A dla podpowiedzi prostych ścian z roślin i rozczochranych rabat, koniecznie obejd=rzyj tylko galerie zdjęciowe pod linkiem
https://www.ogrodowisko.pl/tag/chelsea-flower-show
Takie naturalistyczne w duchu nowoczesności albo na odwrót - będziesz miała bardzo dużo.
Ramki z bukszpanu, surowe monolity kamienne, a w środku łąka albo prawie "łan żyta" z kwiatami. Trawy.
Danusiu, czy ty słyszałaś o rozplenicy, która jest bordową trawą? część jej kwiatostanu to białe źdźbła, częśc rózowe; jutro sfocę i wstawię zdjęcie, ponoć wielloletnia, takiej nie widziałam, a trafiłam na nią w poszukiwaniu karbidu; twoim zwyczajem wykupiłam wszystkie
Tak, ale ona jest jednoroczna Można ją co roku kupować.
Sebek, ten trick ja też chcę, nauczysz mnie ?, bo ja z cofaniem a raczej parkowaniu tyłem, noga jestem
A wrzosy dwa inne są
O jeju jeju
Pisząc dwa "identyczne", miałem na myśli, że sam się z siebie śmieję jakie to oko do roślin mam
Danusiu - a co do parkowania to byś musiała pachołki ze sobą wozić
Bo przy drugim pachołku przekręcasz kierownicą w prawo o 180 stopni, przy trzecim o drugie 180. A jak już się auto wyprostuje to szybciutko w lewo o całe 360 Ja nie mam pojęcia jak sobie będę radzić kiedyś w prawdziwym parkowaniu, bo chyba tam pachołków nie będzie
Te bukszpany dobre są na kule. Bardzo ładne. Teraz już się z cięciem wstrzymaj do wiosny. Możesz dodać tutaj żółtych żurawek lub Carex Evergold. Rozjaśni.
Łatanie zrób też na wiosnę, podsadź małymi tam, gdzie masz luki, potem dotnij i zrosną się.
Zobacz na moich ostatnich stronach w wątku II. kompozycje z kulkami trawki.
Nieco z boku, ale pomiędzy bukszpanami może miskanty?
Danisu,
Dziękuję za odpowiedź własnie myślałam nad żółtymi żurawkami- ale czy one wytrzymają taką patelnię cały dzień? czyli te duże też nadają się na kulki? to będzie wyzwanie na wiosnę miskanty mam posadzone za tujami na nóżkach- widac na 2 zdjęciu, narazie 5 szt, bo 1 mi brakło i przy drgiej tujce też chcę tak posadzić, a przed nimi? no właśnie- co? może te żurawki, albo Carex Evergold, jak mi radzisz lub myślałam też o runiance, wymieszać ją z żurawkami
Te bukszpany dobre są na kule. Bardzo ładne. Teraz już się z cięciem wstrzymaj do wiosny. Możesz dodać tutaj żółtych żurawek lub Carex Evergold. Rozjaśni.
Łatanie zrób też na wiosnę, podsadź małymi tam, gdzie masz luki, potem dotnij i zrosną się.
Zobacz na moich ostatnich stronach w wątku II. kompozycje z kulkami trawki.
Nieco z boku, ale pomiędzy bukszpanami może miskanty?
Hmmmmmm ... a gdyby żurawki w jeden rządek od brzegu .. a trawki 3 w kupki????? Pod wysokie trawki??????? Hmmmm.. tak sobie głośno myślę...... będzie większy ład..... i wszystko bardziej wyeksponowane.... Tylko trawki zanikają, a żurawki są cały w zasadzie rok z wyjątkeim któkim na wiosnę... ale są stożki....
Pas żurawek.. pomiedzy stożkami niskie trawki...... ale ja to nie umiem projektowac..... mnie nie bierz Kondzio pod uwagę...... Ja swoje wszystko 100 razy przesadzam..aż dojdę do jakeigoś "może być na teraz"