Toszka. Ehh. Taka szkoda, że jej nie ma. Od Toszki i Mazana nauczyłam się najwięcej na tym forum. Toszka prezentowała jasno swoją opinię, ale było także jasne czyj to ogród i do kogo należy decyzja. Dialogi z Anią/Anbu, której poleciła wykopać i ponownie posadzić cisy, które Ania właśnie skończyła sadzić to dla mnie jedna najzabawniejszych dialogów na forum. Lubię do nich wracać.
Ja Toszki nie znałam bo jak przyszłam to jej nie było już. Trafiałam na jej wpisy. Teraz modne na insta jest udzielanie rad jak przygotować glebe pod nasadzenia. Jak to widze i słyszę to zawsze o Toszce myślę.
Wiele ogrodów na insta jest z tąd. Tu są ich początki. Tylko właściciele nie mówią skąd mają wiedzę. Jakie były ich początki. Nie wiem czy to wstyd wywodzic się z O?
Przyszłam na forum się czegoś nauczyć i nie moge zrozumieć tego fochania się bo ktos wyraził podgląd w temacie poza ogrodowym. Jak mi coś nie pasi to omijam i już.
Lubie to forum bo nie jest zbiorem lukrowanych obrazków tylko kopalnią wiedzy i dzięki wielu życzliwym osobom mam taki ogród . Poza dobrymi radami i nauką dostałam też realną pomoc w postaci roślin.
I dostałam też wsparcie od wielu dziewczyn w chorobie. To bylo ważne i mi bardzo potrzebne.
Także zostaję
Mnie afery jakoś ominęły na szczęście na forum l, w sumie dziwią mnie, jak ktoś ma problem z czyimś ogrodem to niech do niego nie zagląda, przecież każdy ma inne gusta. Mnie Toszka opierdzielila na samym początku, że zabieram się do ogrodu od d... strony i pamiętam, że mówilam eMowi, że tylko na mnie tu krzyczą, że wszystko źle robię i każą wszystko przesadzać Bardzo mało mnie przez to było na początku ogrodowania
A to wszystko było dla naszego dobra by nam w przyszłości odjąć roboty i żeby rośliny dobrze i bez kłopotów rosły bo to już jest sukces i zachęca do dalszych wysiłków
Wypiękniały nam ogrody dzięki O niesamowicie Jak się jedzie przez Polskę i zagląda ludziom w podwórka, a ja tak mam, że każdy ogródek zawsze przyciąga moje oko to od razu widać kto przynajmniej zagląda lub podpatruje O. Są sprawdzone zestawy roślin i te ogrody zdecydowanie różnią się od innych układem rabat, prowadzeniem trawników, ścieżek i bogactwem roślin
Nie mówię tu o ogrodach, zakładanych przez firmy ogrodnicze, te też widać od pierwszego rzutu okiem.
ale Ogrodowisku zawdzięczamy bardzo wiele w tym również to, ze nam Kraj dzięki niemu wypiękniał jakby nie było