Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 22:21, 13 lis 2014

Do góry

Jagodowe obowiązkowo pod siatką:
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:17, 13 lis 2014

Do góry
Dołączam się do życzeń urodzinowych
i wklejam różę
Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 22:11, 13 lis 2014

Do góry
Kwiaty w warzywniku mają za zadanie przyozdobić i zmylić szkodniki:

Pszczelarnia 22:00, 13 lis 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Pszczółko pytałaś u mnie o odmiany jabłoni... mam J.Grieve, Malinówkę i Agat. Czy znasz którąś z nich? Co o nich sądzisz?
Mój tawulec to ta wysoka japońska odmiana. Co roku przycinam go do samej ziemi i w ciągu sezonu rozrasta się jak szalony. A dodatkowo ukorzenia się z pędów... fajny krzew zadarniający .

Dokształcam się pszczelarsko ... nie wiem czy wszystko w tym kierunku zaskoczy tego roku... ale powoli...

O klonie polnym muszę poszytać... czy on się nie rozsiewa? Chyba, że w wyniku cięcia w żywopłot nie wytwarza nasion...

O tych jabłoniach nic nie wiem. Znam tylko malinówkę oberlandzką.O J.Grieve pisała Danusia, ze szkółkarze ją plecają do formowania.
Klon polny - jakoś nie zauważyłam, żeby się rozsiewał.
Tutaj żywopłot z klona polnego (generalnie klony lubią dobrą wilgotność powietrza i podłoża ponoć) w wersji angielskiej:

Wilcza Góra 21:54, 13 lis 2014

Do góry
...RAPORT Z WILCZEGO OGRODU...

...zawilce przekwitają, czy właśnie zaczynają drugie życie ?...jakież one ciekawskie...nie mam pewności, czy ładne...z pewnością wyjątkowe...

Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 21:50, 13 lis 2014

Do góry

Ogródek Ewy 21:48, 13 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Od Bogdzi dostałaś jeżyka a ja przesyłam takie futerko
Buksiki sobie poradzą już to przerabiałam, mam obwódki własnej roboty i mają się dobrze.

No proszę, kolejny słodziak w moim wątku.
Dziękuję Mirello, jesteś kofana
Och jak ja lubię takie prezeńciki.
Mój 4 arowy azyl... 21:47, 13 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Basiu, dostałam od znajomej sadzonki właśnie tego irysa trawolistnego. Coś mi świta, że już go miałam i jakoś nie kwitł za obficie. Jakie masz doświadczenia w tym względzie?

To roślina bezproblemowa. Potrzebuje słońca, nawet w półcieniu słabiej kwitnie. Ziemia wilgotna, odczyn obojętny lub lekko kwaśny. Kwiaty ukryte są między liśćmi, pięknie pachną - dla mnie wanilią, dla innych dojrzałymi śliwkami lub morelami.
U mnie rośnie od kilku lat w jednym miejscu, rozrasta się za pomocą kłączy. Jest zdrowy.

Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 21:45, 13 lis 2014

Do góry
Warzywnik z morwą w tle:

Wilcza Góra 21:41, 13 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

MAGIC

dziękuję, też bardzo lubię te zdjęcia
mają w sobie tyle jesieni, tyle ciepłego światła, że już chyba więcej być nie może
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 13 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj tylko przez chwilę zerknęłam na słoneczny ogród i zrobiłam kilka zdjeć. Prawdziwy listopad... w jesiennym słońcu leciały i wirowały liście, jakże to był piekny widok.

Nadla misz masz... trzeba ponownie przemysleć nasadzenia...

Przyszła różanka

Jesso,ta rabata jest śliczna,a jak tam jeszcze róże zakwitną,będzie totalny odjazd
Doczytałam o twojej chorobie,ale skoro juz dajesz radę klepać w klawiature,znaczy się dobrzejesz

Czy ambrowiec naprawdę pachnie ? Czy to tylko chwyt reklamowy.
Ogród prawie romantyczny 21:35, 13 lis 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Przyszłam Ci pomachać .

Odmachuję mocno, ale nie umiem tak ładnie jak Ty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:29, 13 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Uwielbiam te rozmowy o drzewach. Klony są fajne - jak nie muszą nic zasłaniać. Te kwiatuszki wiosenne i pękanie pąków liściowych cudne. I ta zieleń.

Ja zawsze mam opory przed egzotycznymi drzewami. Czy teraz posadziłabym platana w swoim ogrodzie? Nie. To drzewo za bardzo definiuje mi przestrzeń.

Dlatego właśnie niedawno dosadziłam kolejnego klona: Royal Red. Nie mam jak go pokazać, bo tuż po posadzeniu zgubił liście, ale mam nadzieję, że od przyszłego sezonu będzie mnie cieszył "od progu", bo rośnie na wprost drzwi wejściowych. Marzyłam o nim od dawna, ale trzeba było dużo naprzesadzać, żeby przygotować mu miejsce Cieszę się jak dziecko
Co do "egzotycznych" drzew - dla mnie nie są nimi platan, katalpa, czy inne, ale rzeczywiście u Ciebie jakoś trudno go sobie wyobrazić.
Jak wytężysz wzrok, to nowy klon ma na zdjęciu (z października) jeszcze parę listków:

Ogród, gospodarstwo i winnica w Wyken Hall (Suffolk - Anglia) 21:27, 13 lis 2014

Do góry
Bramy, furtki zachęcają do wejścia:
Ogródek Ewy 21:26, 13 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Szkoda, że kolory jesieni zaraz znikną. Zdjęcie od Bożenki sprawiło mi wiele radości, jeżyk jest taki słodziutki.... Pewna jestem, że buksy sobie poradzą, to silne roślinki.
Znowu wstawiłaś cudne zdjęcia, jak Ty to robisz że potrafisz wychwycić takie uroki.

Od Bogdzi dostałaś jeżyka a ja przesyłam takie futerko
Buksiki sobie poradzą już to przerabiałam, mam obwódki własnej roboty i mają się dobrze.

Mój 4 arowy azyl... 21:24, 13 lis 2014

Do góry
I zimozielone

Barwinek 'Variegata'

Trzmielina
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:23, 13 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Szukam tych laurowiśni i nigdzie ich nie mogę zidentyfikować!
Wszystko mi się podoba ale najbardziej stopniowanie kolorow wiśni umbraculifera.

No jakże moich cudnych laurowiśni nie możesz zidentyfikować!
Proszę, za sesleriami:

Mój 4 arowy azyl... 21:18, 13 lis 2014

Do góry
W zasadzie nie bardzo jest co fotografować. Tylko przebarwienia aktualne...

Modrzewnica

Bergenia

Irys trawolistny
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:10, 13 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pod wieczór poszliśmy na ognisko Na drugiej działce

Super. Lubie takie klimaty. I znajome twarze na zdjęciu. Były skoki przez ognisko? Ziemniaczki z masełkiem hmmm mniammm. Pozdrawiam
Jurajski Ogród 21:09, 13 lis 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajska jesień - cd

w czerwieni...

Agnieszko, to zdjęcie jest przepiękne!
Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies