Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na 300 metrach kwadratowych 20:50, 23 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Twój jałowiec Hortsmann już przybrał postać starej czarownicy. Ja ciągle czekam, ale jak to iglakami - przyrosty co roku większe.

On u nas rośnie chyba ze 4-5 lat. Dość szybko go przybywa. Trafił mi sie jakiś fajny egzemplarz. Kupowałam go już dość wysoki, ale bes wielu rozgałęzień. Teraz przybywa mu ramion, ale na dość dużej wysokości.

Pszczelarnia napisał(a)
Tawuła brzozolistna - też lubię i uważam, że powinno być jej wiecej wszędzie na ulicach i w ogrodach. Zaraz po t. Grefsheim (szarej?).

Pater patriae - nadany w czasach "do Cycerona" czy po nim, czyli "za cezarów"?

A ja szarą lubię wiosną i jesienią. W lecie mniej.
Brzozolistną lubie pasjami.

ewalm napisał(a)

Małżonek niezwykle klimatycznie ujęty Super.

Tss... nawet nie wie, że go tu prezentuję.

Tess napisał(a)

Ewo, Agnieszka Jurajska mówi, że santolina przemarźnie w glinie. Ale w podłożu przepuszczalnym, takim jak dla lawendy, da radę. Aga związuje santolinę na zimę i nóżki okrywa stroiszem.
Ja nie mam jeszcze czego związywać, takie mikrusy. Ale okryję.

Ja też okryję.

Dla Was: ostatnia róża lata. I jeszcze zapraszam do lektury czasopisma "Twój Ogrodnik" (nr 11) a szczególnie na s. 15.

Ogród w budowie - nieustającej 20:48, 23 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)
jesiennie i wszystko zmoczone, ale co zrobić ? wszędzie tak jest teraz...
ale i tak widoki bardzo miłe i sympatyczne

Póki jakieś liście na drzewach i nie było mrozu - jest w miarę, jeszcze da się żyć.

O....! 20:38, 23 paź 2014

Do góry
dziewczyny, no więc tak...
Rene - kajecik załóż, rzeczywiście jest przydatny ( przynajmniej dla mnie), na piwniczce rosną berberysy, tak, 2 odmiany i wiele innych roślin, jutro zrobię aktualną fotkę, ale oczywiscie nie bedzie tych wiosennych, ale może też poszukam wśród zdjęć...
Milka - widziałam Twoją metasekwoję, ale moja ma dość dużo miejsca, więc jej nie tnę w ogóle, rosnie jak chce, ale lubi wilgoć i tej ma pod dostatkiem w tym miejscu...
Mira, ja też mam gracilimusa, zerknij , rośnie miedzy 'nogami' słupa pokrytego winobluszczem i też kwitnie, zresztą dam jeszcze jedną fotkę..., ale z przyjemnoscią podzielę mojego variegatusa na wiosne i podzielę sie z Tobą

kwitnący gracilimus...

Ogród Beaty 20:36, 23 paź 2014

Do góry
Coś zaczyna się zmieniać ale do cytrynki jeszcze mu dużo brakuje
wrzosowisko pokrywa się listkami
Moja bajka 20:33, 23 paź 2014

Do góry
Moje Skarby
Ogród w budowie - nieustającej 20:32, 23 paź 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Gabrysiu, planujesz już robienie dekoracji na groby? Tak mi się przypomniało jak zobaczyłam twoje bukiety.

Planuję, jak zwykle. Za tydzień wybiorę się na giełdę kwiatową, gąbki już mam. W tym roku pierwszy raz mogę liczyć na własną mahonię. Będę miała do zrobienia 12 dekoracji. Na szczęście hortensje ogrodowe też oficie kwitły.
A Ty też robisz, Jolu? Jakieś pomysły, inspiracje? Moje zawsze podobne.

Ogródeczek 20:30, 23 paź 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/726264/original.JPG[/imgNic tam ciekawego nie ma ]

Pięknie i ten płot...wiem że się powtarzam ale muszę ...się zachwycać.
Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:23, 23 paź 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Witaj Gabrielo Wielokrotnie byłam już u Ciebie, ale za każdym razem się tak wciągnęłam, że nie zdążyłam nic napisać Bardzo ciekawie u Ciebie. Podobają mi się róże i powojniki - ja dopiero zaczynam na nie chorować oraz aleja drzew. Nie wiem czy widziałam rokitnika, czy mi się tylko wydawało?

Dziękuję za Twoją wizytę, mamy podobny areał.

Widziałaś ognika przy domu, rokitnika nie mam, choć taki zdrowy. Ognik ma podobne nieco owoce, bardzo chętnie jedzą je zimą szpaki.

Ogród w Tarnowie 20:21, 23 paź 2014

Do góry
...i druga datura

Drugie cięcie będzie na wiosnę nad ostatnim zdrowym oczkiem bo końcówki "rurek" zasychają, tak samo jak się postępuje z hortensjami
Ogród w budowie - nieustającej 20:15, 23 paź 2014

Do góry
Być może ostatni żywy bukiet z kwiatów z ogrodu, teraz wszystko do wszystkiego pasuje.

Tych nie ususzyłam.

Moja działka. 20:15, 23 paź 2014

Do góry
I trochę kolorków.

Ogród u stóp klasztoru 20:15, 23 paź 2014

Do góry
ostatnie kwitnienie róż w tym roku.

Moja działka. 20:13, 23 paź 2014

Do góry
Dziś ziąb bylyśmy na działce tylko na chwilę
Prymulki zakwitły przed zimą.

Ogród w Tarnowie 20:12, 23 paź 2014

Do góry
Zbliżają się przymrozki a ja wyjeżdzam do Wysowej tam zabezpieczyć ogród na zimę dlatego zdecydowałem się ciąć datury i je schować. Aż szkoda było tych kwiatów ale trudno...

Ogród w budowie - nieustającej 20:11, 23 paź 2014

Do góry

Ostatki.

Moja działka. 20:07, 23 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, zachwyciłam się różami!

Zebrałaś aplegry ze złocienia krzaczastego? Ja jeszcze czekam, on lekki przymrozek całkiem dobrze potrafi znieść.
Ja nie mogę się jeszcze pochwalić zakończeniem prac. Sporo mi zostało.

Tak zebrałam
Ogród u stóp klasztoru 20:06, 23 paź 2014

Do góry
zdrowie będzie na mus bo ziarenka zjadam jak sikorka i piszą że mam być z nich zdrowa ......a żeby sie odkażać z bakcyli popijam naleweczkami wszelakiego rodzaju

więc zdrowie będzie na bank ...
Ogród w budowie - nieustającej 20:06, 23 paź 2014

Do góry
Jak to mówi Hania, "zakacubiło się" u nas od wtorku straszliwie. Niechętnie wychodzimy z domu, na szczęście w poniedziałek było jeszcze niemal letnio i słonecznie, więc wyrwaliśmy i wynieśliśmy niemal wszystko co trzeba - do szlarenki, piwnicy, szopki, pod wiatę - jak tam wypadło.

Doszłam do wniosku, że błędem jest nierobienie bukietów z róż. Szczególnie nadaje się i długo stoi w wodzie Larissa, miałam ją przez kilka dni razem z kwitnącymi jeszcze pędami przywrotnika. Teraz się suszy z innymi w koszyczku w kuchni.
W ogóle jak wiadomo, że kończy się lato, tnę kwiaty bez opamiętania i znoszę do domu.

W zeszłym tygodniu posadziłam róże: Darcey Bussel - nowa purpurowa miłość od D. Austina, kilka krzaczków Larissy i dużo białego Kosmosu, bo zachwyciłam się nim w Niemczech bardzo.
Little White Pet znalazło miejsce na rabacie okrągłej.
Narcyzy i czosnki też już w ziemi i nawet ok. 50 tulipanów, którym się nie oparłam.

Zdjęcia zrobiłam... dzisiaj, mocno zapłakane.

Niewiele liści zostało na dębie

Moja działka. 20:05, 23 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Róże wielkokwiatowe Bogusiu pamiętam z domu....taki mieliśmy mały trójkąt i było dużo róż w obwódce bukszpanowej a trawki masz super, ja też mam te Misty i cieszą mnie okropnie

Ula ja z trawkami dopiero zaczynam
Mówisz że to miskanty?

Moja działka. 19:59, 23 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Stipę wysiewałam w styczniu...bo u mnie długo rośnie,na południu wszystko szybciej się rozwija.Będziesz miała silniejsze,bardziej podzielone sadzonki,bo pikuje się po jednym ździebełku i potem intensywnie się dzielą.Nie wiem czy moje przezimują,też wysieję w styczniu jakby co...bardzo mi się podobały...teraz zawinięte w koczki tez wyglądają ciekawie.

Basia pisała że stipa jest jednoroczna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies