Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 13:05, 25 sty 2015

Do góry

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:03, 25 sty 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Hehe, maseczka z ziół, nic nie zebrałam, mogę wyskoczyć po lawendę.

chyba pod sniegiem jej bedziesz musiala szukac

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:03, 25 sty 2015

Do góry
Po sugestiach WIKTORII wzięłam kartkę i rozrysowałam nową ścieżkę.
Jest ona w łuku i nie wiem czy rabaty w tej pierwszej części też powinny być w łuku. Jakoś tak bardziej pasuje mi na prosto.
Zdecydowałam, że tylną czść poświęcimy zupełnie na osłonę od sąsiadów zostawiając miejsce na ławeczkę
I może możnaby tam posadzić te 3 sosny piramidalne z przedogródka?

Natknęłam się wczoraj na wątek GABI.Tam bok i przód jest w łuki, a tył na prosto. Udał się to połączyć

Może i umnie jakoś jednak by wyszło. Ta ścieżka w łuku nawiązałaby do boku.

Co myslicie ?

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 13:00, 25 sty 2015

Do góry
LATO:

Rabata z kwasolubnymi 12:59, 25 sty 2015

Do góry
Witam. Mam w donicach przed domem 22 sztuki wrzosów. Nie pamiętam jaka to odmiana, były jesienią śliczne fioletowe, bardzo długo kwitły, kupione w szkółce. Teraz wyglądają tak ☺

Na wiosnę bym chciała przesadzić wrzosy na rabatę. Dzięki Ogrodowisku wiem już chyba wszystko odnośnie zakładania wrzosowiska. Mam tylko pytanie jak najlepiej te moje 22 sztuki porozsadzać: po kilka sztuk w rzędzie, czy raczej plackowato. Co roku będę sukcesywnie dosadzała po 27 sztuk (wyliczone tyle potrzebuję do donic, a potem na rabatę).
Doradzicie jak rozsadzić, żeby ładnie wyglądało?
Moje maleństwo. 12:58, 25 sty 2015

Do góry

Tyle mam miejsca. Teraz zrobiłabym wszystko od nowa ale już tyle razy te roślinki przesadzałam ... przecież nigdy mi się nie rozrosną. Wciąż mam nowe " chciejstwa ". Teraz też mam zamiar kupić róże i hortensje bukietowe i coś trzeba wydumać
Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:57, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:55, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:52, 25 sty 2015

Do góry

Cztery pory roku - wizytówka ogródka popcarol 12:50, 25 sty 2015

Do góry
Wiosna!

W cieniu - zacieniona 12:47, 25 sty 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Bogusiu, trafiłam do Ciebie z wątku o stipie. Ja od 2 tygodni wertuję ofertę sklepów internetowych i wybieram, wybieram... Ale jeszcze nic nie kupiłam. A u Ciebie za chwilę dalsze wysiewy będą. Pochwalisz się, co tam ciekawego zakupiłaś?
Pozdrawiam
Specjalnych nowości nie mam...czasami eksperymentuję i niektórym roślinom mówię do widzenia.
Kupiłam jarmuż czerwony,różne cynie,czerwoną poziomkę{w ubiegłym roku siałam żółtą i są duże krzaczki},różne pomidorki do donic,niskie białe astry,które sprawdziły się w ubiegłym roku i kwitły do jesieni,minę -ładnie się wiła na drzewku aronii...i trochę jeszcze innych.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:45, 25 sty 2015

Do góry
Hej Aniu i ja byłam i podziwiałam, i zaniemówić zaniemówiłam. Kawał świetnie wykonanej roboty! chyba każdy z nas życzyłby sobie takich efektów w swoim ogrodzie!!!! Jak tylko mąż skończy lepić bałwana ... zaraz mu wszystko pokaże! i oczywiście pytanie! co to za róża pod oknami? i czy hortensje to vanilla fraise?

ana_art napisał(a)
lipiec

W cieniu - zacieniona 12:41, 25 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
ale piękności sadziłaś kiedyś fenkuł?
Odpowiedziałam u Ciebie.
Ogrodowe przygody 12:39, 25 sty 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
nawet zimą hortensje wyglądają pięknie
Piękne są o każdej porze roku...u mnie niewidzialna ręka pościnała...źal...
Siewy już u Ciebie rozpoczęte,za kilka dni pokażą się źdźbła stipy.Werbena trochę wybredna ,ma nierówne wschody,część pokazuje się nawet po miesiącu...tak już ma.
Odpowiem u Ciebie...fenkuła siałam dawno temu,ale na tym moim zacienieniu miałam więcej korzyści z listków i okazałych kwiatostanów...z bulwek mniej.Pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:37, 25 sty 2015

Do góry
Przeglądam foty, zrobię może w końcu wizytówkę. Śnieg ciągle pada Młoda z M na kucykach.
Zobaczcie jak w tym sezonie urosły cisy Zdjęcie z polowy kwietnia i obok z polowy października - pól roku.

Życie w wiejskim ogrodzie 12:32, 25 sty 2015

Do góry
Paweł Mrówka jest z nami od dwóch lat Nikt jej nie chciał przygarnąć więc się nią zaopiekowaliśmy Urocza suczka a zarazem największy szkodnik w ogrodzie

Pszczółko masz rację warzywnik o tej powierzchni daje niesamowite możliwości ale i tak pod koniec sezonu wydaje się za ciasny U mnie przeważają warzywa ale też bardzo dużo jest kwitów zwłaszcza tych jednorocznych W tym roku królowały aksamitki wszelkiej maści w kolorze żółtym przełamane fioletową werbeną patagońską

Ewo bardzo dziękuję za miłe słowa Rok na forum zaowocował pojawieniem się wielu ciekawych roślin w moim ogrodzie Większą uwagę przywiązuję również do łączenia ze sobą roślin i kolorystyki

Beniu Tulipany w donicach pojawiły się u mnie po raz pierwszy w tamtym sezonie a to wszystko zasługa Karol Clein W tym roku nie będzie aż tak spektakularnie ale myślę że również ciekawie

Tulipany po przekwitnięciu są przenoszone w inne miejsce Z upływem czasu powoli zasychają im liście Wszystkie soki spływają do cebul a one same cały czas jeszcze rośną W lipcu wykopuję i suszę by były przygotowane do jesiennego sadzenia

Bratki w skrzynkach na płocie dają radę do czerwca, później robią się brzydkie i zastępuję je letnimi kompozycjami które już sobie rosną w innych skrzynkach Taką podmiankę robię by cały czas coś kwitło i cieszyło oczy

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:30, 25 sty 2015

Do góry
Czytalnia mojego eMusia, a za oknem widok górnego tarasu...
Widzicie, że mój ogród nie może być nowoczesny...
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:25, 25 sty 2015

Do góry
A to spełnienie moich marzeń, fotele uszaki do salonu..... salon teraz wygląda inaczej
Makowo na Kociewiu 12:21, 25 sty 2015

Do góry
Zrobiłam też zdjęcie tej strony Makowa którą nazywam brzozowo- borówkową z brzydkim płotem choć jeszcze rośnie tam magnolia a w tyłach tuje i jałowce

jesienną pora wygląda tak

Bardzo proszę pomóżcie mi przerobić tę część rabaty z borówkami.
Borówki będą stąd wykopane ...musza zostać jałowce i tuje e plecach wymiary to 3x2 do obsadzenia
po lewej stronie rośnie magnolia po prawej różaneczniki

tutaj zaznaczyłam co jest do onsadzenia

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 12:18, 25 sty 2015

Do góry
Jak pisałam wyżej, dom naszej Marzenki jest piękny i spójny z ogrodem który stworzyła. I dlatego mój musi być troszkę inny romantyczny... co robiła Jola z eM zimą, ano zmieniała....sypialnię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies