Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 19:07, 21 sty 2015

Bogdziu, jako że znasz się na ptakach rozmaitych, powiedz mi czy to możliwe, żebym dzsiaj widziała lecące żurawie? Było ich sześć, leciały nie kluczem, tylko jedne za drugim - szare ptaki z długimi szyjami, lecąc wydawały taki charakterystyczny dźwięk. Leciały z południa. O tej porze? A jeśli nie żurawie, to co to mogło być?
AgnieszkaW 19:38, 21 sty 2015

Ja też stawiam bardziej na własne doświadczenia, ale jeśli jeszcze dodatkowo są one poparte autorytetami, to już prawie pewne, że tak ma być. Zdrówka życzę Bogdziu
Napia 21:40, 21 sty 2015

Bogdziu, tyle się u Ciebie dzieje
Zdrowia życzę, bo najważniejsze i bardzo zawsze potrzebne.
O kotach nic nie mówię, bo ja nie mam żadnego, ale sąsiedzi za płotem mają aż sześć. Nie ukrywam, że nasz działka to dla nich raj - tyle świeżo przekopanej ziemi to jak wielka kuweta... już kończę, bo temat podobno zamknięty...
U Ciebie pierwszej zobaczyłam wiosnę i liczę na to, że zima nie wróci do nas w lutym. Tak się właśnie zastanawiam, czy w tym roku wcześniej wysiać jednoroczne, bo jak tak dalej pójdzie, to w kwietniu będziemy mieli lato.
Zapisałam sobie do notesu różowego Robin Hooda -właśnie zaczęłam szukać ładnej i wytrzymałej okrywowej, a ona u Ciebie już jest
Pozdrowienia serdeczne zostawiam
Bogdzia 08:54, 22 sty 2015

Gabriela napisał(a)
Bogdziu, jako że znasz się na ptakach rozmaitych, powiedz mi czy to możliwe, żebym dzsiaj widziała lecące żurawie? Było ich sześć, leciały nie kluczem, tylko jedne za drugim - szare ptaki z długimi szyjami, lecąc wydawały taki charakterystyczny dźwięk. Leciały z południa. O tej porze? A jeśli nie żurawie, to co to mogło być?

Myśle ,prawie jestem pewna ze to były łabędzie.O tej porze trwają własnie ich wędrówki.
Bogdzia 08:56, 22 sty 2015

Napia napisał(a)
Bogdziu, tyle się u Ciebie dzieje
Zdrowia życzę, bo najważniejsze i bardzo zawsze potrzebne.
O kotach nic nie mówię, bo ja nie mam żadnego, ale sąsiedzi za płotem mają aż sześć. Nie ukrywam, że nasz działka to dla nich raj - tyle świeżo przekopanej ziemi to jak wielka kuweta... już kończę, bo temat podobno zamknięty...
U Ciebie pierwszej zobaczyłam wiosnę i liczę na to, że zima nie wróci do nas w lutym. Tak się właśnie zastanawiam, czy w tym roku wcześniej wysiać jednoroczne, bo jak tak dalej pójdzie, to w kwietniu będziemy mieli lato.
Zapisałam sobie do notesu różowego Robin Hooda -właśnie zaczęłam szukać ładnej i wytrzymałej okrywowej, a ona u Ciebie już jest
Pozdrowienia serdeczne zostawiam

Zobacz u Gabrieli jest bardzo podobna róża o nazwie Alberich, jednym z jej rodziców jest Robin Hood i jest bardzo do niego podobna.
Bogdzia 08:57, 22 sty 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ja też stawiam bardziej na własne doświadczenia, ale jeśli jeszcze dodatkowo są one poparte autorytetami, to już prawie pewne, że tak ma być. Zdrówka życzę Bogdziu

Własnym doświadczeniom można przynajmniej w pełni ufac.
Bogdzia 08:58, 22 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu jak tam ranniki? Dają radę i nadal rosną, czy przystopowały?
Życzę miłego dnia

Marzenko nie wiem , nie wychodzę, chora jestem.
Bogdzia 08:59, 22 sty 2015

agata19762 napisał(a)
Bogdziu droga dużo zdrówka życzę ...
ja po dwóch tygodniach dochodzę pomału do siebie słaba jestem jak nic ...

Agatko równiez zdrówka dla Ciebie.
Bogdzia 09:01, 22 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, wracam do tego, co napisałaś o książkach i doświadczeniu. Nikt nie daje gwarancji, ze autor książki pisze na podstawie własnych doświadczeń. Często pisze na podstawie zapożyczeń. Na podstawie innych opracowań, czasami popełniając te same błędy. Nie trzeba mieć certyfikatu na napisanie książki. Nawet tytuł naukowy nie gwarantuje, ze to, co pisze autor książki, oparte jest na wiedzy praktycznej.
Stawiam więc na doświadczenie własne.
Pozdrawiam i zdrówka życzę

Masz rację Iwonko , w ksiazkach pełno wiadomości powtarzanych z różnych źródeł bez sprawdzenia, nie ma to jak własne doświadczenie.
eda 09:08, 22 sty 2015

Macham z rana i zdrówka posyłam Ciemiernika zostawiam by ucieszyć oko