Gosiu z opóźnieniem daję Ci moc kwiecia na imieniny, z życzeniami zdrowia, pomyślności, spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych i wymarzonej pogody. Wszystkiego dobrego
Halinko, jam siem zakochałam w tych twoich laurach, sama jesteś laurką sama w sobie...kochana jesteś....trzymaj dla mnie, bo mi tych laurów potrzeba...och jakie ma plany na nasadzenia tylko mi Halinkowej Laurki brakuje
cudo
buziak wielki
Dla Danusi wstawiam pomidorki do pokazania. Na dole widać kiście z dojrzewającymi owocami. Na górze czego nie widać jest jeszcze kilka kwitnacych kiści. Na jednej kiści jest od 16 do 21 szt. Ostatnie są toche mniejsze.
Dziewczyny dziękuję za odwiedziny.
Dziś niestety nie podziałałam ogrodowo, może jutro choć troszkę, bo tych cebulek troszkę jest. Choć jak sadzi się je w dużej grupie to szybciej idzie.
Aga to jest jeden krzak ,zobcz ta jasno zielona gałązka to przyrost tegoroczny a mam jescze drugi krzaczor metrowy to go obcięłam bo na zimę liście by mmi połamało Aga szukaj pudełka długiego na ok 50 cm a wąskiego to mam jeszcze na dworze jedną laurkę dł 50 cm i jej nie będę juz zabierać do domu to na wiosnę jak przetrzyma ci wyślę przypilnuję jej dla Ciebie
Im bardziej się zagłębiam , tym bardziej Cię podziwiam. W tak zacienionym ogrodzie jest trudna uprawa jakichkolwiek roślin, a u Ciebie cudny busz. To zdjęcie mnie urzekło, jego barwy i klimat, już sobie wyobrażam mieszający się zapach kwitnących lilii i świeżej kawy. Można się rozmarzyć.
Z rodziny Liliowatych, zachwyciła mnie uroda tej rośliny, przypomina mi storczykanic o niej nie wiem, kwitnie sierpień- wrzesień, myślę że polubi mój ogród.
Dziękuję Wam bardzo za pozdrowienia i odpozdrawiam wszystkich aktualnymi zdjęciami z ogrodu. Niestety coraz mniej do pokazania, a jeszcze ostatni deszcz zniszczył resztki kwiatów. Dzisiaj poczyściłam rabaty bylinowe, posadziłam ostatnią porcję tulipanów.
Perukowiec po deszczu