Mirko jak wczoraj robiłaś oprysk RT to dzisiaj lub jutro zrób oprysk PW lub OW.
RT to lepszy zamiennik HT.
PW to lepszy zamiennik OW.
Jeśli decydujemy się na takie opryski to wybieramy RT lub HT i tym pryskamy jednego dnia a drugiego PW lub OW. Po 7 dniach powtarzamy zaczynając od RT lub HT.
W weekend postaram się napisać jakiś dłuższy post o naturalnych opryskach. Mam nadzieję, że doba się wydłuży
Ja w planowaniu kiepska jestem, ale chyba podobnie jak Ania radzi bym te trzmieliny dała bliżej hortensji. Pomiędzy trzmieliny trawy i za nimi też trawy, ale już inne niż te pomiędzy.
Jak wysokie są te trzmieliny na pniu?
Ja w ogóle te buksy na pniu dałabym pojedynczo jako akcent, tak jak w ogrodzie małym ale pojemnym. Takie lizaki to doskonałe akcenty.
Posadzenie w trójkącie wyglądają co najmniej dziwnie.
Tosia, ale ten ogród jest cały w buksach, a u mnie tylko jeden kawałek, wiem, że muszę to zmienić i myślę gdzie to dać, ot wyszła moja zachłanność na buksy Patrze się też na wymagania glebowe i nie mogę dać ich wszędzie.
Dziś dosadziłam brzozy, tuje przygotowałam podłoże pod wrzosy, na razie przemieliłam ziemię z trocinami i korą, pomalowałam część obręczy pod kwiaty, czy hortensje.