu nic trudnego. Robiłam prace z synem, obfociłam tak na wszelki wypadek stół to tutaj masz

anielskie włosy wyciskałam przez wyciskarkę do czosnku doładowując masę solną bez urywania włosów
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:39, 28 lis 2014

Do góry
Na razie użytkujemy tylko piętro budynku i najbardziej widoczna jest piwniczka z kuchni (okna to żółte prostokąty) Za dom wyglądają tylko takie małe okna w łazience niestety. taras to też prawa przyszłości, ale będzie na garażu. A te zielone mazaje na między dodmem a tarasem to winogron

Z ciągłością rabat wiem o co Ci chodzi i na pewno będę łączyć ten szpaler brzózkowy (cz.2) z rabatami półokrągłymi. Plan zatarł niektóre odległości, ale między tym szpalerem, a żywopłotem grabowym ma być wąska ścieżka, w dół działki.
Rabata z przodu też będzie ciut zmieniana żeby sie lepiej kosiło, ale nie ma mozliwości jej pociągnięcia dalej, bo między piwniczką i budynkiem gospodarczym a granicą działki też jest wąska ścieżka. Ta rabata musi zgrywać się z nasadzeniami piwniczki.

Natomiast z drugiej strony domu (po prawej na mapie), przed kojciem psa planuje rabatę z rodkami (ale nie wiem kiedy).

Kompostownik - na północ od piwniczki? to musiałby być za budynkiem gospodarczym, a tam ciężko byłoby go wysłonić, bo tu się nie zmieści
Ranczo Edy 23:35, 28 lis 2014

Do góry

Ogródek Ewy 23:34, 28 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Tak wygladał kiedy trafił do nowej właścicielki.

Dzięki, uwielbiam Prosiaczka jest super, zresztą wszyscy bohaterowie tej świetnej bajki są fajni, powiem Ci że wracam z córką do czasów dzieciństwa poprzez bajki, włączamy Puchatka i jest pięknie... bo wspomnienia wracają, takich chwil jest coraz mniej, jednak walczymy o takie chwile.bo są bezcenne.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 28 lis 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
Poproszę o podanie nazwy roślinki tej zielonej

Monika zgadła
Jednak u mnie potrafi rosnąć bez opamiętania jak również bez opamiętania zanikać. Rozrósł sie mocno wiec przycięłam i padł, ale z siewek mam go w innych miejscach.
Ogródek Ewy 23:22, 28 lis 2014

Do góry
Tak wygladał kiedy trafił do nowej właścicielki.
Ogródek Ewy 23:10, 28 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Mirello, Smyranko dla Tygryska z tygryskiem.

Tygrysek jest zachwycony
Wiadomo co Tygrysy lubią najbardziej....
A dla mnie Prosiaczek to jest Gość hi hi

Pięknie, masz talent, podziwiam, pokazuj jeszcze, może masz Prosiaczka?
Siejsko czarodziejsko 23:07, 28 lis 2014

Do góry

ooo co to, to zielone
Moja bajka 23:06, 28 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Wiosną zamieszka w ogródku . Postrachem ślimaków raczej nie będzie, ale za to może umrą ze śmiechu jak ją zobaczą

Dobre
Cóż za wytrzeszcz
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:06, 28 lis 2014

Do góry
Poproszę o podanie nazwy roślinki tej zielonej

Ogród w duszy mi gra... 23:05, 28 lis 2014

Do góry

reniferek który po południu poszedł w świat brat chce podarować komuś wyjątkowemu zrobiło mi się miło

i anioł który niezbyt dopracowany bo mam zepsuty piekarnik i rozwarstwiła mu się sukienka a twaarz spłaszczyla

Ogródek Ewy 22:57, 28 lis 2014

Do góry
Mirello, Smyranko dla Tygryska z tygryskiem.
Ogród Iglaczka i jej kotów. 22:53, 28 lis 2014

Do góry
Moje jeżówki. Niektóre zakupione w tym roku.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:47, 28 lis 2014

Do góry
cz.3 Zakątek z dzikimi ostrężynami, stawkiem, który po wiekszych opadach wypełnia się wodą, i kaczeńcami.

Tam ma być sad, częściowo jest już obsadzony.
To w sumie trudny teren, bo z jednej strony kończy się skarpą. Rośnie tam też kilka wierzb.
Żółte koło ma powstać na wiosnę z miskanta giganteusa (o ile u mnie przezimuje) na wzór ogrodu ciszy, który jest w ogrodzie pokazowym Kapias w Goczałowicach.

Po prawej stronie, co pięc metrów posadzone jest "szlachetne drzewo" typu buk, dąb, jakiś klon - również projekt mojego eM, ciężki do zmiany.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:40, 28 lis 2014

Do góry
cz.2 najbardziej chyba kłopotliwa

Kompostownik zaznaczony pomarańczowym kwadratem.

Zielone kółko z niebieskim łukiem to ma być zegar słoneczny wg pomysłu mojego eM. Od razu mówię, że ciężko polemizować z tym pomysłem
Tam gdzie niebieski łuk mają być brzozy (mają być, bo "coś" drugi rok z rzędu wyżarło im korzenie 90% z nich uschła). Zielone kółko to byliny + w środku brzoza, która ma być wskazówką i rzucać cień na pozostałe.

Pozostałe kawałki zielone w opracowaniu.

Niebieskie półokręgi są nie do końca odzwierciedlone. Pierwszy miejszy okrąg do poprzesadzania, na większym rosnie sosna himalajska, jogło koreańska, perukowiec.
Ranczo Edy 22:36, 28 lis 2014

Do góry
A to na zewnątrz tylko jeszcze nie wiem czy tak będzie ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies