przezimował wilczomlecz w lasku, drugi w gorszej kondycji, ale odbija od korzenia
Pierwszy raz żagwiny mi przetrwały zimę i gdzie? W tamie
piwonia się wysiała?
naprawiona tylna ściana rabaty
te pięknie przyrastają i kwitną co sezon, a nie są to osławione EE, ale nie powiem które bo znaczniki popłynęły z powodzią, sama żałuje bo kupiłabym więcej, do tego ładnie pachną orzechami
łatwo nie było
i po
teraz trzeba wymyślić nową podporę
i nie mam pojęcia jak wytępić ten podagrycznik z pomiędzy nich Walczę już 6 lat, a jest go co rok więcej. Pochłonął fiołki, bodziszki, anafilisa, i firletki halcedońskie.
Pcha się w rabatę co dziwne nie pcha się w trawnik.
Po wczorajszym dniu sterty znacznie urosły
Naprawiamy czyli wymiana bali konstrukcję w kąciku zadumy. Róże przycięte to łatwiej to zrobić
mocno się już przechyliła drewno zgniło najwyższa pora
jeszcze pare lat postoi
brakuje rytmu, trudno trzeciego tej wielkości nie dokleję, a mniejszy będzie wyglądał głupio.
w warzywniku posadzona kapustka
W inspekcie cukinie, fasolnik, śmierdziuchy, chabry, kalarepki dla przyjaciół i co tam jeszcze, sałatka i koperek wschodzą
I może wschodzącej gwiazdnicy czyli u nas się mówi miesoczyku
Bożenko, Basiu -> dzięki. Muszę w tym roku poobserwować przekwitające hiacynty. Teraz sobie kojarzę, że czasami na łodyżce wiszą jakby kuleczki.
Dosyć szybko ścinam hiacyntom przekwitające kwiaty, więc raczej nie daję im szans na wytworzenie nasion. Ale przy tej ilości hiacyntów, jakie mam, mogło się jednak zdarzyć, że któregoś przeoczyłam.
Na zdjęciu rodzinka hiacyntów. Parę lat temu rósł tu tylko jeden. Liczę u hiacyntów na rozmnażanie przez cebulki przybyszowe, ale rzeczywiście czemu by nie mogły mnożyć się również przez nasiona? Byłoby to całkiem logiczne i dowodzi tego obserwacja Bożenki.
Kwiaty magnolii często cierpią od przymrozków, moje w zeszłym roku oberwały wszystkie.
Wrzośce po prawej są ciekawym kontrapunktem dla różowych kwiatów magnolii. Gdzieś już widziałam tak zestawione wrzośce. Peonia długie życie? A co to? Wszystkie piwonie są długowieczne. Na etykiecie jest podana odmiana? Ach, marketing!
Dziękuję za inspirację
A co z rojnikami robisz zima? Kiedyś nieopatrznie zostawiłam róże na zimę na dworze i zmarzła,więc się zniechecilam do wieloletnich w donicach