Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 18:22, 22 sty 2015

Do góry
Zapisuję sobie ślicznotkę Róża piżmowa Robin Hood

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:20, 22 sty 2015

Do góry
Zanim reszcie odpiszę.... to muzę wymienić jeszcze jedną osobę, która wpłynęła na wizerunek czy kształt mojego ogrodu... to Bogdzia... moje guru od różaneczników i azalii... i nie tylko Gdyby nie ona, moje rodonki by zdychały i marniały... myślę, że do tej pory bym się z nich skutecznie wyleczyła. A po różanecznikach pozostałyby tylko mizerne foty.... U Bogdzi zakochałam się w oczku/jeziorku... dzięki jej opinii , że oczko z rybami nie ma komarów... postanowiłam zrobić takie u siebie... Od Bogdzi zmałpowałam pomysł, by oprócz oczka mieć też ciurkadełko dla ptaków ...
Nie wyobrażam sobie teraz mojego ogrodu bez różaneczników, ciurkadełka i mojej ukochanej kałuży. Woda to życie w ogrodzie...
Mama była też sceptycznie nastawiona do oczka (bo komary, żaby i takie tam różne fuj), a tera mówi, że to najpiękniejsze miejsce w ogrodzie i na ławeczce siedzą wszyscy patrząc w wodę..... na rybki....
Jak się cieszę, że na swojej drodze spotkałam Bogdzię...
I oczko przed i po

Od frontu

Od tyłu

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 22 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
No cóż, ja właśnie przeżywam bliskie spotkanie z Pendolino (jeździ przez Opole). Ręce i nogi pozbierałam, odwłok się wlecze, niestety w głowie jeszcze większy szum niż zazwyczaj.

anka_ napisał(a)

Aneczko ja ja cię kocham za takie teksty.
Ja niestety nie bardzo jeszcze mogę się podnieść po tym zderzeniu...

Po przeczytaniu postu Ani stwierdziłam , że ja to wpadłam pod pośpieszny, a nowi to już wpadają pod Pendolino

Czytam dalej a tu Roma właśnie miała bliskie spotkanie.. z ppotfforem....

Będziemy reanimować Rehabilitować Leczyć Do kupy poskładamy
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:12, 22 sty 2015

Do góry

U nas dzisiaj zmroziło od rana.

Tak się zastanawiam czy roślinki w donicy przy tarsie podsypać korą czy kamyczkami? Nie mogłam się zdecydować.

Jeżeli jest to "wietrzne" miejsce to polecałabym wysypanie kamyczkami. Ja u siebie latem wysypałam korę na rabatę przy kostce i cały czas musiałam ją zmiatać na swoje miejsce, a obecnie rabata wymaga już podsypania ponownie nową warstwą kory.
Do raju daleko - u Ewy 18:07, 22 sty 2015

Do góry
Witam się serdecznie po przerwie

Straszne zaległości mi się zrobiły i ciężko będzie mi je nadrobić
Składam zaległe życzenia na 100 i kwiatuszka zostawiam

Oglądam widoki z Twojego ogrodu a tam biało Czyżby zima sobie przypomniała że mamy styczeń ? U mnie wiosennie Temperatury na plusie i pada deszczyk który zachęca trawnik do nabierania zielonego koloru Cebulowe powoli wychylają się z ziemi i jak tak dalej pójdzie to będę miał bardzo wczesną wiosnę Życzę dużo zdrówka bo czytam ze jesteś przeziębiona Kuruj się nalewkami to na pewno pomogą Zalecam podwójną dawkę Ha ha ha
Komendówka 18:01, 22 sty 2015

Do góry
No cóż. Teraz się zacznie..... Cd. moich wypocin. W założeniu ma to być żywopłot nieformowany. Rosną pęcherznice, róże pomarszczone, trzmielina i kalina (będzie ich więcej). Z wyższych akcentów jabłoń ozdobna, śliwa wiśniowa, brzoza. Zdjęcie nie tak całkiem aktualne, bo trochę później pozmieniałam Nie chcę sadzić żywopłotu szczelnego i wysokiego bo tam z tyłu ładny las.
Hm...mąż patrzy i pyta co ty tam nasadziłaś kobieto?

Szarpania darni c.d. Pomaga mi siostra, która kocha tę działkę tak samo jak ja.

Mała Mi, nie patrz na tę siatkę i białe słupki, to do zmiany bo: po pierwsze primo brzydkie, po drugie primo nie spełnia swojej funkcji. Sarny zrobiły dziursko i strzygą krzaczki. Wykonanie też do... duszy, bo trawska z dzikiej łąki przełażą namiętnie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:56, 22 sty 2015

Do góry
ulubiona trawka miskant cukrowy, u mnie nie kłopotliwa i piękna o każdej porze roku, w zależności od ilości słońca, otwiera lub zamyka te kwiatostany..
Robert, dzięki

i miskant Flamingo tez ma je cudowne
u mnie 1 sezon, teraz będzie drugi
Skąpana w słońcu 17:27, 22 sty 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

I te także spełniły moje oczekiwania.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:24, 22 sty 2015

Do góry

Noooooo i kto mi powie co to za gadzina --- rośnie ładnie listki ma twarde jak buksik .cięłam go i obrywam nowe przyrosty bo nie chcę żeby rósł .Dobrałam się mu do korzenia pod pniem ma dużą twardą kulę ,tak jakby to był orzech wilkości pięści a nad tą kulą są korzenie .Przesadzałam ją i obejrzałam ;d Dobrze czuje się na dworze latem ,lubi słońce
Skąpana w słońcu 17:24, 22 sty 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Posadziłam też trochę cebulowych, więc jestem ciekawa jak wyglądają w naturze

Te miałam w ubiegłym roku (mam nadzieję, że w tym też jeszcze je zobaczę), były piękne.
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 17:23, 22 sty 2015

Do góry
Hej,

witam w Nowym Roku. Dziewczyny Wszystkiego najlepszego. Olili miło Cię widzieć. Mam plan wiecej teraz tu zaglądać i od nowa zacząć mój ogród ogarniać bo po cichu licze ze synek będzie mi pomagał na wiosnę. 09.01 skończył rok, wprawdzie uparcie nie che chodzić mimoze po z podporami chodzi juz od września, ale myślę, że do marca- kwietnia już pospaceruje sam.

HAniu za chwilke poszukam jakies zdjęcie Jercia i wrzucę aktualne. POzdrawiam Was ciepło w ten zimny styczniowy wieczór.

Ogród przydomowy - Hosty 17:05, 22 sty 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
U mnie dziś piękne słońce i 10 stopni, właśnie skończyłem sądzić jodłę balsamiczną która służyła jako choinka.

Czyli tez wiosna ciekawa jestem, jak sobie sosna poradzi pozdrawiam hosty i mnie zachwycają, ja powoli myślę o ograniczeniu ich u siebie, mam zatrzęsienie
Pod Laskiem 17:03, 22 sty 2015

Do góry
Monia, pooglądałam sobie jeszcze raz Twój ogród i powiem tak: pięknie masz.
Brakuje tylko plam koloru przy iglakach, żeby postawić kropkę nad i.

I ładnej linii oddzielenia rabat od trawnika. Albo kanciki (wiesz zapewne, o czym piszę) albo obrzeża, ale płaskie.

Zobacz, co plamy koloru mogą sprawić. Te zdjęcia z ogrodu Małej Mi.

Przed i po:

Przed i po:

Ogród tworzony z pasją 16:59, 22 sty 2015

Do góry
Jesienne fotki:

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:56, 22 sty 2015

Do góry
Jak przejść obojętnie obok takich piękności?!

W Gąszczu u Tess 16:47, 22 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ano z szuflady. Starego, drewnianego mebla, bo już tylko w takich można znaleźć porządną drewnianą szufladę - w nowych są jakieś plastiki.
Tu - z biurka, ale może być z kredensu czy komody.
eM jest chomik, prawie niczego nie wyrzuca, no i zachomikował te szuflady, bo może się przydadzą.
No i się przydały

Tu gdzie jest daszek był front szuflady.
Czyli dorobione są przegródki i połozony kawałek blachy na dach.

Rewelacyjnie, pochwal bardzo no i ten misz masz ze stipa cudowny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:40, 22 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też wiosna Mam nadzieję że nie przywali mrozem. Buziol

Gosia, nie!!!!zaraz kończę u siebie i do was, fajnie, że o mnie pamiętacie

suchodrzew w pąkach

Fajnie Irenko, że już uporałaś się z chorobą, wiosna u Was na całego, Gabrysi zakwitł oczar, a u mnie jeden dzień śnieg, a drugiego odwilż buziolki

Aniu, na tyle, ze coś mogę robić, niestety to nie koniec, wierzę, ze będzie dobrze, nic nie zaniedbujęczyli pogoda w kratkę, a oczar chyba o miesiąc lub 2 wcześniej buziolki
tu jestem ciekawa, tyle nasadziłam, jak to będzie po zmianach a jeszcze będą

w tym roku hortensje i róże Chopin tnę nisko, ale zasada wachlarza

Śledzę kilka razy dziennie co u Ciebie, ale pustych postów nie nabijam...

Aniu, cieszę się za całokształt
coś wiosennego, zaraz maj i wpadasz
powojniki w pakach

dzięki, że zaglądacie że pamiętacie, bo mam wzgórki i pazurki, ale wiosna coraz bliżej
Ogródek Janiny 16:33, 22 sty 2015

Do góry
Wnętrze altany za siatką są rośliny.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:32, 22 sty 2015

Do góry
Tess...gonię, ale nie jest łatwo, dobrze, że z gruntu rzeczy, jestem optymistką i jak już lepiej, to dziś się szwendam, najpierw u siebie, potem u wasbuziaki

tak, na ten moment koniec zimy, ruszyła wiosna, nawet u was
anemon juz prawie kolor pokazuje i skimma tuż tuż..

na kolejnym bluszczu listki młode

Juzia...no coś ty!!! zaraz stopnieje cmokam
to naciesz się moją
pąki magnolii gwiaździstej już się otwierają

wiciokrzewy w pąkach, część nawet ma liście i kwiaty, nie zgubiły przez zimę, na fotce wiciokrzew włoski
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 16:29, 22 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies