Bogusiu,
z trawami to ja też dopiero zaczynam. Odmian mam sporo bo chcę sprawdzić która najlepiej poradzi sobie w naszym surowym klimacie.
A tu miskant nn wyhodowany własnoręcznie z nasionka. Narazie ma tylko dwa kwiatostany ale jak cieszą
Jak już posadziłaś czosnki... i chcesz trawki i trochę koloru.....
To może tak???? Kurcze , na panierze nie umiem układać roślin..
Patrzę jeszcze raz na fotkę.. i to co narysowałam to mi nie pasuje.. jednak neiaktualne jest to co na moich bazgrołach. Wrzosy przeniosłabym pod bonzaja dla ubogich. I turzyce też.
Wzdłuż brzegu całego brzegu, a nawet w układ L dałabym lawendę.
W środku Bitelsy (nie mam tej trawki i nie wiem do końca jak się zachowuje)
Do czosnków dołożyłabym dużo krokusów ..fioletowych lub lawendowych.
Pomiędzy trawki rzuciłabym kilka kępek niskich jeżówek.
Pisałaś o iryskach, dałabym w gęstej kępie z dwóch stron kamienia.. ze względu na liście potem.
Jak chcesz różę, to może jedna jakąś wyższą tam gdzie nr 4
A może tak? Jednak po przemysleniu myślę o tym ekranie z cisa. Tyle że w takim ułożeniu - szybko mi się koncepcja zmienia tak pomyślałam że za kilka lat jeżeli będzie trzeba to kogos wynajmę do przeróbki w ogrodzie przecież nie muszę robić sama wszystkiego. Nie wiem czemu myślę że muszę sama wszystko tak się przyzwyczailam i myślę o tym jako o wielkim problemie. Co myślisz o tym?
Dziękuję dziewczyny (Magdalenka oraz Zawitka) za miłe słowa, przekonałyście mnie bym tutaj został więc dalej będę was wszystkich kusił mymi fotkami i tym co zdziałam w ogrodzie
Parę nowych foteczek
Bisetti
Fargesia murielae
fargesia dracocephala green dragon
fargesia red panda
fargesia nitida
mam jeszcze jedną fargesie tylko niestety nie znam jej nazwy ktoś pomoże??