Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 22 paź 2014

Do góry
Przemek nie plew za dokładnie, może skarby wyrzucasz kiedyś robiłam podobnie, teraz mając większą wiedzę, rozpoznaję większość siewek, ale sporo jednak nie
na finiszu Imprezownia zostanie odpalona w nocy, ze światłami jest bajerancko

Haniu podziwiałam twoje kłosy, jak kręcone fryzurki na wietrze

Monic świetnie, ma tam ciepło i zacisznie tak mam dylemat czy do donic na taras Imprezowni; bukszpan, złoty cis do formowania czy laurowiśnie..

Danuś któreś do gustu przypadło? tyś zapracowana w wątkach tematycznych, mało masz czasu na plotkowanie, szefa los ciężki..

Aniu monte idealna do twojego ogrodu 40 szerokość, do 60 wysokość ma 3 lata

Marzenko dzięki jak zrealizuję marzenie, będzie całość wybierz zatem carex Elata, ona lubi wilgoć, więc ze zraszaczy akurat dostanie

Jola54 Jola, to pod wpływem naszej Danusi, ona lubi na bogato

Kitek?Kasia dalej będą sadzonki w produkcji, będę rozdawać

Marzena/O jeszcze tak, ale winobluszcz i u mnie łysieje

Mariola lump ogrodnik, to szczęśliwy człowiek inni może nie

jasnota jest fajna bez podlewania, bez roboty, zarasta, chwastó zero, a tyle miałam tu plewienia

Matyldowo 13:16, 22 paź 2014

Do góry
Oglądając stare zdjęcia natknęłam się na ciekawostkę jaka rosła kiedyś u mnie
Pewnie grzybnia przywędrowała z jakąś zamówioną sadzonką

Szukając w internecie najbardziej pasowały mi na smardze , niestety w tym roku już ich nie było

Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 13:09, 22 paź 2014

Do góry
U mnie cienia jak na lekarstwo. Dlatego z jednej strony się cieszę,że to glinista ziemia ale niestety ciężka w uprawie. To dopiero wsadzone w przyszłym roku będzie ich pierwszy sezon. Zobaczy jak dadzą sobie radę. Dzisiejsze zdjęcie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:05, 22 paź 2014

Do góry
Aniu dzięki!! on żadnych liści nie zostawił, a ja parę na górze przyciętą tak, może 2 wyciągnę i zrobię z tym ziemniakiem, będę mieć porównanie

Jola dzięki za wszystkie ochy jutro policzę te trawy, tak z czystej ciekawości, kiedyś liczyłam hosty i róże i już zapomniałam ile, ale coś dużo byłoot szpilkowe sąsiadki, u mnie mur wyklucza takie problemy, ale za to jest sąsiad z lornetką

Małgosia trzymaj ją w chłodnym pomieszczeniu, nasionka zbierz i w luty wysiej, podgonisz nawozem, jak ruszą w maju już masz dorodne sadzonki; rozplenicę przytnij, ale jeszcze nie teraz, jak zacznie na zewnątrz mrozić
siewki znalazłam przy okazji usuwania wąsów trawnika i wykopywaniu żurawek

tu napakowałam mnóstwo tulipanów, żonkili, nowych traw i inności, róże już mi nie kwitną, pora je jakoś doczepić do siatki, bo długaśne strasznie i mam stale porozrywane kurtki..

ten bluszcz mnie zdumiewa

szkoda, że orszelinę pociachałam, cudnie się wybarwia ale uparłam się kulę z niej robić

miejsce do chowanego i słynne z mojej przygody z kciukiem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 22 paź 2014

Do góry
bdn Danusiu u nas 25a, część odpada na dom, Imprezownię i wyobraź sobie, że jak narzekałam, że za dużo, to teraz mi się kurczy, coraz mniej miejsc do sadzenia, więc jak się znudzę, będą rewolucje w cisowych rabatach, nawet już mam pomysły
nadal jest w planie, jest dopracowywany projekt, właściwie już zezwolenia, będzie prawie szklany, połączy się z ogrodem, ale nie uszkodzi ogrodu

Mirka już napisałam u ciebie, zostaw, może wiosną odbije, u mnie podobnie się stało, ale korzonki zdroweja drugi dzień grandzę na O., ale jutro już mnie nie ma znowu...ściskam

Haniu oj byłoby szkoda, ale chyba najważniejsze jest nastawienie, obie tych plusów się trzymajmy

Wilczyca a to ci dopiero mimo lumpowego wizerunku, większość ogrodniczek ma takie świeże cery, angielskie, a to z racji dotlenienia w ogrodzie, prawda?

Dorotko ty jak zagubiony ogrodnik fajnie, ze jesteśoj przyznam, że kawał, bo nie tylko to w ciągu tych 2 lat
mam zamiar policzyć trawy, chodzi mi o ogólną ilość, ciekawa jestem ile tego naklamociłam w ogrodzie

wisteria prawie całą zielona, winobluszcze zgubiły liście, hosty pod glicynią w najlepszej kondycji część powoli wycinam ale w innych miejscach, jak są takie oślizgłe...nie cierpię ich
naga prawda, to co zimozielone będzie cieszyć

w drugą stronę; rh już roczne, za rok o kolejne 30-40 cm urosną i moje hortki

a ta znowu zakwitła, nie wiem gdzie ją przesadzić, ale tu jak wrzód na d....jest

Matyldowo 12:38, 22 paź 2014

Do góry
Wierzba wełniasta Lanata mam ją już 4 sezon i wciąż nie mogę jej znaleźć właściwego miejsca bo ładnie startuje jak na zdjęciach a potem już wygląda jakby jej coś nie pasowało . W opisie było ,że lubi miejsca słoneczne ale w słoneczku słabo rosła, wiec przesadziłam w półcieniu rośnie najładniej ale za to szybko marudzi listki przysychają są potem takie mizerne, na jesieni posadziłam ja w osłonięte miejsce od strony południowej czyli dostała coś pośredniego.
Lanata jest niewysokim krzaczkiem ( 1m/1m ) o grubych i owłosionych pędach .Listki ładniutkie ,szare pokryte białym kutnerem . Kotki koloru żółtego wypuszcza dość duże jak na takie maleństwo na przełomie marca - kwietnia

zdjęcia wiosenne

Matyldowo 12:37, 22 paź 2014

Do góry
Matyldowo napisał(a)
Podczas wycieczki rowerowej natknełam się na bajkowe drzewo , ciekawe kto w nim mieszka ??

( Zdjęcia robione telefonem wiec słaba jakość )

Ja widzę leśnego luda . Ma brwi, nos i zieloną brodę . Byłaś w zaczarowanym lesie
Moja bajka 12:26, 22 paź 2014

Do góry
zanim zaczęło padać...

Bambusy 12:23, 22 paź 2014

Do góry
a tak w tym roku
Matyldowo 12:21, 22 paź 2014

Do góry
Dereń świdwa "Compressa " miniaturka z loczkami

Krzew o zwartej budowie , wyprostowanych pędach i miotlastym pokroju .
Listki ma matowe małe jak na zdjęciu , ciemnozielone podwijające się wzdłuż brzegów i głównego brzegu nadając roślinie malowniczy wygląd plecionych warkoczy. Nie kwitnie
Rośnie do metra choć niektóre żródła podają ze nawet do dwóch
W tym roku zauważyłam że rozrasta się podziemnymi rozłogami próbowałam je przesadzić robiąc sadzonki, te w donicach nie udały się a zobaczymy na wiosnę jak te posadzone w ziemi

tak wygladał we wrześniu

a tak wczesną wiosną

nie mam zdjęć w całej okazałości a teraz to już zrzucił listki wiec nie ma co fotografować
Bambusy 12:21, 22 paź 2014

Do góry
rosną w donicach robionych przez dewelopera - bez żadnego ocieplenia.
słońce mają od 10 do 15. Wygląda na to, że o to dla nich idealne warunki.

tak wyglądały po posadzeniu w 2012

Ogród w cieniu brzozy 12:21, 22 paź 2014

Do góry
Róże, pojedyńcze kwiaty ciągle się pojawiają.

Variegatus również próbuje.

Moja bajka 12:17, 22 paź 2014

Do góry

i na dokładkę kolega kos
Ogródek na trzy lata 12:16, 22 paź 2014

Do góry
ewalm napisał(a)

niech biedronki będą z Wami

zdjęcie przepiękne ale proszę...nie chcę znów tych całych setek wokół domu i w ogrodzie...do buzi wpadały...
Ogród w cieniu brzozy 12:13, 22 paź 2014

Do góry
Co jeszcze kwitnie?

Moja bajka 12:10, 22 paź 2014

Do góry
Hurrra!!! Wreszcie upolowałam tego jegomościa , fotograficznie rzecz jasna . Wprawdzie zdjęcia przez okno i w dodatku przez moskitierę, ale są

Ogródek Iwony 12:06, 22 paź 2014

Do góry
Na razie tyle, zanim zaczne dalej kombinować to kometnować proszę.
I potrzebne mi nowe informacje na temat ulubionej roślinności i tego co jeszcze byś chciała mieć w ogrodzie
Troszeczke przedłużyłem chodnik w strone warzywnika, który raz zaznaczyłaś, ale jego szczegóły wykreśliłem tylko jako propozycje, a te kostki brązowe na jego końcu to ewentualny kompostownik. Jeszcze potrzebne byłyby informacje co z chodnikiem, który prowadzi do kotłowni z boku domu. Zarys rabat ptoponowany na razie pusty

Ogród w cieniu brzozy 12:04, 22 paź 2014

Do góry
Platan powoli traci liście ale i zrzuca korę jesienią.

Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 11:55, 22 paź 2014

Do góry
W tarym ogrodzie rosły co 0,5 metra niestety za mało. Teraz w nowym ogrodzie wsadziłam 5 róznych odmian w odstepach 1,2 m. Trzy z tyłu dwie z przodu. Kory nasypałam 10 cm i pod spodem gazety. Rosną w bardzo słonecznym miejscu.

Nie wiem czy coś widać. Borówki sadziłam 3 letnie.Mam Brygitta,Bluecrop,Patriot,Darrow,Chandler. Chandler to moja ulubiona.

Haniu jakie masz odmiany tak późno owocujące.
Ogród w cieniu brzozy 11:54, 22 paź 2014

Do góry
I z drugiej strony ogrodu.

Nie mam wrzosów w ogrodzie, ale taki wesoły wrzosik udało mi się zakupić do doniczki na taras.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies