Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podwórkowa rehabilitacja 17:44, 17 sty 2015

Do góry
Działka wkoło Lubczyka :) 17:44, 17 sty 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
A to wcześniej wspomniana garderoba w wiatrołapie

Super garderoba, musisz mieć wiatrołap dość duży. U mnie tylko płaskie lustro i wieszaki
Do raju daleko - u Ewy 17:43, 17 sty 2015

Do góry
Gratuluję 100!! To, że na 101 też się liczy

Kwiatuch ode mnie
Ogród Tosi 17:41, 17 sty 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Ambrowiec w White Cunnigan'sach i z pomidorem doniczkowym

Lawenda ze Stipą, której nie widać

Coś się dzieje z jednym cisem w mojej "zasłonie"

Tosiu jaki to ambrowiec? Chodzi mi ot czy jest kolumnowy czy zwykły i w jakiej odległosci od ogrodzenia posadzony? Jest fajny.
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 17:30, 17 sty 2015

Do góry
W moim kompostowniku rozpanoszył się kret Moja wina, bo nie dałam na spód pryzmy drobnych gałązek... biję się w piersi. Niech będę przestrogą dla innych.

Przeniosłam stelaż w nowe miejsce, dając na spód sporo drobnych gałązek.

Wystarczy?

Nie wiem jednak co zrobić ze starą pryzmą. Przerzucić ją, czy zostawić?

Dodam, że pryzma ma niestandardowy skład jak na kompost. Większość to darń ściągana z nowopowstałych rabat wynieszana z odpadkami kuchennymi typu skorupki jajek, obierki z owoców i warzyw itp.
Podwórkowa rehabilitacja 17:30, 17 sty 2015

Do góry
Z dedykacjądla wiosny
Wilcza Góra 17:28, 17 sty 2015

Do góry
przeszłam się dziś chwilkę po ogrodzie, przystanęłam na moment, żeby wygrzać twarz w cudownie ciepłych promykach słońca
zrobiłam też krótki przegląd tego, co na rabatach ... krokusy powychodziły, zawilce wiosenne w pięknych liściach, czosnki coraz wyższe pięknie się pną ku niebu...niech ta zima już nie wraca...
w każdym razie, u mnie w ogrodzie może już tylko narobić sporo złego

dzisiejsze słoneczko przypomniało mi, dlaczego foto-terapia jest tak ważna w leczeniu wielu schorzeń ...u mnie ta foto-terapia to ma kilka znaczeń ha ha ha
chwyciłam aparat i mamy dzisiejsze "ptasie radio"

dziś, jutro...odpocznę, złapię oddech, poukładam myśli i mam nadzieję, że i humor powróci...najchętniej w pakiecie z zapałem do życia proszę

Wilcze uściski przesyłam wszystkim odwiedzającym i jeszcze gile z podwieczorka - były 3 sztuki, tym razem bez swoich Pań (zdjęcia słabe, słabe światło )

Hortensja pnąca - Hydrangea petiolaris 17:22, 17 sty 2015

Do góry
dalszy ciąg zmian po 4 latach
Działka wkoło Lubczyka :) 17:19, 17 sty 2015

Do góry
A to wcześniej wspomniana garderoba w wiatrołapie
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 17:01, 17 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tam na tym wolnym pasku?
Nie bedzie przejscia po trawie, ale w sumie racja- jak tak wąsko, to komunikację warto wkleić w taras

wkelejm kształty ze sciezką.
Myślę że tam jest wąsko, warto na rogu domu dac jednak wąskie formy. Popatrz na plan.Inaczej bedzie wyłazic na ścieżkę, i mocno opierać się o ścienę domu. odsuniecie znowu spowoduje że ciasno się zrobi
Scieżkę przy ganku połaczyłam z opaską- ściezka na tym kawałku spełni rolę opaski
Wzdłuz domu jest opaska, rabata, sciezka

zgodnie z sugestią i pomocą Magnolii poczęłam przygotowania do przygotowań rabaty przedogródka
dziś się skusiłam i kupiłam bukszpany, na razie zadołowane w zacisznym miejscu. WYglądają zdrowo (listki, korzenie), mam nadzieję, że się przyjmą.

Ogród tworzony z pasją 16:29, 17 sty 2015

Do góry
Oznaki wiosny, a w przyszłym tygodniu ma przyjść zima...

Skąpana w słońcu 16:13, 17 sty 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dlatego sadzę jeżówki, przetaczniki, marcinki, rozchodniki

Piękne...
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 15:59, 17 sty 2015

Do góry
Żeby był dostęp z obu stron i wygodne pielenie grządki nie mogą być szersze niż 120 cm. Reszta dowolnie mniej lub tyle samo, ale nie więcej, bo nie będziesz miała dostępu do środka skrzyni.

Pod Laskiem 14:52, 17 sty 2015

Do góry
i jeszcze kilka fotek z wczoraj

nastepnie w w planie będzie zlikwidowanie tego czegoś kilka zostawie i włożę do donic, albo jeszcze poczekam i wszytko gdzieś przesadzę

a tak mi tatuś kochany rabatkę upiększył ostrokrzew to jego dzieło. Dobrze że mi cebulki nie uszkodził i osrtózek. Ostrokrzew na pewno przesadzę na skarpy w lesie

a tak to latem wyglądało kiedy ją założyłam. Nie zrobiłam zdjęć kiedy była jeszcze dosadzona biała i niebieska ostróżka

coś kiełkuje ciekawe co

in tu mam takie male miejsce do nasadzenia posadzę różę i ostróżkę. Może mój M zrobi mi pergole do róży

Kosolkowa Pasja 14:15, 17 sty 2015

Do góry
Drugi temat - teraz trochę z innej beczki, ale z bliskiego otoczenia omawianej rabaty bo z drugiej strony tarasu. Za huśtawką (na ostatnim tam gdzie chabry) posadziliśmy wzdłuż tarasu róże (giardina). Zostanie wąskie przejscie przy narożniku domu. To w sumie propozycja M., jedna z niewielu co do roślinności więc przystałam. Ale wciąz nie jestem przekonana ze to dobry pomysł.. Mam wątpliwości..Taras bedzie z dwóch stron osłonięty pergolami różanymi (po prawej pergola już jest, róze już spore), niby fajnie, ale chyba nie do konca..

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 14:12, 17 sty 2015

Do góry
W tej części na środku, pomiędzy jedną a drugą bramką planuję zegar słoneczny na postumencie, wokół koło i coś, ale nie wiem jeszcze co hihihi
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 14:09, 17 sty 2015

Do góry
Zastanawiam się, co posadzić po jednej i drugiej stronie schodów za kulkami buszpanowymi. Na razie wymyśliła tylko cisy na pniu, co o tym myślicie?
Po prawej stronie werandy rośnie róża przed nią jest mało miejsca.
Pod Laskiem 13:50, 17 sty 2015

Do góry
dzisiejsze zakupy

lawenda angustifolia
Pod Laskiem 13:47, 17 sty 2015

Do góry
Taki widoczek mi się marzy z tym domkiem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2960-historia-ogrodu-z-rowem-ktory-ma-byc-strumykiem?page=148#post_1

Wiejski Ogród Moniki 13:46, 17 sty 2015

Do góry
Monika1202 napisał(a)
Olu spójrz o taki sad mi chodzi :

[moderacja]

Po bokach spójrz ...
Co o tym myślicie ?
Pomóżcie proszę...

Na foty nie zdążyłam... u mnie naokoło sadu posadziłam liliowce.. każdy inny.... tulipany i krokusy. Zamiast ozdabiać sad wolałam włożyć kasę na zrobieni frontu, czy innych miejsc bardziej reprezentacyjnych...
To fotki mojego sadku.... drzewa posadzone bezładnie... ładna trawka załatwia wszytko, a do wiśni dobieram się z drabiną z każdego punktu Ale ja jestem praktyczna baba.

Pienne krzewy owocowe są w liliowcach...

Obejrzysz daj znać to usunę foty by ci nie zaśmiecać wątku. Ale mam czas 24 godziny!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies