Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Mala_Mi 11:08, 31 sty 2015

Mira.. przyjedziesz .. nakopiesz

Doroty ogród mi w duszy gra bo takie lubię.. fajne, ale swobodne, uporządkowane, ale ciut naturalne.. zresztą widać w jakich ogrodach buszuję I gdzie mnie najwięcej

A teraz to był ostatni wpis do wieczorka.. odbieram wirtualne kopniaki

Szpaler z jabłonek ozdobnych emusiowi się zachciało.. coś i dla siebie w takim układzie wygospodaruję Myślę nad Malus 'Van Eseltine'....
marzena 22:12, 31 sty 2015

a u Ciebie kolorki ale pewnie śniegu też mnóstwo tak jak u mnie ?
pamiętaj o mnie jak będziesz dzielić agapanta ( przypominam się... )
pokaż śniegową aurę po wczorajszym świeżym śniegu...
vita 17:41, 01 lut 2015

mira napisał(a)

a tu 2014 cały czas w tej samej donicy i było rekordowo 21 kwiatów

pozdrawiam i życzę miłych rozmyślań

Miłych??? W moim przypadku to frasobliwych! Miałam wysadzić swoje agapanty w tym roku do ziemi, ale widzę, że niekoniecznie to zrobię. 21 kwiatów? Póki co, poza moim zasięgiem. 7 to tak, Mira, podkręciłaś nieźle!
mira 17:57, 01 lut 2015

Agcia napisał(a)
ta donica z agapantami gdzie zimuje??

Agaciu w garażu pod stołem /temp. ok 10 st/czasem podlewam, zaczyna się już lekko budzić

mira 18:04, 01 lut 2015

Agania napisał(a)
Cześć, ale masz gadane Mirko....z miłą chęcią poczytałam i lubię do Ciebie wracać

Dylematy ogrodowe jak widać się nie kończą

Wstęp Alana, twoje skarby i przygotowania do wysiewu oglądnełam, jeszcze trochę, a będziemy wysiewać, tylko, żeby było już jaśniej i więcej słońca, to będzie sygnał do startu
U Pszczółki za mało iglaków, a u mnie za dużo...ja nie mam starych pięknych drzew, dlatego wypełniam puste przestrzenie, i dobrze, że tak jest, bo każdy ogród jest inny i niepowtarzalny
Agapantami mi zaiponowałaś piękne, właśnie, gdzie one zimują u Ciebie?

Ja też idąc za twoim przykładem zaczęłam porządkować moją fototekę

Ja gadane o ogrodzie mam zwłaszcza jak mam ssanie ogrodowe a że jest już luty to jest mi zdecydowanie lepiej. Styczeń był trudny.
Zimowanie donicy pokazałam powyżej.

Mam plan na luty

cięcie !!!!!
i drobne zakupy a to już całkiem inna rzeczywistość
no i jeszcze mam w planie 1 wizytę ogrodową przeuroczą - można już żyć nie jestem już maruda

no i jeszcze mam rocznicę na O. kurcze muszę coś przygotować
mira 18:10, 01 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Mira.. przyjedziesz .. nakopiesz

Doroty ogród mi w duszy gra bo takie lubię.. fajne, ale swobodne, uporządkowane, ale ciut naturalne.. zresztą widać w jakich ogrodach buszuję I gdzie mnie najwięcej

A teraz to był ostatni wpis do wieczorka.. odbieram wirtualne kopniaki

Szpaler z jabłonek ozdobnych emusiowi się zachciało.. coś i dla siebie w takim układzie wygospodaruję Myślę nad Malus 'Van Eseltine'....

Dobra nakopię

Dzięki za opinię dla ogrodu Doroty - pewnie się ucieszy bo oczywiście zna Twój ogród z Mai i wątku i podziwia mnogość bo sama to lubi.

a tę różę grandziłyśmy razem z Dorotą upss

mira 18:18, 01 lut 2015

marzena napisał(a)
a u Ciebie kolorki ale pewnie śniegu też mnóstwo tak jak u mnie ?
pamiętaj o mnie jak będziesz dzielić agapanta ( przypominam się... )
pokaż śniegową aurę po wczorajszym świeżym śniegu...

Pamiętam o agapancie i drżę co będzie z niego bo ciut jesienią się przesuszył mocno albo to może mu pomoże
Agapanta rozwalę z donicą i pokażę drastyczne zdjęcia
do podziału jest dla swatowej Ciebie i Gabrysi - lista zamknięta przepraszam
może w pierwszym roku po podziale nie kwitnąć jeśli nie dłużej. Zobaczymy

A śniegiem się cieszę od razu inaczej

ten sumak do wycięcia, rusza się i coś sie dzieje z korzeniami juz od roku - żal mi bo to drzewo rocznicowe

bylinowa rabata wreszcie wygląda dobrze

mira 18:24, 01 lut 2015

vita napisał(a)

Miłych??? W moim przypadku to frasobliwych! Miałam wysadzić swoje agapanty w tym roku do ziemi, ale widzę, że niekoniecznie to zrobię. 21 kwiatów? Póki co, poza moim zasięgiem. 7 to tak, Mira, podkręciłaś nieźle!

Vita to wszystko kwestia czasu, no i pewnie wiesz, że lubią mieć ciasno

a tymczasem tęsknię to czerwca który szybko mi mija a mógłby się wlec
zresztą też kwiecień mógłby trwać 2 miesiące żeby zdążyć z pracami - jakoś nigdy kwietnia nie mogę ogarnąć

vita 18:31, 01 lut 2015

mira napisał(a)
Agapanta rozwalę z donicą i pokażę drastyczne zdjęcia

Wiem, że ma mieć ciasno w donicy, ale przez jaki czas? U mnie coś koło pięciu lat? Ja drastycznych zdjęć się nie boję, mniej więcej wiem jak będzie wyglądał. Dzisiaj przeniosłam swoje, do plus pięć. Wszystkie mają zielone liście, zastanawiam się nad dokarmieniem.
mira 18:38, 01 lut 2015

vita napisał(a)

Wiem, że ma mieć ciasno w donicy, ale przez jaki czas? U mnie coś koło pięciu lat? Ja drastycznych zdjęć się nie boję, mniej więcej wiem jak będzie wyglądał. Dzisiaj przeniosłam swoje, do plus pięć. Wszystkie mają zielone liście, zastanawiam się nad dokarmieniem.

Właśnie tego nie wiem gdzie granica, pewnie jak zwykle jak zacznie mieć mniej kwiatów. Ja miałam już poprzedniego roku ochotę przesadzić i uciekło i zaskoczyło mnie że było więcej.

U mnie chyba ma z 7 lat i cały czas w tej samej ziemi. wymieniam wirzchnią warstwę.
Ja jeszcze trzymam na głodzie i słabo podlewam pod koniec lutego dostaną pierwszą dawkę i muszę dać światło, ja do tej pory dosć długo trzymałam w uśpieniu bardziej z potrzeby przechowywania niż potrzeb rośliny ale chyba to było ok.

pozdrawiam