Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co się stało kwiatom ...

Co się stało kwiatom ...

Karol99 17:27, 01 lut 2015

A co się z lawendą stało?
Mirella 17:42, 01 lut 2015

Jola, lubię obserwować ptaki, są bywalcami mojego ogrodu i cieszy mnie ich widok, już nie są takie płochliwe
Kasia, te ptasie przepychanki przy stołówce są fajne
Karol, lawenda jest połamana, ale tym się nie martwię bo i tak na wiosnę będzie przycinana
ogólne widoki z ogrodu.

Mirella 17:45, 01 lut 2015

Przygotowanie do wiosny
Gardener27 18:02, 01 lut 2015

Widzę że w tym roku warzywnik będzie pękał w szwach Tylko trzeba coś zrobić ze ślimakami bo będą miały wypasioną ucztę Pomidorki koktajlowe sieje zawsze pod koniec lutego
Kasya 18:04, 01 lut 2015

ale zakupy
sialas juz kiedys salate lodową i cykorię ?

onętek to bylina ?
iwonadm 18:17, 01 lut 2015

widzę że idziesz na całość ja to boję się pikować i przerywać i ładnie mi wchodzi wszystko a potem klops.
Czy chcesz nasionka werbeny mogę Ci przesłać i kosmos pełny różowy też.
Gardener27 18:21, 01 lut 2015

Kasya napisał(a)
onętek to bylina ?

może ja się porządzę trochę Hehehe

Onętek czyli kosmos to roślina w naszym klimacie jednoroczna Na jesień wytwarza mnóstwo nasion które można zbierać Sam też się potwornie rozsiewa Wiosną podczas pielenia jak się napotka koperek to on
Napia 18:49, 01 lut 2015

Nadal królują zimowe klimaty - śliczne zdjęcia ogrodu w śniegu śnieg sprawia, że ogród wygląda czysto i elegancko u mnie dla odmiany nie ma co pokazywać, ogród teraz smutny i czeka na wiosnę. Tylko ptaszków mnóstwo. Jak u Ciebie. Kończy nam się karma i zamówiliśmy świeżą, by nie przestały przylatywać do stołówki. Widać przede wszystkim sikorki bogatki, mazurki i dzwonki, a pojawiają się też modraszki, kosy i sójki. Wspaniale obserwować ten spektakl
Zakupy spore Kiedy przyglądałam się torebkom z nasionami, pomyślałam, że ja nawet nie wiem, jak smakuje cykoria i rokieta siewna Rozumiem, że smaczne
Mirella 21:21, 01 lut 2015

Przemek, czy będzie pękał od koperku i kilku krzaczków pomodoro i kilku rzodkiewek to nie wiem, fasola ma spełniać rolę zielonego smacznego ekranu, reszta to będzie jak zwykle poletko doświadczalne i pożywka dla ślimaków
Kasia, to mój pierwszy raz z cykorią, Onętek- Warszawianka - Kosmos podpatrzyłam oczywiście u Przemka i zaprosiłam, czy coś z tego będzie ?
Iwonka, kupiłam nasiona werbeny ( Legutko )j.w,
dziękuję za dobre chęci
Przemek, możesz rządzić ile chcesz, dobrze że napisałeś o tym rozsiewaniu
Agnieszka, cykoria i rokietta to będzie doświadczenie jak znam życie to nic z tego nie będzie warzywa mnie nie lubią
w sobotę odwiedziła mój ogród Sójka to piękny ptak, nie zdążyłam zrobić jej fotki, Bogdzia pokazała ją w całej okazałości

Nallar 21:36, 01 lut 2015

Całe szczęście że ucierpiała tylko lawenda. Takie duże bukszpany mają już dość sztywne gałązki i dość łatwo się łamią, dobrze że tak się to skończyło. Widzę że zakupki nasionek masz już zrobione. U mnie jeszcze nic. Patrzę w okno i jakoś nie widzę wiosny, dopada mnie jakaś "depa" i nic mi się nie chce, nawet myśleć.