Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

JoannA 21:47, 17 lut 2015

Beatko, siałam tego miskanta i parę sadzonek mi nawet wyrosło.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=576
szemusia 21:54, 17 lut 2015

JoannA napisał(a)
Beatko, siałam tego miskanta i parę sadzonek mi nawet wyrosło.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=576

Dziękuję Ci Joasiu za info
Widzialam u Ciebie tego miskanta, ale nie sądziłam, że to właśnie ten
Bardzo ładnie się prezentuje. Z dat wynika, że na miejsce docelowe sadziłaś dopiero w następnym roku? To mam nadzieję, że te sadzonki, które wyrosły jakoś przetrwają. Teraz rozumiem, że jest suchy i trzeba go jak resztę ściąć?
JoannA 22:00, 17 lut 2015

Bałam się sadzić je jesienią i na zimę zadołowałam w doniczkach, wysadziłam wiosną 2014.
szemusia 22:09, 17 lut 2015

I tak Ci się ładnie rozrósł do jesieni
Jutro pójde zdiagnozowac mojego, choć pewnie suchy obecnie . Będę na niego dmuchać i chuchać
Agania 14:49, 18 lut 2015

szemusia napisał(a)
Wczoraj doszły wreszcie zamawiane nasionka (po prawie 2 tygodniach od złożenia zamówienia!). Więc dziś będzie wielkie sianie stipy, bo właściwie tylko dla niej zamawiałam w internecie - niestety u nas w sklepach o stipie nie słyszeli

W zeszłym roku z powodzeniem wysiałam stipę, lobelię, kostrzewę...
Mam nadzieję, ze i te mi wzejdą

Powodzenia Beatko z wysiewem, czy wszystkie nasionka masz na rozsady, ja spróbuję część wysiać wprost do gruntu, to też moja wielka przygoda z tym wysiewaniem nasionek
AgnieszkaW 15:07, 18 lut 2015

Beatko, roślinki już wysiane? Mnie się nie chce wysiewać do doniczek, mam to, co samo się wysieje w ogrodzie, ciekawa jestem, czy będę miała siewki werbeny w tym roku (chodzi mi o samosiewy w ogrodzie). U Ciebie na pewno będą wkrótce piękne sadzonki roślinne na parapetach, czego Ci życzę
szemusia 19:22, 19 lut 2015

Agania napisał(a)

Powodzenia Beatko z wysiewem, czy wszystkie nasionka masz na rozsady, ja spróbuję część wysiać wprost do gruntu, to też moja wielka przygoda z tym wysiewaniem nasionek

Ja też część będę wysiewać wprost do gruntu - mnie pracy wtedy z nimi
A część to w ogóle zakwitnie dopiero w przyszłym roku, ale cóż... ogrodnik musi byc cierpliwy
szemusia 19:26, 19 lut 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Beatko, roślinki już wysiane? Mnie się nie chce wysiewać do doniczek, mam to, co samo się wysieje w ogrodzie, ciekawa jestem, czy będę miała siewki werbeny w tym roku (chodzi mi o samosiewy w ogrodzie). U Ciebie na pewno będą wkrótce piękne sadzonki roślinne na parapetach, czego Ci życzę

Widzisz Agnieszko, ja do tej pory to raczej na rabatkach kwiatków nie miałam - raczej na minimalizm stawiałam A więc siewki nie mają szans wyrosnąć, no chyba że coś od sąsiadki
A werbena w zeszłym roku nie wzeszła mi wcale, myslę że za szybko jej się pozbyłam. Teraz już wiem, że ona dłuuuuugo wschodzi.
Też mam nadzieję na te sadzonki
Iwk4 01:44, 20 lut 2015

Beatko, świetny wybór nasion. Życzę powodzenia w siewie i wschodach. Nadrabiam zaległości nocną porą. Pozdrawiam
siakowa 07:47, 20 lut 2015

no przy takich iloscich to chyba koniecznosc czesc wprost do gruntu chyba ze masz osobne pomiezczenie tylko na rozsady pozdrawiam