Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:16, 27 sty 2015

Do góry
Marzenko widziałem ten szpaler i faktycznie robi wrażenie i jeżel dobrze pamiętam to ten szpaler.

Tak nawiązując do lip to sąsiad miał piękne wielkie drzewo, nie chcielibyście widzieć jak jesienią je 'przyciął' chociaż kto wie może i wyjdzie z tego coś dobrego.

Ewo ambrowce bardzo mi się podobają, ale zakupy internetowe w tej sprawie nie wchodzą u mnie w grę Ja muszę drzewo widzieć, jaki ma pokrój, pień. W tej kwesti powiedzmy, że jestem wymagający
Marzy mi się 4,5 metrowy buk z pobliskiego centrum ogrodniczego, ale jeden tysiak przerasta mnie tak jak jego wysokość

Violu ja chce posadzić 3 drzewa po łuku, więc kolumnowe drzewa by się sprawdziły, myślałem o posadzeniu jednego klona, ale co do tych drzew mam mieszane uczucia
Lecę w kulki... 21:11, 27 sty 2015

Do góry
Zimowe pozdrowienia przesyłam...
A z ogrodu macha...

Co się stało kwiatom ... 21:07, 27 sty 2015

Do góry
Iwonka, w górach jest dużo śniegu, warunki są bardzo dobre więc nacieszysz się zimą na pewno, tego życzę
Karol, Jola, Ewa, Moja zima ma trzy dni, mam życzenie żeby została do lutego, w innym przypadku deski mi zardzewieją i ja też
Ewa, super że będę mogła liczyć na Ciebie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:06, 27 sty 2015

Do góry
No i jak można się temu cudeńku było oprzeć? No nie można było więc jest u mnie...

W ogóle to nowa sytuacje geopolityczna pracy jest zła - mam jakieś 8min do dużego ogrodniczego, a z 12 do drugiego też bardzo dużego.... Oj luby nie będzie zadowolony! Prawie, że alergiczine reaguje na kolejne "krzaki" w domu. Tajniakiem przemycam, a potem z miną niewiniątka i zganiając na jego sklerozę mówię: no jak to nie pamiętasz... był, tyle że nie kwitł

W dodatku było pełno róż zimy - tak tutaj opisują ciemierniki. Ten chyba się znajdzie u mnie.... nazwa coś z cynamonem

innych wiele pięknych, ale nie wszystko mogę przygarnąć. Zbaczcie jakie piękne, duże kwiatostany!

a taki prezencik dostałam

Kotecek to z domu se tylko powygląda na zimę

U nas też śnieg spadł w ub sobotę. Po południu już nawet śladu po nim nie było.

Byle do wiosny!!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:03, 27 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
Łukasz pozdrawiam
masz fajny teren do zaaranżowania, ja powoli będę też rozbudowywać moje rabaty, najgorzej, że muszę robić to sama, bo mąż nie lubi ogrodu i wszędzie chciałby tylko trawę i thuje.
Ostatnio czytałam Zieleń to życie i pokazywali ładne lipy do małych ogrodów tego na ogrodowisku nie było Może grujecznik pendula lub wiąż camperdowni
Czy myślisz o jakimś szczepionym drzewie?
ja mam zwykłego grujecznika na razie go tnę

Jeste o lipach w artykule o formowanych drzewach
U Kapiasow jest przepiekny szpaler formowanych lip. To po grabach najpopularniejsze w Europie Zachodniej drzewa formowane/alejowe
Moja codzienność - ogród Oli 21:01, 27 sty 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Rzeszow z 10 pietra musi Ci wystarczyc

Hehe...zatkalo Siakową?!
Mała Eleczka 20:59, 27 sty 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Ejj no ferie mam Wstałam całkiem niedawno

Ale cudne! Jak toto się robi!?
Testowe dodawanie zdjęć 20:56, 27 sty 2015

Do góry
próba
Działka wkoło Lubczyka :) 20:55, 27 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5266-wizytowka-ogrod-gabisi-dla-roslin-o-mocnych-nerwach/posts/1463795/quote

Tutaj masz prawie twoją rabatę

O właśnie o coś takiego mi chodziło...zapomnialam, ze Gabisia ma podobnie

Tylko obwodki bym nie robila...i bez trzemielinki..tylko 3 wysokie drzewa. I pomiedzy oprocz trawy czosnki...i werbena...miodzio by było

Wizytówka - Grembosiowo 20:45, 27 sty 2015

Do góry
Grembosia- spacerkiem po ogrodzie <3

Ogród powstaje wraz z budową domu (2010).
Na początku były to pojedyncze nasadzenia wzdłuż ogrodzenia, później nabraliśmy rozpędu i zaczęło się ogrodowe szaleństwo. Oczywiście jeszcze nie wszystko skończone, a część roślin zmieniła już swoje miejsce lub właściciela.

Poniższe zdjęcia prezentują ogród w 2014 roku.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:42, 27 sty 2015

Do góry
Parę fotek z tego kata jednak znalazłam ,ale i tak nie mam takiego żeby wam w całości pokazać
W każdym razie to jest ten kąt, co samochody było widać na zdjęciu przy planowaniu naszej rabaty .
On kończy jedna stronę podwórka

Rozchodniki coraz ładniejsze

Co z tym ogródeczkiem począć 20:24, 27 sty 2015

Do góry
Juziu stara fota ,na tym zdjęciu zrobiłam dopiero te rabatki przyzwyczajając Emusia
Tu stawiamy samochody
Teraz rosną tam hortki ogrodowe i róże pod płotem .
Jak to się stało że nie mam ani jednej fotki z tego roku
Ma tam teraz taki trochę przechowalnik ,nawet dosyć fajny ....poszperam jeszcze, az nie możliwe że nie mam aktualnej fotki

Zobacz tam w kącie dopiero podzielone rozchodniki, które teraz są na Kopciuszkowej .
To rok 2012
Teraz rosnie tam nawet Vanilka za rozchodnikiem
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:24, 27 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, jak to

w twoim ogrodzie? W styczniu?

Iwonka tak. Jutro postaram się zdjęcie zrobić aktualne, a tu z 5 stycznia

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:23, 27 sty 2015

Do góry
...wizytówka mnie zachwyciła...najpierw na smartfonie w wolnej chwili teraz na większym ekranie oglądam wypatrując szczegółów
...mam pytanie o kilka roślin które mnie zainteresowały i proszę wybacz jeśli już kiedyś gdzies odpowiadalas...chyba je przegapiłam...
...co to są te niskie różowe kwiatuszki? Zawciag?

I jeśli możesz podać nazwę tych tulipanów...

i kolejne różowe...

...z góry dziękuję za pomoc
...pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:08, 27 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Styczniowa fota ogrodowa. Zupełnie nie pamiętam co to rośnie, obstawiam na żonkile lub narcyzy.

Rosnąć zaczęły też irysy i marcinki, róże mają nowe listki, stare listki też mają. Bratek kwitnie niezmordowanie.

Też mi się zdaje że dobrze obstawiasz
Włosienicznik - Batrachium 19:54, 27 sty 2015

Do góry

W związku ze zmianą ustawy końcem 2014 roku Włosienicznik wodny Batrachium aquatile stracił status rośliny ściśle chronionej.
W naszym kraju często możemy spotkać włosienicznik krążkolistny Batrachium circinatum, bardzo podobny do włosienicznika wodnego, który ochronie nie podlegał.

Oczeret - Schoenoplectus 19:51, 27 sty 2015

Do góry

W związku ze zmianą przepisów końcem 2014, Oczeret sztyletowaty Schoenoplectus mucronatus stał się rośliną ściśle chronioną.

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:38, 27 sty 2015

Do góry
Ewa tak właśnie chciałem napisać ale to nie bardzo poprawne politycznie
przyszły straszne upały musiałem go osłonic i omgławiać wodą bo przycięte korzenie nie dałyby rady wyżywić góry
w następnym roku późno wypuścił trochę słabiutkich przyrostów ale teraz już widać nowe pąki -operacja udana

już niedługo -piwonia delikatna

piwonia chińska Festiva Maxima

Ranczo Edy 19:29, 27 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Kktoś mi uciekł co pije żywca gazowanego z dużymi oczami Macham

Kim jesteś ktosiu ?

kwiatuch dla Cię albo dwa

No nie mów że ten ktosiu to krab
A swoją drogą to ten inwentarz bardzo egzotyczny.
pozdrawiam Edytko
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 19:24, 27 sty 2015

Do góry
Zeta napisał(a)

Bardzo podobają mi się te połączenia, dlatego tu wklejam, żeby nie zgubić.
Link do ogrodu właścicielki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2616-roztoczanskie-klimaty?page=16#reply
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies