Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:50, 09 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Piękna Twoja wiosna w natarciu. Krokuski w trawach i sesleria, ślicznie

Dziękuję Aniu, wiosna znowu przytłumiona została, przez marną aurę, ale cebulowych coraz więcej przebija się na wierzch.
Tu ma być ogród :) 10:48, 09 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

w minione lato były sztywne ...bez kijów sznurków dawały rade choc jak dla mnie i tak za wysoko je poprowadziłam w pierwszych latach ...niby mozna by przyciac nizej jeszcze ...ale nie zdecydowałam ....choc rozwazałam taka opcje żeby przez pół skrócic te grube najstarsze pędy ....może za rok? zobacze

A no właśnie, troszkę ciężko teraz radykalnie rękę przyłożyć, jak już się takie dorodne okazy wyhodowało, ale może warto.
Lawendowy zawrót głowy 10:14, 09 mar 2017

Do góry
Ślicznie i wiosennie masz już Jolu na parapetach!
Ogród Marty 10:05, 09 mar 2017

Do góry
Marta, te pod domem to już są mega wielkie krzaczory, już się w ogóle nie dziwię, że masz ścianę kwiatów w tym miejscu!
Tu ma być ogród :) 22:05, 08 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marta, jeszcze raz dzięki serdeczne za miłe spotkanko, instruktaż i prezencik, uściski

Edytko, ja również dziękuję za miłe spotkanie, mam nadzieję, że hortki szybko osiągną wymarzony kształt. Buziaki
Anna i Ogród 15:05, 08 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ptaki chyba mają u Ciebie ptasi raj, super takie widoki!

Staram się
Moja działka na Dębowym Lesie 12:16, 08 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
takie młodziutkie hosty są przepiękne, powolutku nadchodzi ich czas!

Dla mnie hostki są najpiekniejsze w maju jak trochę mają pierwszych listków I pierwszych innych kolorów; )
Lawendowy zawrót głowy 08:03, 08 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, ja po akcji weekendowej, końskiej maści w apteczce szukałam

Nie wpadłam na to ...masaż dobrze robi hihihi
Tu ma być ogród :) 21:51, 07 mar 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Justyna, Twoje jednak w innej sytuacji stoją na środku i na siebie tylko mogą liczyć, muszą być sztywne z każdej strony.

w minione lato były sztywne ...bez kijów sznurków dawały rade choc jak dla mnie i tak za wysoko je poprowadziłam w pierwszych latach ...niby mozna by przyciac nizej jeszcze ...ale nie zdecydowałam ....choc rozwazałam taka opcje żeby przez pół skrócic te grube najstarsze pędy ....może za rok? zobacze
Tu ma być ogród :) 21:34, 07 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

a mówiłas na nie juz jakies zle słowo?...u mnie 3 lata trwało aby moje były sztywne i sie nie pokładały ...i nawet nie pomyślałam o złym słowie

stopniowanie na tej rabacie ma sens będzie ładnie

Justyna, Twoje jednak w innej sytuacji stoją na środku i na siebie tylko mogą liczyć, muszą być sztywne z każdej strony.
Tu ma być ogród :) 21:29, 07 mar 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tak było we wrześniu

Jeśli w tym roku dodatkowo będą tak ładnie wystopniowane jak u Marty, to już złego słowa na nie nie powiem

Dokładnie tak jest zrobione, tył o jedno oczko wyżej niż przód.

a mówiłas na nie juz jakies zle słowo?...u mnie 3 lata trwało aby moje były sztywne i sie nie pokładały ...i nawet nie pomyślałam o złym słowie

stopniowanie na tej rabacie ma sens będzie ładnie
Tu ma być ogród :) 21:27, 07 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Taka Marta to skarb)))
A nam pozostaje zapamiętać na którą stronę zerkać do Ciebie przed cięciem

Wiem, że sporo osób zachwyca się okazami Marty, więc skoro mam ją tak blisko i była chętna pokazać, to jak nie skorzystać ?
Tu ma być ogród :) 21:21, 07 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hortki z pierwszego zdjęcia - mmmmmm... marzenie: )

Twoje już też niezłe gałęziory mają, moje to huchraczki przy Twoich

ps. Dobrze widzę na tyłach są ciut dłuższe zostawione?

A tak było we wrześniu

Jeśli w tym roku dodatkowo będą tak ładnie wystopniowane jak u Marty, to już złego słowa na nie nie powiem

Dokładnie tak jest zrobione, tył o jedno oczko wyżej niż przód.
Tu ma być ogród :) 21:17, 07 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Była dziś Marta i zabrała się za moje limki, cel był taki, żeby mi sie w tym roku tak pięknie układały jak u niej choćby na tym zdjęciu.

A tu cięcie na przykładzie jednego krzaka hortensji Limelight

Przed

Po

Marta, jeszcze raz dzięki serdeczne za miłe spotkanko, instruktaż i prezencik, uściski

Taka Marta to skarb)))
A nam pozostaje zapamiętać na którą stronę zerkać do Ciebie przed cięciem
Tu ma być ogród :) 21:14, 07 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

piękny ma kolor - mi bardzo pasuje niebieski akcent w ogrodzie - co to za odmiana?

Martyna już odpowiedziała, to sesleria Nitida, ma te ździbła bardzo sztywne, kłujące.
Nie jest tak niebieska jak niektóre kostrzewy, ale zdecydowanie przeważa odcień niebieskiego.
A Ty pewnie pytasz w kontekście ewentualnej podmiany wydmuchrzycy, tak?
Tu ma być ogród :) 21:12, 07 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Można wymagać, można. Moje właśnie dwuletnie dały czadu, a przycinałam je nisko. Jeszcze Cię zaskoczą.

Na tym zdjęciu sesleria mi się podoba. Jestem więc dobrej myśli.

Prawdę mówiąc porównując jak te moje krzaczki wyglądały po zakupie i rok później to już mnie zaskoczyły, ale nadal jestem nienasycona

No to super, że się podoba, powinna być to żelazna trawa, jak wszystkie seslerie.
Tu ma być ogród :) 21:09, 07 mar 2017

Do góry
A ukorzeniałam patyki wg tej instrukcji od Iwonki (Iwk4), ponieważ była taka wysoka skuteczność to ją tu wkleję:

"patyki tniesz takie na 3 oczka. Wsadzasz do ziemi dwa oczka wgłąb, a jedno zostawiasz nad ziemią. Robisz to wiosną i zapominasz o nich do jesieni. Tylko trzeba pamiętać o podlewaniu i najlepiej, by rabata nie byłą latem na słońcu. Jakiś półcień by się przydał".
Tu ma być ogród :) 21:06, 07 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Była dziś Marta i zabrała się za moje limki, cel był taki, żeby mi sie w tym roku tak pięknie układały jak u niej choćby na tym zdjęciu.

A tu cięcie na przykładzie jednego krzaka hortensji Limelight

Przed

Po

Hortki z pierwszego zdjęcia - mmmmmm... marzenie: )

Twoje już też niezłe gałęziory mają, moje to huchraczki przy Twoich

ps. Dobrze widzę na tyłach są ciut dłuższe zostawione?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies