Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe zacisze 12:40, 22 sty 2015

Do góry
Rabatka 2006 rok ( w tle jakieś prace budowlane)

I ta sama rabatka kilka lat później w odsłonie jesiennej

I wiosennej

I jeszcze fragment tej samej rabatki
Lawendowy zawrót głowy 12:28, 22 sty 2015

Do góry

Bardzo spodobobały mi sie zawilce pod koniec jesieni ....a zima ciemierniki ....a jaka spostrzegawcza jestem ze takie podobne sa do siebie......teraz na to wpadłam ....z takim stanem błyskotliwosci ciezko widze dzis moj dzien w robocie

Listki maja inne
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:22, 22 sty 2015

Do góry
tutaj lepiej je widać :

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:11, 22 sty 2015

Do góry
ja mam kilka "lawsonów"
tutaj na pierwszym planie po lewej :

później jest jeszcze raz powtórzony
wiem gdzie były , ale na wiosnę przypomnij mi się do podjadę i sprawdzę czy są
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:02, 22 sty 2015

Do góry
Dzięki forum odważyłam się ciąć to co za duże, co brzydkie...... akcja jałowiec = bonzaj dla ubogich... Po lekcji ciecia jałowca u Zbyszka przez Danusię i Rysia.. nabrałam odwagi...

I zmiana na plus

Więcej w innym terminie.. trzeba pracować na nowe pomysły... wiosna tuż , tuż..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:56, 22 sty 2015

Do góry
Czytam tu i tam, jaka jest załamka po wejście na Ogrodowisko..
Przed forum wiedziałam, że nie mam idealnie, ale nie jest źle..troszkę poprawi się i będzie super....... a potem nastąpiło zderzenie z jadącym pociągiem.... było WIELKIE BUM
Każdy tak ma na początku, a przynajmniej większość. Bo kto lubi wpadać pod jadący pociąg????
Wyciągnęłam kilka wniosków dla siebie... i jak porównuję co się zmieniło pod większym lub mniejszym wpływem Forum w ogrodzie.. .. to gdzie nie porównam jest na plus.
Zdobywamy doświadczenie, zmieniamy, inspirujemy się, udzielamy informacji, wymieniamy się roślinami.. jak bieda to lecimy do Danusi po pomoc..
Niedawno minęło mi 3 lata na Forum.. w chwilach dla relaksu będę robić porównania... co się zmieniło pod wpływem forum... Może i bez forum bym doszła do pewnych rzeczy... ale droga byłaby na pewno dłuższa i trudniejsza.. a tak każda zmiana była zawsze strzałem w dziesiątkę
Dziękuję Danusi za Forum i wszystkim którzy ze mną wytrzymali tyle czasu

Najbardziej drastyczna zmiana to front domu... długo Danusia mnie przekonywała, że trzeba wyciepać .. innej opcji nie ma.. prawie 2 lata dojrzewałam do tego kroku, a M prawie 3.... Dobrze, że dojrzałam... wchodzę do domu i mam zawsze schludnie, czysto , estetycznie. W realu wygląda o niebo lepiej niż na fotach...
A teraz przed i po

Przed i po....

Ogrodowe zacisze 11:47, 22 sty 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ślicznie ,świerki miodzio ,chyba tam rosną ?,Bo na drugiej fotce thuje?pozdrawiam

Świerki rosną, ale przed nimi pojawiły się inne nasadzenia, dlatego ich nie widać. Szmaragdy są na wjeździe.
Na tym zdjęciu lepiej to widać. po lewej kończy się rząd tuji, i zaczynają świerki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:27, 22 sty 2015

Do góry
Halinka jeżeli masz tylko trochę cienia to sadź, byle nie "leśne" rozłogowe

prostowanie buka Purpurea Pendula
Rozpoznawanie odmian róż 11:23, 22 sty 2015
Do góry
Może ktoś moją rozpozna? Mam ją w formie piennej, ma taki kwiat:

Ogród na Opak 11:02, 22 sty 2015

Do góry
Co powiecie na te bazgroły, czy na tej skarpie mogę posadzić jałowce i berberysy(będzie to od strony starego domu) a obok kostki buksiki czy to nie będzie się gryzło??? Co można tam dosadzić wysokiego, jakieś liściaste? po prawej jest już 5 szt sosen. Warunki są tu ekstremalne tzn. bardzo wietrznie, blisko brzegu susza, tyn bardziej pod sosnami. Słońce prawie cały dzień.Wrzosy odpadają prawda? A o klonikach to już nie ma mowy. Obok chodnika mokro i cień prawie cały czas.

Bardzo podobają mi się trawy i tak myślę, że może trawami połączyć te rabaty? Trawy dodadzą lekkości i nowoczesności iglakom. Na tej skarpie jest pusto i brzydki widok a wchodząc do domu przechodzę koło niej (i koło rabatki Aninej). Miejsce to powinno być ładne przez cały rok.
Ogrodowe zacisze 10:59, 22 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Widzę są nowe fotki... wrócę...ale wieczorkiem...

Trochę bieda z aktualnymi fotkami, ale coś poszukam

Kwitnący do mrozów tojad lisi

I nieco do niego podobna spóźniona ostróżka

Żuraweczki

Jesień
Ogrodowe zacisze 10:43, 22 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Po takiej długiej przerwie troszku zdjęć nie wystarczy! Z Twoich zakątków powinnaś powklejć nam całą fure fote, zwłaszcza teraz każdy chętnie poogląda Twoje urocze klimaty

Kasiu!
Niestety, spory wycinek czasu mi umknął i nie mam zbyt wielu zdjęć z okresu jesieni. Ale coś wyszperam
Podoba mi się Twój pomysł wrzucania porównawczych zdjęć: przedtem i teraz. Spróbuję również pójść w tym kierunku. Może być ciekawie ,

Moja "Grecja"
KIEDYŚ Rok 2006

TERAZ (lub prawie teraz - 2013)
Udało mi się znaleźć ujęcie z tej samej strony

Trochę nostalgicznie się zrobiło... Trawnik też był ładny...
Działka wkoło Lubczyka :) 10:25, 22 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, zaglądam do Ciebie, by zobaczyć, co słychać. Zdrówka życzę i wygranej, i wielu przyjemności z urządzania domu, i akceptacji e-Ma we wzystkich poczynaniach ogrodowych Buziak

Dziękuję pieknie za życzenia, Tobie również życzę samych serdecznościi i przyjemności
Najlepszego Kochana
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:20, 22 sty 2015

Do góry

Działka wkoło Lubczyka :) 10:08, 22 sty 2015

Do góry
as226 napisał(a)
Kasiu również wygranej Ci życzę i sobie również, bo my raczej ten sam etap i ten sam wiek pozdr

To musimy grać, żeby wygrać i wygranej nam życzę
Etap w życiu i wiek fajny, tylko bardzo drogi u nas pomału to wszystko idzie, bo sporo trzeba przeznaczyć na kredyty! Ale dajemy rade i z czasem się wszystkiego dorobimy kibicuję Tobie i trzymam kciuki za wszystko
Pozdrawiam i miłego dnia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:53, 22 sty 2015

Do góry
Marzenko kolejnej rocznicy na forum !!!

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:40, 22 sty 2015

Do góry

U nas dzisiaj zmroziło od rana.

Tak się zastanawiam czy roślinki w donicy przy tarsie podsypać korą czy kamyczkami? Nie mogłam się zdecydować.

Rododendronowy ogród II. 09:08, 22 sty 2015

Do góry
Macham z rana i zdrówka posyłam Ciemiernika zostawiam by ucieszyć oko

W kamiennym kręgu od początku 08:57, 22 sty 2015

Do góry
Witaj Aniu Delikatnie przysypało uwielbiam te twoje widoczki
Buziaki zostawiam i miłego na dziś życzę

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:53, 22 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Za oknem resztki śniegu, a tak pięknie było wczoraj i dziś rano
Przytargałam ciemierniki do domu, ciekawe czy eM zauważy?

Super widok zimowe kwiatki Moje na rabatce pod sumakiem czekam na rozwinięcie dziś mróz -4 śnieg stopniał ciekawe czy przetrwają czy się nie połamią
Buziaki zostawiam i miłego na dziś życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies