Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:23, 03 sty 2015

Do góry
a w piwnicach bałagan ale pokaże bo koty są wszędzie ale drugiego pomieszczenia nie pokaże bo tam ciężko dojść gdzie kolwiek

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:39, 03 sty 2015

Do góry
to właśnie jest ten tajemniczy Don Pedro z krainy Tatrzańskiej

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:37, 03 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wizytówka jesienna uaktualniona...zapraszam... jeszcze została zima.... i uciekam do koleżanki... bo sama rządzi w kuchni a ja jak świnka siedzę na komputerze zamiast pomagać.
Zostawiam trochę moich ptaszków by na wątku nie było za nudno.. czyli moi skrzydlaci goscie
Modraszka

Sosnówka

Zięba jer

Grubodziób

I wiele innych, ale post to 4 foty i finito

Nie dość, że masz wszelkiego kwiecia że aż kipi to na dodatek takie różne cudne ptaszki buu u mnie sikorki tylko kota się nie boją - muszę poobserwować lepiej

pozdrawiam z wietrzowiska

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:16, 03 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję za życzenia. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam życzę

Ogródek Iwony 11:52, 03 sty 2015

Do góry
Iwonko, ponieważ nie wiem, od czego zacząć, zacznę od początku
Gratuluję 300 stron! Pięknie
Zostawiam kwiatki

Samych słonecznych dni i jeszcze piękniejszego ogrodu w Nowym Roku 2015!
I jeszcze wszystkiego dobrego na urodziny Twojego syna
Ufff, zebrało się tego troszeczkę
Ponadto - sopelki śliczne, u mnie takich nie ma a za linki także dziękuję
Pozdrawiam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:37, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie już po śniegu śladu nie ma, ale z tego co zapowiadają to jeszcze nie jest ostateczne pożegnanie. Przepowiednie Madżenkowe na temat kwitnienia krokusów na początku lutego chyba się sprawdzą
Mnie się wydaje, czy ktoś się zapomniał o podciananiu gałęzi

Pewno że krokusy w lutym będąU minie wiosna zawsze była najpóźniej a w zeszłym roku zawitała jak jeszcze dekoracje świąteczne były
To z zeszłego roku 14 luty

16 luty

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:28, 03 sty 2015

Do góry
Kot jeszcze przed operacją - jak siedzi!

Ciasteczka w trakcie produkcji

Stół w oczekiwaniu na spóźniających się gości sylwestrowych

Miłego dnia!!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:09, 03 sty 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:08, 03 sty 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:05, 03 sty 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:03, 03 sty 2015

Do góry
Wczoraj do 13 było piękne słońce i 7 stopni później się rozpadało i śnieg znikał w oczach. Jako że go nie lubię to nie żałuję Dzisiaj odkryłam że krokusy już wielkie z pod śniegu wystają

Oczka skute lodem

I takie tam widoczki ogrodowe
Ogród w budowie - nieustającej 10:59, 03 sty 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
W środku:

Bombki w stare obrazki, ale to nie jest dekupage:

Gabrysiu wrzucam prywatę...... wybacz... ale patrzę na bombkę i widzę portret Felka. Nic tylko ukraść bombusię Zaglądałam do Ciebie cały czas, tylko z powodów innych nie byłam w stanie odnieść się do postów.

Choinka do jedzenia nigdy u mnie nie byłą, ale zawsze były rożne smaczne rzeczy do podjadania, a raczej do podkradania I coś się jeszcze zostało, bo wnusio nigdy nie jadł cukierków, ale na choince od razu wypatrzył czekoladki... i udało mu się ja podkraść Nie wiem co zapamięta z takiej choinki w tym wieku, ale na chwilę obecną było to coś co pamięta.
Twoja choinka i ozdoby są piękne... takie lubię... to mi w duszy gra. Szukałam z koleżanką inspiracji na wianek z orzechami (bo taki che by jej zrobić na przyszły rok) i... najbardziej się nam spodobał Twój z zeszłego roku.

Spotkanie na bobmkowanie..... u Ciebie ...może być.. autostradą jest teraz całkiem szybko, myślę, że 1,5 godziny i na miejscu. na szydełku kiedyś też dziergałam..ale się nie podejmuję powrotu do rękodzieła. Jestem chętna na spotkanie...czy to jajka czy bombki.. stawię się i może nawet któraś z moich koleżanek podkarpackich by się zabrała ze mną.. jak nie masz nic przeciw......

U mnie dopiero dziś przyszła odwilż, ale śniegu było bardzo mało..

Kumkwiata nigdy nie jadałam, wiec jak Agata nie znam smaku...

Pierniki za rok też robię..z wnusiem..... w tym roku nauczyłam się robić pierogi.. to i tak wielki sukces w moich zdolnościach kulinarnych.. a i kapuśniaczki wg przepisu Bogdzi zrobiłam. Baaaaa zostały nawet zjedzone

Sporo jeszcze miałam w głowie co miałam napisać, ale zrobię wyślij, bo na laptopie potrafi mi zjeść wpis.....

Masz naprawdę piękne dekoracje, choinkę..... piękne to takie co nie tylko są ładne ale mają "duszę" "klimat". mają to coś... nie wiem jak to określić słowami....

Oczywiście wszystkiego dobrego w Nowym roku... ogrodowo, życiowo, zdrowotnie...
Tamaryszek 09:51, 03 sty 2015

Do góry
Francuski jest piękny ja mam taki tradycyjny
co roku obcinam do łysa i odrasta mam go w kształcie drzewka na zdjęciu 1 mc po obcięciu teraz ma 3 razy większą koronę.
Nasz przydomowy ogródek 09:02, 03 sty 2015

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 08:59, 03 sty 2015

Do góry
Dziękuję Haniu,Gosiu,Kondzio,Karolu dla Was też zasyłamy życzenia pomyślności w Nowym Roku.

A poniżej - miniaturowa zima jest to i miniaturowy bałwanek. Jest jeden na plusie i zaczyna mu z noska kapać niestety.

Makowo na Kociewiu 01:21, 03 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Małgosiu ja Tobie również pięknego Nowego Roku życzę.
Jeśli chodzi o obwodkę z bukszpanu to musiałam ją przesadzić z kilku powodów po pierwsze tam jest miejsce gdzie sieję zioła i obwódka w tym miejscu nie może być zasilana sztucznie ani nie mogę jej zapewnić chemicznej ochrony tak jak reszcie bukszpanów. Z tego powodu bukszpany nie rosły tam dobrze. Po drugie jest to miejsce gdzie jest bardzo widoczny spadek terenu, więc obwódka tam jeszcze bardziej to podkreślała co mnie baardzo denerwowało. Dużo lepiej wygląda mniej formalne wykończenie tego fragmentu rabaty. Obwódka poszła na nową różankę

Dziękuję za takie miłe słowa Małgosiu to baardzo motywujące
ściskam baardzo mocno

Teraz rozumiem, ja swoje zioła sieje i sadze do doniczek które ustawiam w rogu pod kuchennym oknem na metalowym trójkatnym regale - mam tam taki 3-pietrowy mini ogródek ziołowy w donicach ale nigdy go nie zasilam sztucznie w odróżnieniu od pozostałych donic i rabat.

Obwódka na różance - jak najbardziej pasuje...bukszpan i róża to zgrana para.
Pozdrawiam!
Makowo na Kociewiu 01:07, 03 sty 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
KASIU MAKASIU ! WSPAMNIAŁEGO, SZCZĘŚLIWEGO, POGODNEGO I POMYSLNWGO NOWEGO ROKU !
widziałm twoje świateczne ozdoby i magie świątecznego ogrodu w sniegowych czapkach - pieknie
Mikołajki - rozbrajające
Teraz obejrzałam historie twojej rabaty, wielce pouczjące dlas mnie - pieknie widac jak doskonalisz i rowijasz swój ogród. Podobał mi sie ten etap kiedy miałas obwódke z bukszpanów we fragmencie. Dlaczego zlikwidowałas ja?
U mnie jeszcze wiele brakuje aby miec tak jak u ciebie chociaz sie staram.
Podobaja i sie twoje kule i te na dole i te na pniu, twoje stipy, kosmosy i w ogóle jestem fanka twojego ogrodu
Buziaki i pozdrowienia zostawiam!

Małgosiu ja Tobie również pięknego Nowego Roku życzę.
Jeśli chodzi o obwodkę z bukszpanu to musiałam ją przesadzić z kilku powodów po pierwsze tam jest miejsce gdzie sieję zioła i obwódka w tym miejscu nie może być zasilana sztucznie ani nie mogę jej zapewnić chemicznej ochrony tak jak reszcie bukszpanów. Z tego powodu bukszpany nie rosły tam dobrze. Po drugie jest to miejsce gdzie jest bardzo widoczny spadek terenu, więc obwódka tam jeszcze bardziej to podkreślała co mnie baardzo denerwowało. Dużo lepiej wygląda mniej formalne wykończenie tego fragmentu rabaty. Obwódka poszła na nową różankę

Dziękuję za takie miłe słowa Małgosiu to baardzo motywujące
ściskam baardzo mocno

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:51, 03 sty 2015

Do góry
A to mój berberys green carpet - jego czerwone owoce - przysmaki dla ptaków prawie wyjedzone i smutno teraz - tak łyso i buro wygląda

A jeszcze niedawno tak cieszył oczy :
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:42, 03 sty 2015

Do góry
Dobrze że mam trochę zimozielonych bukszpanów i że zostały niewyciete hortensje oraz inne byliny i trawy....zawsze to coś.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:37, 03 sty 2015

Do góry
Smutno się patrzy na takie zmrozone rodki z opuszczonymi listkami aż trudno uwierzyc w cud odnowy na wiosne i bogactwo kolorów, prawda ?
W tym odradzaniu sie roślin i całej przyrody na wiosne tkwi jakaś magia jednak........bo dziś one wyglądają jak jakieś zmarznięte bidulki, a wiosną.....eh już sie nie mogę doczekać tej wiosny

I jakaś "mrożona " róża (Pastella) się nawet trafiła pod obiektyw....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies