Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jurajski Ogród 20:35, 19 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jak dobrze wstać, skoro świt...

miłego weekendu życzę

Agnieszko zdjęcia różne kolorystycznie, ale przepiękne...
zarówno Knautia jak i Bonica (tak przeczytała chyba ze sto razy że to ona )przepięknie komponują się z resztą roślin...
Z kanutią spróbuję u siebie... czytałam, że ona wapniolubna, więc nie wiem czy u mnie się jej spodoba, ale zobaczymy
Moja działka na Dębowym Lesie 20:34, 19 paź 2014

Do góry
Ta fotka sie nadaje na wystawe albo obrazy malowac lub wiersze pisac .... Klasyk mistrzowski
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:34, 19 paź 2014

Do góry
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:31, 19 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Oto i żwir w całej odsłonie. Podjazd jest szeroki tak, że mogą być zaparkowane samochody wzdłuż i da się swobodnie obok przejechać. Parking natomiast jest na dwa samochody i motocykl, szeroko jest. Dużo tej powierzchni, chociaż na żywo nie odczuwa się tego tak, a miejsce nas nie ograniczało, u nas duży ruch dzień w dzień koło domu, musiało być szeroko i wygodnie, żeby nikt nie biegał co chwila i się nie przestawiał. Drewno chwilowo tam leży zanim trafi na właściwe miejsce, nie widzimy go

Wielkie dzięki za fotki.
widok ten utwierdza mnie w przekonaniu, że dla wygodnego manewru samochodem ( a sama kierowcą nie jestem, więc o tyle trudniej mi się wczuć w tę rolę), kierowca musi mieć trochę powierzchni do wykorzystania.
Przy okazji - podoba mi się to drzewo pięknie wybarwione - co to jest? I co ci kwitnie teraz w takich ilościach na niebiesko?
Ewa, czy jak tniecie drzewo na żwirku, nie miesza się on z trocinami?
Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:28, 19 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
No i stan obecny po posadzeniu. Wyglądają brzydko, ale nie miałam serca ich wyrzucić. Pierwszy cis jest najbrzydszy, następny jest całkiem zielony. Pozostałe różne. Dam im czas do następnej jesieni. Zadołowaliśmy jeszcze świerka w doniczce (tymczasowo- ma być drzewkiem na święta) Teraz w tym rzędzie (prawie od początku działki) jest 5 spiralisów, 3 wierzby Hakuro (w planach z plecami z czerwonego berberysu), znowu 5 spiralisów, 5 żółtych tuj Yellow Ribbon, za nimi świerk (tymczasowo) posadzę tutaj chyba 3 krzaczki czerwonej pęcherznicy, no i 10 cisów Hicksii, i koniec. Zamierzam zrobić teraz "elkę", tzn. w kształcie litery L zamknąć widok na kompostownik.

I szerszy kadr:

No i tak to wygląda

Violu, pięknie wykonana praca. Myślę, że roślinki się odwdzięczą zielonością na wiosnę
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:27, 19 paź 2014

Do góry
I róże, kilka ujęć w dzisiejszym słońcu

Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:25, 19 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)

A następnie sprawdziłam stan korzeni pierwszemu wykopanemu cisowi. Stan rzeczy - jak widać, tylko trochę młodych białych korzonków, reszta starych korzeni OK , nie były zgniłe, ale jakby nie chciały rosnąć.

Violu, patrząc na to zdjęcie pomyślałam sobie, że nie tylko ja mam takie szczęście w nieszczęściu, czyli coś co zdarza się nieszczęśliwego za jakiś - bliższy lub dalszy- czas okazuje się palcem bożym...
po pierwsze, mamy nowe, zdrowe korzonki...hurrrraaaa!!!!
po drugie - przyjrzyj się na podstawę pieńka... widzisz, że był za głęboko posadzony ten nieszczęśnik? Na szczęście jeszcze proces gnilny nie wystąpił

Może się zdarzyć, że cisy na wiosnę gwałtownie obsypią igły, ale widząc białe korzonki jestem pewna, że zbiorą się w sobie i jeszcze będą cię cieszyć.
I to jest wyższość cisa nad innymi - można poprzycinać do gołego pnia, a one w kilka miesięcy wypuszczą masę zielonych, radosnych rączek
Ogródek Ewy 20:24, 19 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Doczekałam się w końcu kwiatów Mam nadzieję że zdążą się pączuszki rozwinąć za nim przyjdą mrozy.

Znowu zagadka
Życie w wiejskim ogrodzie 20:22, 19 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Śliczne te lampiony A ten zestaw szczególnie przypadł mi do gustu, może dlatego, że taki romantyczny
Co to za trawka na trzecim zdjęciu? Duża rośnie Nie przemarza?
Widzę, że kuracja nalewkowa przynosi efekty Zdrówka
W cieniu - zacieniona 20:21, 19 paź 2014

Do góry
...tak było dzisiaj...

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:18, 19 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

to u moich przyjaciół na ich ranczo

dobranoc

A jak ranczo to mi pasuje Buziaki Aniu i mam nadzieje że pogodę miałaś u mnie super niedziela Spokojnej nocy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:15, 19 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Obłędnie ! ! ! nic więcej z siebie nie wyduszę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:14, 19 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Typowo jesienna aura Agnieszko....rano są mgły potem był deszcz

w taką pogodę dopieszczam rodzinkę i dom

Nawet przy takiej pogodzie ogród może wyglądać ślicznie
Rodzinkę i dom mus dopieszczać
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:12, 19 paź 2014

Do góry
I tak ogólnie, wciąż jest zielono... Nie tknęło magnoli Susan, perułkowca, krzewuszek....

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:12, 19 paź 2014

Do góry

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:11, 19 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, mogłabyś w wolnej chwili zrobić kilka ujęć twego parkigu i wjazdu żwirowego.? Daj wtedy znać

Oto i żwir w całej odsłonie. Podjazd jest szeroki tak, że mogą być zaparkowane samochody wzdłuż i da się swobodnie obok przejechać. Parking natomiast jest na dwa samochody i motocykl, szeroko jest. Dużo tej powierzchni, chociaż na żywo nie odczuwa się tego tak, a miejsce nas nie ograniczało, u nas duży ruch dzień w dzień koło domu, musiało być szeroko i wygodnie, żeby nikt nie biegał co chwila i się nie przestawiał. Drewno chwilowo tam leży zanim trafi na właściwe miejsce, nie widzimy go

Mój 4 arowy azyl... 20:10, 19 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Hortki ogrodowe dalej trzymają fason

[/quotea
Basiu a co to za trawka ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:09, 19 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...mam u Ciebie i nie tylko zaległości...nie mogę odpuścić,bo tyle ciekawych roślinek pokazujesz.

Bogusiu spokojnie nigdzie nie uciekam, zdążysz
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:05, 19 paź 2014

Do góry
I cała prawda o sumaku Tiger Eye

Piękne drzewko, ale wymaga trochę pracy jesienią. Śmieciuch z niego
Nie dla tych, którzy nie lubią zbierania liści.

U mnie jest jeszcze jedno utrudnienie, sumak rośnie nad kaskadą pełną kamieni i nad wodą. Zbieranie tego wymaga użycia już nie tylko odkurzacza do liści, ale odkurzacza przemysłowego ze specjalną końcówką. No i przydatna sprawność kozicy górskiej

Dziś tak wiało, że sumak całkiem wyłysiał, ale dobre i to, bo akcja zbierania liści odbyła się w jednym czasie, 2 godziny pracy i po problemie

Ale i tak go uwielbiam , nawet w tym stanie, za niezwykłą przestrzenną strukturę pni i piękną korę

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:02, 19 paź 2014

Do góry
Nad oczkiem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies