Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 14:28, 05 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

amarylisa ja wystawiam z doniczka na słońce ...pod słoneczna sciane domu ...i szybko zasychaja ..potem do garazu ....ale cos z moimi zrobiłam w tym roku nie tak ...obudziłam 6 tygodni przed wigilia i maja zielone liście ...ale do kwitnienia nie sa skore ....no ale juz trzymam ...moze zakwitna w tym sezonie ...znów

cos nie umię nimi sterować ...niby robie wszystko tak jak pisza w necie ale u mnie kwitna kiedy chca ...kazdego roku mi kwitły ....ale nigdy wtedy co chciałam ( moje sa wiekowe może z 10 lat maja albo wiecej bo wczesniej były u mamy)

PS. jakbym spotkała jakiegoś pełnego to moze sobie kupię bo te moje to zwykłe limonkowe sa

Trzymam je cały czas w doniczkach. Czyli na dwór do domku gospodarczego czy może lepiej w grunt?
lojalna_ 14:29, 05 kwi 2017

Edziu w doniczkach są w ziemi .

Angeliko to Picobello miniaturka ))
17:33, 05 kwi 2017
nigdy moje amarylisy nie opuszczały donicy

ja dawałam na słońce bo zeimoa szybciej wysycha i cebule łatwiej zasychaja ....marne szanse na zaplesnienie ...potem dasz do domku jak je dobrze podsuszysz
amelia_b 19:02, 05 kwi 2017

Joluś a czy ja mówiłam Ci że piękne te drzewa nowe masz? Pewnie nie to mówię
polinka 19:44, 05 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)

Padłam...Joluś, cudowne te graby i stelaże do tego! Cuuuudeńko

Kupowałaś od razu rozpięte?
Madzenka 07:01, 06 kwi 2017

Jakie zimono było? Wczoraj w Katowicach było słońce i lato w porówaniu z temperaturą we Wrocławiu.

NOSOR robi wrazenie , ale nie widzę wiekszej róznicy niz w NFM Za to koncert jaki dla orkiestra powalił mnie na kolana, Chopin i Killar aż dreszcze miałam
agata19762 08:05, 06 kwi 2017

Kolejny już raz zaglądam na Twoje donice...bardzo mi się podobają.
Iryski przy kostrzewach świetnie się prezentują.
Miłego dnia Jolu.
U mnie pada.
lojalna_ 08:14, 06 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Jakie zimono było? Wczoraj w Katowicach było słońce i lato w porówaniu z temperaturą we Wrocławiu.

NOSOR robi wrazenie , ale nie widzę wiekszej róznicy niz w NFM Za to koncert jaki dla orkiestra powalił mnie na kolana, Chopin i Killar aż dreszcze miałam

Ale numer szok !!! My też chcieliśmy się wybrać ale to na kameralnej i szybko bilety się rozeszły. Idziemy dzisiaj ....... świat generalnie mały jest.

Fajnie ze Ci się podobało i nasz nospr godny uwagi )))))
lojalna_ 08:16, 06 kwi 2017

agata19762 napisał(a)
Kolejny już raz zaglądam na Twoje donice...bardzo mi się podobają.
Iryski przy kostrzewach świetnie się prezentują.
Miłego dnia Jolu.
U mnie pada.

U mnie też pada ale to bardzo dobrze sucho strasznie juz miasta łam podlewac ogrod.

Donice kupiłam w Obi chyba trzy lata temu.koleja jest juz wyprzedana szczerze mówiąc już savo wiele ładniejsze.

Jak młody lepiej?
lojalna_ 08:18, 06 kwi 2017

polinka napisał(a)

Padłam...Joluś, cudowne te graby i stelaże do tego! Cuuuudeńko

Kupowałaś od razu rozpięte?

Dzięki bardzo tez mi się podobają. Kupiliśmy godowce . W sobotę ma przyjecha c jeszcze jeden do narożnika w ksxtalcie L .

I teraz tak patrzę i juz wiem ze super by to wyglądało do końca plotka po drugiej stronie.......