Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:41, 05 kwi 2017

Do góry
W drugim ogrodzie po dwóch miesiącach orki na ugorze w drugiej części, pojawia się światełko w tunelu, że dam radę to ogarnąć...

Silvery posadzone symetrycznie po dwóch stronach wejścia do domu

Żywopłotek bukszpanowy wykopany z pierwszego ogrodu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:37, 05 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Mirelka, możesz obciąćte wysychające żbła, najlepiej terazbo póżniej to szkoda już ciąć jak będą nowe zielone.
Na czarne plamki pryśnij czymś na grzyba. Czym, to nie wiem...

Poli tak zrobiłam i czekam na efekt
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:34, 05 kwi 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Wcześnie szybka pokrzywa u Ciebie A silverki to gdzie kupujecie dziewczyny? Chętnie odkupię jeżeli ma Ktoś nadmiar Polinko myślałam by je kupić i dać w cienisty zakątek by mi ładnie go rozjaśniły... czy będzie im bez słońca dobrze?

Martuś, na pewno będzie im dobrze w cieniu To carex polecany do cienistych i półcienistych miejsc, pięknie rozświetlający taki ciemniejsze rabaty.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:32, 05 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Poli czy to ID????
Jest troszkę inne niż twoja????
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5976-nowego-poczatki?page=17

Myślę, że to ID Piękne, zdrowe okazy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:24, 05 kwi 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Poli rozdrabniacz moim zdaniem nadaje się do traw i miskantów, bo one są długie. Jakby co, możesz popchnąć jakąś gałązką (uwaga na palce ).
Noże co prawda usadowione są dość nisko ale zawsze jest obawa wkładać paluchy/rękę w ten kaptur
Sama zmieliłam swoje dwa miskanty a raczej te suche coś co po nich pozostało.
Jak chcesz do samych miskantów to poszukaj modelu ze słabszym silnikiem - stihl ma duży wybór
Emus kupił naszego w najbliższym sklepie stihla

Pooglądaj sobie na all... jaki jest duży wybór i jak różne są ceny

Pa pa

Aniu, dzięki za szczegółowe wyjanienia. Muszę pod koniec sezonu zagłębić temat bo na wiosnę to podstawa taki rozdrabniacz w drugim ogrodzie. Na szczęście eM lubi takie zabawki to obluka co i jak

Buziak
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:22, 05 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Przepiękne są chcę takie - kupowałaś przez neta czy stacjonarnie? jeszcze raz dziękuję za foty

Proszę bardzo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:22, 05 kwi 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Miałam pytać czy silvery w półcieniu dadzą radę i doczytałam że tak. Super że cały wykład o silverach jest.

Cześć Ewko u mnie

Silvery to idealne carexy do cienia i półcienia. Dziękuję, że "wykład" się przydał
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:20, 05 kwi 2017

Do góry
Mira104 napisał(a)
Piękne masz te trawy, czy możesz podać namiary na szkółkę?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:20, 05 kwi 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

To jest piękne!
Byłoby najlepiej właśnie utrzymywać od środka pnia dziurkę i podświetlić drzewo od dołu.
Pozdrawiam

Małgosiu, bardzo Ci dziękuję za opinię! Konkretnie i rzeczowo, i tak też zrobimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:19, 05 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka u Ewy pisałaś, żeby Carexy ID ściąć na jeża, bo ścięte tylko krótko źdźbła i tak zrobią się suche.
Ja nie obcięłam na jeża i źdźbła wysychają. Co teraz mam zrobić? Jak zaczną wypuszczać to obciąć na jeża i będzie ok?

I jeszcze jedno. Moje Carexy Evergold mają czarne plamki. Toszka komuś w takim przypadku radziła wykopać, oczyścić, wypłukać w jakimś roztworze. Ja tego nie będę robiła. Znasz inny sposób? Póki co spryskałam preparatem na grzyba.

Mirelka, możesz obciąćte wysychające żbła, najlepiej terazbo póżniej to szkoda już ciąć jak będą nowe zielone.
Na czarne plamki pryśnij czymś na grzyba. Czym, to nie wiem...
Nowego początki 11:18, 05 kwi 2017

Do góry
HIHIHI nie wiem Jest piękna, duża...Polinka jest znawczynią ID - podpytam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:17, 05 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Poli, u mnie pokrzywy to ledwie przy ziemi widać, a Tobie już gnojówka się pieni

Ale te silvery to masz urodziwe!

Edytko, już się wypieniła Ogród już podlany pierwszą gnojówką.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:16, 05 kwi 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Byłam w sanatorium...24 dni zabiegów, dużo ruchu, aquapark codziennie i kręgle 3 razy w tygodniu, tańce też....a jakże, codziennie po kilka kilometrów chodzenia na kijach, ugotowane, podane, posprzątane....3 książki przeczytane....I przede wszystkim naładowane akumulatory oraz lepsza kondycja fizyczna oraz reset w głowie....Było warto
Teraz tylko trochę do nadrobienia zaległości w pracy, w domu, w ogrodzie...Ale za to mam zapał i chęci na nowo do życia....I ta wiosna cudowna...

Małgosiu, fajnie, że mogłaś odpocząć! I najwazniejsze, że akumulatory naładowane-teraz to niezwykle potrzebne do codziennego życia.Też lubimy taki aktywny odpoczynek Leżenie plackiem na plaży to nie dla nas

Buziaki pogodna dziewczyno
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:12, 05 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Cbolewcia, silvery się ścina tak nisko?
ID też tak tniesz?

Marta, wszystko carexy tak nisko tnę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:12, 05 kwi 2017

Do góry
Moniq napisał(a)
Piekne te silvery. Podlewasz trawki gnojówka z pokrzywy?
U mnie jeszcze malutkie coby nazbierać.

Monik, wszystko w ogrodzie podlewam gnojówkami.
Nowocześnie z różAnką :D 09:56, 04 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu i u mnie większość host już kły pokazała

Ostatnio przeglądałam i pomyślałam o Twoich kubikach
https://pl.pinterest.com/pin/301952350003748843/

Ania znam to boskie jest to jedna z pierwszych inspirek pamiętam jakie podrzuciła mi Polinka na front. czasem żałuję że nie skorzystałam i w sumie to nie wiem co za zaćmienie miałam ale myślę że mój obecny pomysł świdośliwy w lawendzie będzie równie efektywny...zwłaszcza że mam tam lekki spadek terenu
Nowocześnie z różAnką :D 22:20, 03 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, Gracki mają być za hortkami? Ile tam jest miejsca od żywopłotu do hortek? Hortki masz Limki? Planujesz je nisko ciąć?

generalnie ta rabata kwadratowa 3x3 z przetacznikiem itd jest obok hortensji ale myślałam gracki dać też rzeczywiście za hortkami aby takie "przejście" było..dobrze myślę? między tujami a hortkami jest 140cm, Limki, chciałabym aby tak max 1,5m miały to niewiem ..tne tak na 3-4 oczkiem..
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:29, 03 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Świetny pomysł z akwarium! I dobrze, że wytłumaczyłaś bo już się bałam, ze te rybi to tam uwięzione

Eeee-gdzieżby uwięzione...szybciutko by popadały bidulki. W akwarium woda zdecydowanie szybciej się nagrzewa.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:45, 03 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Sobota aktualna? Jeśli tak to mogę coś Ci zabrać ciut małych Silverów, jeśli Ci nie zależy na dużych sadzonkach?

Aktualna. Tylko nie wiem na która godzinę?????
Priv
Ogród Ani :) 11:37, 03 kwi 2017

Do góry
Cieszę się razem z Tobą z rabat

Jak będziesz miała chwilę czasu, podeślij na maila info gdzie i za ile kupiliście ten rozdrabniacz Myślisz, że do traw będzie dobry?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies