Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Mala_Mi 23:34, 08 lut 2015

Miałam kwiatki oglądać, a oglądam dzieła Twoich uczniów i uczennic
Zakładka dalej otwarta
barbara_kraj... 19:49, 09 lut 2015

Mariolo, sporo instruktażu znalazłam w necie i prawie wszystko wiem.
Interesuje mnie tylko rodzaj najlepszego kleju i lakieru (podają rózne).
paniprzyroda 21:41, 09 lut 2015

Przepraszam, że nie odpowiadam od razu, za dużo u Was się nie odzywam, ale wykorzystuję maksymalnie wolny czas i światło dzienne i dopiero wieczorem mogę tutaj zajrzeć

Rench
nie mam lepszego ujęcia tej ostróżki

Tess, asparagus to też u mnie roślina sentymentalna, kiedyś go przywiozłam z Poznania i odtąd sobie rośnie, w ubiegłym roku mocno go ograniczyłam. Niestety, nie mam go w całości, ale może taka fotka Cie zadowoli Kiedyś to był obowiązkowy dodatek do kwiatka na koniec roku szkolnego: róża, irys lub coś, co aktualnie kwitło i asparagus

to może jeszcze purpura maku na dodatek, mak przekwita, zaczynają lilie, a mikołajek kwitnie nadal

Yolka, Krys, dora75 hortensje potrafią zachwycać
Mala Mi, Poziomko na życzenie jeszcze letnia fotka, uprzedzam, że mogą się powtarzać, bo za nic nie pamiętam, które wstawiałam, a na cofanie szkoda czasu

Basiu, napisałam na pw
Nikita, dziękuję za fotkę Krys, sypało i zawiewało, ale powolutku dojechałyśmy. Dobrze, że wspomagałam się przeciwbólowymi, bo już obawiałam się, że nie dojadę na spotkanie teraz to mogę napisać

Vita, to wobec tego będę siac też jesienią dla Ciebie

Pszczelarnia 21:46, 09 lut 2015

Fotki mogą się powtarzać jak dla mnie. Jeszcze, jeszcze.

A to ciekawe, że u Ciebie, Mariolu spotyka się kwitnienie czosnków i jeżówek?
U mnie jeżówki późniejsze.
mira 21:54, 09 lut 2015

Spotkanie mieliście super. A wyroby zdolnych uczniów niesamowite.
Fotki letnie piękne przywołałaś. A co tam robisz przy dziennym świetle - sadzisz coś ?

pozdrawiam

miałam napisać siejesz ?
paniprzyroda 22:21, 09 lut 2015

Mala Mi uczniowie w pracy, tu pasjonaci ogrodów, którzy urozmaicili sobie spotkanie robótkami ale zaangażowaniem zachwycali uczniowie niech się schowają
Ewo, no jakoś tak kwitną, nie zastanawiałam się nad tym chociaż te moje jeżówki jakieś wyrywne są, zakwitły w pierwszym roku po wysianiu ale to już "archiwalna" fotka, rosną tu już buki, między nimi zawilce, zostawiłam troszkę jeżówek i róże Pastelle, lawendy, przywrotniki, sama jestem ciekawa, co będę wykopywać w przyszłym sezonie

krwawnik wysiewany wiosną

tutaj też nastąpiły zmiany, przy siatce rosną już miskanty i budleje
paniprzyroda 23:33, 09 lut 2015

Vivo

Miro, nic ogrodowo
Cd. retrospekcji, tym razem wg nowych roślin napiszę, by się nie pogubić: cynie, powojniki, liliowce, róże
Cynie urosły ładnie, kwitły, ale słabo dojrzewały nasiona, pleśń w pewnym momencie atakowała przekwitające kwiaty, łodygi o dziwo były zdrowe.

Gabriela 00:05, 10 lut 2015

Ta czerwona cynia wygląda jak dalia, możnaby się pomylić. Niesamowita odmiana. Może udało Ci się z niej pozyskać nasiona, żal byłoby mieć taką tylko jeden raz.
paniprzyroda 00:08, 10 lut 2015

paniprzyroda 00:20, 10 lut 2015

Gabrysiu, dokładnie ten kwiat nie doczekał się nasion, ale próbowałam zebrać coś z innych, wątpię natomiast w ich jakość, ale wysiać trzeba i zobaczymy.
Najmniej podobała mi się biała, po pierwszych dwóch dniach świażości, potem wyglądała jak przybrudzona. Dla Ciebie podprogramowo dalia
Właśnie przeglądam Gardeners World, (pomimo iż leży już od stycznia) i bingo, jest moja zielona cynia