Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani
00:00, 18 paź 2014
[
Wrzosy też jeszcze zdobią ogród
![]()
![]()
![]()
i ognikowe owocki
![]()
Zmykam, bo padam.
![]()
Iza bo tu jak pisałem na wstępie jest mini-max czyli minimum słów max foto
w oryginale było max muzyki (kto pamięta tą audycję)
co my tu jeszcze mamy
sosna czarna Goldfinger zaczyna łapać zimowe barwy
Panie Ryśku a gdzie te uroki jesieni na tych fotkach ? co? te pomarańczowe liście na płocie to od sąsiada przecie
schody cudnie wyglądają te chryzantemy są lepsze nie te z ub roku - no i po nich widać jesień
a jutro zmiast koguta słychać będzie odkurzacze do liścii ja też w końcu mam no rewelacja.
Przerwę sobie od ogrodowiska zrobiłam, bo nic szczególnego u mnie się nie działo. Owszem, w środę na działce trochę popracowałam, bo pogoda była cudna. Posadziłam trochę tulipanów, ale sporo mi jeszcze zostało. Zrobiłam porządek z żurawkową rabatką. Podzieliłam kolejną Palace Purple i otrzymałam 10 nowych sadzonek! Resztę żurawek podzielę wiosną.
Orzech włoski przestał śmiecić. Prawie wszystkie jabłka zerwane. Część bylin przycięta. Muszę wykopać bulwy Eukomis. Jutro, pojutrze ostatnie koszenie. Na koniec nawożenie polifoską.
Jak opadną liście winorośli przytnę pędy, zawsze robię to o tej porze.
W środę nie zrobiłam żadnych fotek, bo zapomniałam wziąć aparat
Za to dzisiaj zawekowałam kilka słoiczków z pigwowcem 'do herbaty'.
Wczoraj pokroiłam owoce w cienkie paseczki, zasypałam cukrem i zostawiłam na 24 h. Dziś pasteryzowałam je około 5 minut, do zamknięcia słoiczków. Z powodzeniem zastąpi cytrynę.
![]()
Pani Miro, jesień przyszła wcześniej i ładniejsza do Ciebie niż do mnieAle cóż masz znajomości na górze i ciągła praca w ogrodzie została nagrodzona
Gratuluję zakupu nowego sprzętu do ogrodu
![]()
a tu są obie ha ha
Przypomniałaś mi o abisyńskich, muszę powoli zabierać cebulowe. Rogów uwielbiam, jeżdżę tam o różnych porach roku
Polarnacht
![]()
Jest piękny i budzi zainteresowanie ale jest dośc delikatny , trzeba go tak posadzic by był osłonięty czymś od południa.